עבור לתוכן

בעיה| לאחר התזת שמן WD המחשב הפך להיות איטי(יש תמונה מביצועים וHWM)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם , המון זמן לא הייתי פה , אני רואה שהמקום השתנה לטובה , כיף לחזור !

ניגש לבעיה .

לפני כמה חודשים החלטתי לשמן את החלקים ואת המאווררים והתחלתי להתיז כמו טמבל שמן WD וספריי מנקה מגעים כשהמחשב פעל !!!

אבל לאחר כמה דקות כיביתי , נתתי לו קצת זמן להתייבש וכשהדלקתי המחשב היה ממש איטי.

כיביתי שוב ליומיים (לא יצא לי להיות בבית) וכשהפעלתי היה אותו דבר.

שמתי לב שהמאוורר של הספק לא עובד - הוחלף ספק.

פתחתי וניקיתי טוב טוב את החלקים כגון המאוורר של המעבד ונתתי לזה עוד יום להתייבש , יותר נקי מזה זה לא היה לעולם !

המחשב עדיין איטי, זתאמרת שקשה לו להריץ משחקים וסרטונים באיכות גבוהה .

ביוטיוב לדוגמא, בסרטון של אפילו 480P או סרטון ב 360P שרץ מהר מדי , הוא פשוט מתחיל למרוח את הסרטון ולדוגמא אם בסרטון נאמר MY NAME IS BAR אז זה הופך להיות לשנייה MY NAME IS BARRRR , מאוד מעצבן!

ישנם תקיעות של מילית השנייה , כאילו המחשב לא מסוגל להריץ את המשחק או הסרטון .

חוץ מזה זמן הטעינה של משחקים או תיקיות אפילו מאוד ארוך!

המחשב אומנם עם נתונים חלשים E2200 , 9600GT , 2GB RAM אבל בעבר היה מריץ הכל בלי בעיה סרטונים HD המון משחקים שכיום אי אפשר להריץ אותם.

אני שם לב שבגלישה רגילה אין יותר מדי תקיעות עד כמעט אפס , הוא בסדר גמור מהבחינה הזאת.

השאלה:מה עשיתי לא טוב? מה צריך להחליף ? מה נפגע כתוצאה ממה שעשיתי?

תודה רבה לכם !

פורסם

תבדוק טמפ' של המעבד.

פורסם
  • מחבר

אהלן,

אני בודק ב SPEED FAN , בסדר?

CORE 0:37

CORE 1:37

CPU:40

CORE:52

אני חושב שה CORE האחרון זה כרטיס מסך כי הטמפרטורה שלו ושל ה GPU תמיד אותו דבר

הטמפ' הנ"ל לא במאמץ.

פורסם

תבדוק בתוכנה נורמלית כמו HWMONITOR ותעלה תמונה.

ותעלה תמונה ממנהל המשימות כשהוא בכרטיסיית ביצועים.

פורסם

תוריד את התוכנה OCCT ותריץ בדיקה חמש דקות

ואז תעלה שוב את התמונה הזאת מ CPUID HARDWARE MONITOR

סרקת וירוסים? אומנם לא ידוע לי על וירוסים שמתפתחים בסביבה משומנת, אבל שווה לשלול

פורסם

תבדוק אם כל הזיכרון מזוהה, יכול להיות שי לך זיכרון שלא עובד ולכן המחשב איטי. אם כן תשחק איתו ותנסה להעביר סלוט

אם יש סטיק זיכרון דפוק תנסה לנקות אותו מה WD40 ותבדוק שוב

כמו כן תבדוק במחשב אחר אבל רק אחריי ניקוי שלא תעביר WD40 לסלוט במחשב אחר ותדפוק גם אותו

אם זה לא הבעיה בזיכרון או שהזיכרון תקין/ניסית זיכרון אחר והלוח עדיין לא מזהה אותו, כנראה שה WD40 מקצר לך שם משהוא. תמצא איפה יש שאריות של WD40 אוליי בתוך סלוט, מתחת לפלסטיקים וכו. אם כן (יכול להיות שהשכבה דקה ולא רואים אז אוליי תנסה בכל מקרה) ניתן לנקות את הלוח מה WD40 (או מכל שמן אחר, השיטה עובדת נגד הרבה סוגים של לכלוך "דביק") כך :

תפרק את המחשב

תוציא מהלוח את כל מה שניתן - מעבד, סוללה של BIOS וכו

תיקח ספריי ניקוי שמבוסס על אתנול+קצף ("מג'יק של סאסא-טק עובד טוב אבל בטח כך גם כל ספריי זהה אחר), תפוצץ איתו את הלוח או מה שצריך שיהיה כולו בקצף לבן, ובמיוחד את המקומות שבהם יכול להיות WD40. הקצף מתחיל אחריי כמה זמן לעשות בועות גדולות אז תוסיף קצת לתוך הסלוטים ומקומות כאלה שיהיו מלאים לגמרי אם הקצף

תן לזה לעמוד 2 דקות

תשטוף אם מים זורמים שייצא כל הקצף

תחזור שוב אם הספריי, 2 דקות ומים אם צריך

תשים מגבת על המיטה, ותדפוק בה את הלוח בעדינות (אם הקדימה אל המגבת) כדיי להוציא ממנו מים ככל שניתן

תייבש אם פן כמה דקות ותשאיר להמשך ייבוש כמה שעות בשמש

תרכיב הכול מחדש

פורסם

מים? אתה צוחק?

פורסם

אין שום בעיה עם מים ומשתמשים בזה גם לניקוי מעגלים אלקטרונים בזמן ייצור.

פורסם
  • מחבר

תבדוק אם כל הזיכרון מזוהה, יכול להיות שי לך זיכרון שלא עובד ולכן המחשב איטי. אם כן תשחק איתו ותנסה להעביר סלוט

את מה שהצעת אחר כך קשה (לי לפחות) לבצע , אבל איך בודקים אם הזכרון מזוהה ? אם רשום לי במחשב שלי במאפייני מערכת 2GB זה אומר שהמחשב אכן מזהה 2GB?

תודה

ואני אבדוק OCCT

פורסם

אין שום בעיה עם מים ומשתמשים בזה גם לניקוי מעגלים אלקטרונים בזמן ייצור.

מקווה שאתה מדבר על מים מזוקקיםץ

פורסם

לא.

פורסם

על כל סטיק זיכרון יש מדבקה וכתוב כמה זיכרון יש בו. אם נניח יש לך 2 סטיקים של 2 GB כל אחד, וב BIOS / מאפיינים כתוב שבסך הכול יש לך במחשב 2 GB, מסקנה : 1 מהסטיקים לא מזוהה. תשווה בצורה כזאת את כמות הזיכרון שה BIOS / מערכת ההפעלה אומרים לכמות הזיכרון שמותקנת במחשב במציאות

השטיפה אם מים רגילים מהברז. הם לא יעשו נזק אם לא משאירים את הלוח רטוב לתקופה ממושכת - ייבוש של יום בשמש, או כמה דקוץ פן + כמה שעות שמש, ייבש אותו מכל המים הרבה לפניי שתתחיל להיות קורוזיה. מבחינת מים/חשמל אין בעיה כי הלוח לא מחובר למתח באותו זמן

פורסם
  • מחבר

על כל סטיק זיכרון יש מדבקה וכתוב כמה זיכרון יש בו. אם נניח יש לך 2 סטיקים של 2 GB כל אחד, וב BIOS / מאפיינים כתוב שבסך הכול יש לך במחשב 2 GB, מסקנה : 1 מהסטיקים לא מזוהה. תשווה בצורה כזאת את כמות הזיכרון שה BIOS / מערכת ההפעלה אומרים לכמות הזיכרון שמותקנת במחשב במציאות

השטיפה אם מים רגילים מהברז. הם לא יעשו נזק אם לא משאירים את הלוח רטוב לתקופה ממושכת - ייבוש של יום בשמש, או כמה דקוץ פן + כמה שעות שמש, ייבש אותו מכל המים הרבה לפניי שתתחיל להיות קורוזיה. מבחינת מים/חשמל אין בעיה כי הלוח לא מחובר למתח באותו זמן

אני יודע כמה זיכרון יש לי וצריך להיות לי

צריך להיות לי 2GB ובמאפיינים של "המחשב שלי" רשום 2GB, משמע הסטיקים עובדים , נכון ?

פורסם

כן, אבל הייתי ממשיך לניקוי בכל מקרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים