עבור לתוכן

נפח SSD קטן מהמצופה

Featured Replies

פורסם

שלום, קניתי אולטרהבוק של סמסונג עם SSD של 128GB,

כאשר פתחתי את המחשב לראשונה גיליתי כי נותר בכונן הגלוי לשימוש: 92.7 ג'יגה, מהם כבר בשימוש על ידי המערכת הפעלה או לא יודע מה עוד: 30 ג'יגה, מה שהשאיר לי בקושי 63.2 ג'יגה פנויים עוד לפני שהתחלתי להשתמש במחשב.

זה הגיוני? ככה זה אמור להיות שחצי מהנפח כבר תפוס עוד לפני שהשתמשתי במחשב?

פורסם

למה - קבצי מערכת הפעלה או מחיצת השחזור לא אמורים לתפוס מקום? הם אמורים להתאחסן באוויר?

פורסם
  • מחבר

ברור לי שאמורים לתפוס מקום, אבל 60 ג'יגה?

פורסם

מוצדק או לא, אבל זה מה יש... אם לא מוצא חן בעיניך, תמיד באפשרותך למחוק את כל המחיצות, לפרמט את הכונן ולהתקין מערכת הפעלה משלך.

פורסם

כונן SSD שומר בערך 6-7 אחוז מגודלו - דרוש לו לפונצקיה מסויימת ולכן נשארת עם בערך 119 גיגה

אצלי מערכת ההפעלה תופסת 55 גיגה בשימוש סטנדרטי לגמרי של מעט תוכנות ושום משחקים, בלפטופ יש מיליון וחצי תוכנות של היצרן וכך הלכו להם עוד 60 גיגה

עוד לא הזכרתי שמחיצת שחזור תופסת משהו כמו 8 גיגה(תקנו אותי אם אני טועה)

כך נשארת עם פחות מ60 גיגה עוד לפני שחיברת את את הבטריה

כן זה הגיוני ככה זה בחשבון פשוט וככה זה בעולם הביטים

חוץ מזה, אני מניח שאתה מפסוט ממהירות המחשב, שכן יכולת לבחור מחשב עם כונן רגיל ולקבל נפח אכסון גדול פי כמה

אבל העדפת להקריב את הנפח בשביל המהירות

תהנה ושיהיה לך שימוש נעים

פורסם
  • מחבר

מה יש במחיצה בעצם חוץ משיחזור למערכת הפעלה?

איך ניתן לעשות את זה ולהתקין מערכת הפעלה חוקית כמו שיש לי עכשיו?

בעיקרון קיבלתי עם המחשב דיסק שאני מניח שעליו יש את המערכת הפעלה - אבל המחשב לא כולל בתוכו כונן דיסקים

ולברוס לי: נשארתי במחיצה הגלויה: עם 92.7 ג'יגה זאת אומרת שהלך על המחיצה המוסתרת לפחות 30 ג'יגה ולא 8...

פורסם

לי יש 14GB פנויים בכונן של 64GB. זה כולל כמה תוכנות כבדות שמותקנות ואפילו סרט ב-HD

פורסם
  • מחבר

לי יש 14GB פנויים בכונן של 64GB. זה כולל כמה תוכנות כבדות שמותקנות ואפילו סרט ב-HD

זה אומר שזה תופס אצלך 50 ג'יגה שזה כולל תוכנות כבדות וסרט ב HD - ואצלי זה 60 ג'יגה עוד לפני שנגעתי בכלל במחשב, איפה ההפרש הזה??

פורסם

אולי bloatware, אולי לא יודע מה.

תפרמט ותתקין התקנה נקייה. גם hibersys ו-pagefile עלול לתפוס שטח ניכר.

פורסם

כונן SSD שומר בערך 6-7 אחוז מגודלו - דרוש לו לפונצקיה מסויימת ולכן נשארת עם בערך 119 גיגה

לא נכון. הנפח שמפורסם ע"י היצרנית וכתוב על הכונן הוא הנפח שניתן לשימוש בפועל ע"י המשתמש, כל המנגנון הפנימי של הכונן אמור להיות שקוף לגמרי למשתמש. הסיבה שרואים 119GB בוינדוס היא שיטת הספירה השונה - על הכוננים מצויין נפח עשרוני, בזמן שמערכת ההפעלה מדווחת על נפח בבינארית, המצב זהה גם בכוננים קשיחים מכאניים, והדברים ידועים.

מה שמקטין לו את גודל המחיצה - כמו שכבר הוזכר - זה העובדה שבמחשבים ניידים יש בדרך כלל מחיצה נסתרת עם קבצי שחזור ועוד דברים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים