עבור לתוכן

איך למנוע שוק תרמי מהמעבד (LN2)?

Featured Replies

פורסם

טוב, אז מצאתי דרך חדשה לקירור המעבד עם חנקן נוזלי קבוע (לא ששופכים כל פעם קצת אלא עם קומפרסור) שאותה לא אגלה כרגע.

בדרך שמצאתי נמנע הלחץ הרב על המעבד שקיים בבלוקים רגילים, אך השוק התרמי נשאר ורציתי לבקש את עזרתכם ועצותיכם בנוגע לכך.

מישהו יודע? :P

פורסם

בהצלחה.... אני חושב שקצת תתבאס כשתראה את חשבון החשמל בסוף החודש ועוד לפני זה כשתשמע את הרעש של הקומפרסור.

פורסם

אני השתמשתי במדריך הזה http://www.vr-zone.com/?i=230&s=1

גם אם תצליח , והלוח לא ימות מאיבוי , אני מבטיח לך שהמעבד לא ישרוד יותר מידי זמן על -190 מעלות :)

פורסם

אני לא ממש מבין בנושא הזה, לכן ברצוני לשאול מה זה שוק תרמי ?

פורסם
  • מחבר

nas-למה המעבד לא ישרוד הרבה זמן בכזו טמפ'?

רעש לא מפריע לי בכלל.

יש איזהשהו גז אחר שאתם יכולים לייעץ לי עליו?

באג, שוק תרמי זה מעבר קיצוני של טמפרטורות בפרק זמן קצר. (לדוגמא-מעבד ב25 מעלות ששופכים עליו חנקן נוזלי יכול להיסדק)

נאס במדריך שהבאת לי כתוב רק איך לאטום כשעושים סופרקולינג, ולא איך עושים סופרקולינג.

פורסם

אני יודע... אבל זה אחד מהבעיות שתתמודד איתם בכזאת טמפרטורה , בקשר לשוק הטרמי... אני לא בטוח , אני ינסה לחפש

בטמפרטורה כזאת , הלוח פשוט קופא , מה שיצור קרח מסביבו .. ובסופו של דבבר קצר חשמלי ..

תראה.. תדליק תמחשב , ובאותו זמן תשים טיפה על המתכת שלייד הליבה.. זה כבר יוריד תטמפ לא מעט..

אחרי שהמעבד מגיע לאיזה -100 מהטיפה או שניים האלו , תשפוך עוד

זאת הדרך היחידה שעולה בראש שלי

פורסם
  • מחבר

תודה אבל אני רוצה סופרקולינג תמידי למעבד:

לא שכל שניה אצטרך לשפוך LN2 על המעבד.

אז ככה, יש איזהשהו נוזל אחר (לא מים) שמגיע לטמפ' קיצוניות ואפשר להשתמש בו לקירור המחשב?

האמת שתכננתי עם החנקן נוזלי שהוא יהיה בתוך צינור שעובר על המעבד (אם תשכנע אני אעלה תמונה) ולא נוגע בו כלל ואז כשהLN2 מתאדה הוא חוזר מהצד השני לקומפרסור וחוזר חלילה. (אולי זו שיטה שבא השוק התרמי לא קיים? אולי משהו?)

פורסם

אוקיי עכשיו אתה כבר מדבר על קירור גז עם חנקן...

לא הייתי ממליץ לך..

פורסם
  • מחבר

אז על איזה סופרקולר קבוע היית ממליץ לי?

פורסם

promethia/vapo chill...

פורסם

קירור גז פראון.

תראה , הקירור בגז חנקן זה קצת יותר בעייתי ... אתה תצתרך קאסקייד של לפחות 3-4 שלבים,

שלב ראשון: קירור גז המתקרר ע"י מאבה(כמו רדיאטור רק עומד בלחץ גבוהה יותר) שיקרר את שלב שני, זה יהיה גז כמו R22, R134a 404a וכו..

שלב שני: קירור גז בלחץ גבוהה יותר , גזים כמו R507 R23 ועוד.. הגזים האלה עולים משהוא כמו 5 אלף שקל לקילו , וואיתם תקרר תשלב השלישי...

אני לא יודע עד כדי כמה צריך לקרר תחנקן אבל מכאן זה או עוד שלב עם גזים שכבר אין לי מושג איך קוראים להם , או החנקן שיתקרר עם השלב השני ויקרר תמעבד..

פורסם

האמת שתכננתי עם החנקן נוזלי שהוא יהיה בתוך צינור שעובר על המעבד (אם תשכנע אני אעלה תמונה) ולא נוגע בו כלל ואז כשהLN2 מתאדה הוא חוזר מהצד השני לקומפרסור וחוזר חלילה. (אולי זו שיטה שבא השוק התרמי לא קיים? אולי משהו?)

זאת השיטה שבה עובד מקרר ביתי. החסרת כמה פרטים חשובים אבל זה העיקרון.

פורסם
  • מחבר

אני מעלה תמונה כדי שתבינו יותר טוב:

נ.ב

אין לי מושג מה המאוררים יעשו שם אבל יש לי הרבה אז האם יוכלו לעזור במשהו?

פורסם

זאת לא הדרך לקירור גז...

פורסם
  • מחבר

זאת "עוד דרך" לקירור גז לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים