עבור לתוכן

צריך עזרה בביצוע OC קל ל7850...

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים

ברשותי SAPPHIRE 7850 חדש, ורציתי לעשות לו אוברקלוק קל, הסתכלתי ברשת ואנשים עם הדגמים של MSI וpowercolor הגיעו ל1260/6000 עם הקירור מהסטוק כך שהכרטיס נמצא בטמפ' סבירה, עם מתח קרוב לסטוק וזה בעזרת ASUS GPU TOOL

בכל מקרה הכרטיסים האלה עולים 300 שקל יותר מהגרסאות של gigabyte הגרסה שלי ועוד כמה חברות קצת יותר זולות שיש להן קירור קצת פחות חזק, לכן מראש לא תכננתי לעשות OC קיצוני שכזה(OC כזה נותן ביצועים גבוהים מ7950 בסטוק)

השתמשתי בcatalyst control center כדי להגיע לאוברקלוק המקסימלי שמוגדר לפי החברת יצרן בלי לפתוח אפשרויות מיותרות כמו בASUS שכביכול פותח את האופציות עד 1720/9600.

העלתי את הערכים בקפיצות של 50MHZ וכל פעם ביצעתי בנצ'מרק של heaven v3.0 basic עם המנוע של UNIGINE.

בבנצ'מרק האחרון שניסיתי על ההגדרות המקסימליות של הcatalyst(1050/5400) אחרי 80% המסך הפך לצהוב וכבר הבנתי שהצ'יפ שקניתי נמוך מהממוצע, אבל בכל זאת את הבדיקות הקודמות הוא עבר בשלום ככה שהורדתי קצת וביצעתי בנצ'מרק שוב.

בנצ'מרק בסטוק(860/4800):

FPS:43.4

min fps:21.2

max fps:90.5

scores:1092

טמפ' מנוחה: 31 מעלות

טמפ' מאמץ:49-57 מעלות

מתח:1.138V

ביצעתי בנצ'מרק שעבר חלק על

בנצ'מרק אחרון שעבר(1020/5300):

FPS:49.6

min fps:23.4

max fps:102.9

scores:1249

טמפ' מנוחה: 33 מעלות

טמפ' מאמץ:56-63 מעלות

מתח:1.138V

אחרי שהבנצ'מרק עבר הייתי בטוח שהכרטיס יציב, אבל אחרי עבודה של חצי שעה בערך במנוחה המסך הפך לצהוב/כחול, דבר שהפתיע אותי כי סה"כ גלשתי באנטרנט, הטמפ' הייתה נמוכה והעומס על הכרטיס היה נמוך.

החזרתי ישר להגדרות בסיס ובאתי להתייעץ אתכם להמשך התהליך.

לפי מה שקראתי על פי כמה עשרות של OC כולם הגיעו ועברו את הבנצ'מרק הלפני אחרון שעשיתי, מה גם ששמתי לב שהטמפרטורת עבודה לא גבוהה במיוחד(כרטיס מתייצב על 62 מעלות שזה סביר) והמתחים נשארו בדיוק כמו בסטוק.

-האם כדאי לי לשחק/לשנות את המתחים?

-האם התקנה מחדש של הדרייברים עם הOC שעבר בנצ'מרק ייצבו את הכרטיס על ההגדרות החדשות?

-יכול להיות שפשוט נפלתי על צ'יפ נוראי?

תודה לכולם על העזר

פורסם
  • מחבר

הסתדרתי בסוף עם שינוי של הוולטאג' ל1190mV, בדקתי שהVRM והRAM לא מתחממים והGPU עובד על 68 מעלות תחת מאמץ

1050/1350 אוברקלוק :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

כן המליצו לי על כל מיני תוכנות גם שמעתי שtrixx מצויינת, בגדול רובן אותו הדבר אם אתה יודע לא ללחוץ יותר מדי, בASUS GPU אפשרי להגיע ל1900/2400, מן הסתם אי אפשר להגיע לכאלה ערכים עם אף כרטיס.

אני לא חושב על OC מעבר לזה שביצעתי, אולי אגיע ל1050/1400, אבל aida64 מראה שהטמפ' של הזיכרון והshaders עולה עם כל העלאה של המהירויות מן הסתם, ועם הקירור של הסטוק אני יכול לסחוט אולי ל1150/1450, מה שלא ייתן שיפור משמעותי, אולי 3-4 פריימים, זניח לחלוטין

כרגע אני בטמפ' מאמץ של 66-67 מעלות, אני שואף להשאיר אותה באזור הזה מתחת ל70, אולי בעתיד אשפר את הקירור ואתן לכרטיס עוד קצת

אני שמח ומאושר עם הOC הנוכחי :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים