עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט מבוסס A8-3850

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי (אינטרנט, סרטים), משחקים קלים, תכנות, אולי קצת פוטושופ

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA, Football Manager

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280X1024, אולי אם אני אזכה בחידון של הזון זה ישתנה

;D

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני משער שבמשחקים שאני משחק אין כ"כ משמעות לזה, במשחקים האלו אני רוצה הגדרות גבוהות אבל לא קריטי

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 - מצד אחד המחשב דולק 24/7 ונמצא בחדר שאני ישן בו, מצד שני יש לי בעיות שמיעה

:P

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש צורך בהרכבת המחשב בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. עדיפות לאזור אשדוד, אני חשבתי על iqpc

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

המפרט שהרכבתי:

מעבד: AMD FM1 A8-3850 2.9GHz + HD6550D

אחריות: שלוש שנים.

מחיר: ₪593

לוח אם: GIGABYTE GA-A75-D3H

מחיר: ₪388

זיכרון: TRANSCEND 4GB DDR3 1333 CL9 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי

כמות: 2

מחיר: ₪116

צורב DVD: LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי

אחריות: שנתיים.

מחיר: ₪97

מארז: GIGABYTE LUXO GZ-G1 PLUS (120mmX2 + USB3) w/o PSU

אחריות: שנה.

מחיר: ₪270

ספק כוח: SEASONIC S12II 430W - BULK - זמין במלאי

מחיר: ₪287

דיסק קשיח: SEAGATE 1TB SATA3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי

אחריות: שנתיים.

מחיר: ₪433

הרכבת מחשב: הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה של 24 שעות + חיווט ברמה גבוהה - בקניית מחשב עד 3,500 ש"ח

מחיר: ₪79

סה"כ 2379₪

כמה שאלות על המפרט:

כמובן, נתחיל מהמעבד - בהתחלה חשבתי על i3-2120, אבל הבנתי שזה ידרוש ממני (אם לא עכשיו, אז אולי עוד שנה) לקנות כרטיס מסך ולהשקיע עוד כ-500 ש"ח. הA8-3850 חלש מהi3 מבחינת כוח עיבוד, חזק בהרבה מבחינת גראפיקה ובאותו מחיר פחות או יותר. אני חשבתי שלשימושים שלי הוא יותר כדאי - הוא אמור להריץ בקלות את פיפא למשל גם עוד שנתיים ושלוש ולא אמורה להיות בעיה. מה דעתכם? הבנתי שאין לו כ"כ אפיק שדרוג, אבל בכל אופן אני לא מתכנן לשדרג את המחשב בשנים הקרובות, ובטח אקנה מחשב חדש כבר (אני עדיין סוחב עם פנטיום 4, שתבינו).

לוח אם - לוח האם הזול ביותר שהציע את כל הפיצ'רים שרציתי - USB3 גם מקדימה וגם מאחורה, SATA3. יש גרסאות M (זה מיני או מיקרו?) יותר זולות במעט אבל בלי USB3 Headers ורק עם 2 חריצי זיכרון (לעומת 4 בלוח הזה).

מארז - מאוד אהבתי את המארז מבחינת המראה, יש לו כניסות USB3 קדמיות ומקום להניח חפצים בחלק העליון. איך הוא מבחינת השקט? בקושי מצאתי ביקורות באינטרנט.

ספק כוח - הוא קצת יותר יקר מVP450 של אנטק או מהNANX של אנרמקס, אבל הבנתי שהוא מציג ביצועים טובים יותר (במובן של נצילות) ושקט באופן מופתי. שווה את זה?

תודה רבה לכל העוזרים!

פורסם
  • מחבר

הקפצה

למה אני אף פעם לא מצליח להשיג תגובה בפורום הזה? :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים