עבור לתוכן

מבקש מפרט למחשב +מסך/ציוד היקפי ב - 5000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך (עדיפות גבוהה מאד לחסכון)

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה)

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) אני רוצה מסך גדול יחסית (23" - 24") בעל יכולות FHD - משמע , שיוכל להריץ סרטים באיכות 1080p, ובעל פאנל איכותי (עדיפות לייצור מקורי ולא מדבקה)

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הגדרות משחקים: נמוך-בינוני

שימושי המחשב הם כדלקמן:

• אינטרנט בקיבולת גבוהה - הרבה טאבים פתוחים במקביל, הרבה פלאש - Streaming (במקביל), הרבה אתרים "כבדים" שירוצו בטאבים מקבילים, מספר דפדפנים שרצים אחד במקביל לשני עם טאבים מרובים פתוחים. מדובר פה במקרה קיצון מתון (לא יקרה כל יום אבל כן יקרה פעם ב...)
  • תכני HD (במקביל לאינטרנט) - חשוב מאד שהמחשב יריץ את תכני
  • תכנות וקומפליציה (Visual Studio, Matlab - ללא עבודות גרפיות) - שימוש מזדמן עד תדיר - לא לצרכי פרנסה.
  • משחקים בקיבולת נמוכה (מדי פעם ולא בהגדרות הכי גבוהות) - Diablo 3 צריך לרוץ חלק. מעבר לזה, לא קריטי.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:

מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

יש צורך בציוד היקפי:

• מקלדת -גנרי+ (אם נשאר תקציב)
  • עכבר - גנרי+ (אם נשאר תקציב)
  • מסך - לפי המפורט

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 אם כי אין צורך בשקט מופתי בשעת מאמץ. חשוב לי שאם אני משאיר אותו לעבודה בלילה (בחדר השינה), הוא לא ירעיש יתר על המידה.

6. האם מתוכנן אוברקלוק, אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה, עדיפות להרכבה בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.עדיפות לאיזור הצפון/מרכז.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

• אני רוצה שיהיה למחשב הרד דיסק SSD בתור מיקום למערכת הפעלה, והרד דיסק חיצוני גדול (איזור 1.5 - 2TB) לכל השאר. אלא אם לדעתכם זה לא נכון - המטרה היא לאפשר ניידות גבוהה של מאגרי מידע.
  • האם לדעתכם יהיה נכון להגדיל מאד את כמות ה-RAM (למשל 16GB במקום ה-8GB המקובל)?
  • כרטיס רשת חוטי (נפח תעבורה גבוה)
  • כרטיס רשת אלחוטי (עומד בתקן n)
  • צורב DVD (או כל דבר אחר שיאפשר לי לצרוב מידע בנפח גבוה ולקרוא מDVD)

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מתוכנן שידרוג מאסיבי של המחשב, אבל כן רצוי שיהיה לו אופק שדרוג באופן הדרגתי.

בקשה מיוחדת - נכון להיום אני נתקל הרבה מאד פעמים במצב שהמחשב שלי לא מצליח להתגבר על פעולות במקביל (דפדפן בשילוב עם העתקת קבצים בשילוב עם מוסיקה וכיוב') והוא קופא, זה מאד מתסכל אותי. הרצון שלי מהמפרט הזה הוא שזה לא יקרה, שהוא יוכל להתמודד עם כמה שיותר פעולות במקביל - אני אשמח להצעות בנוגע לשילובים של חומרה/תוכנה שיביאו את ההתמודדות המקבילית הזו למקסימום.

תודה רבה,

abstract

פורסם

מה שאתה צריך זה מעבד מרובע ליבות למולטיטסקינג וכח עיבוד למטלב. 4GB זיכרון פנימי מספיקים להרצת המון טאבים, 8GB ישאיר מספיק

מרווח נשימה. כונן SSD של 128GB וכרטיס מסך שיספיק למשחקים ברמה בינונית. את דיאבלו הוא יריץ היטב.

הנה מפרט בלי כונן חיצוני ובי כרטיס רשת אלחוטי - השארתי לך תקציב בשבילם:

http://www.tms.co.il/preview/spec/9wxhlg6j

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה רבה על המפרט!

נתן לי הרבה לחשוב עליו.

רציתי להתייעץ לגבי המפרט הזה, בעיקר, איפה אני יכול לחסוך קצת, כי אני די חורג מהתקציב ולא מצליח להתכנס למה שנראה לי מספיק :-)

לקחתי את לוח בעל המפרט הכי חזק כי יש לו הרבה תוספות (displayport, כרטיס רשת אלחוטי וכד')

עריכה: מפרט שכן אפשר לצפות בו...

https://docs.google.com/open?id=1r_nqUPOhBLMHRlLY8RzQfNYHBe6m06ADGce8W1Bh3JmO5FVLUlg2Bin0jYHa11aqG4U2OT0BP90Tsg16

הוא כרגע ללא מסך כי אני שוקל לקנות טלוויזיה 32" בתור מסך (חדר שינה) - אשמח להתייחסות.

פורסם

תערוך בבקשה את ההודעה שלך, הכתב קצת קטן לי :)

בכל מקרה, מסך 32 לעבודה עם מחשב עשוי להיות בעייתי בעיקר בעבודה עם טקסט בגלל גודל נקודה גדול.

פורסם
  • מחבר

נערך.

זו בדיוק הנקודה המרכזית של חוקי מרפי, פעם אחת שאתה לא בודק מראש בתצוגה המקדימה...

גודל נקודה גדול: אתה מתכוון שהטקסט יראה מקוטע?

פורסם

מקוטע? אני לא יודע למה אתה מתכוון אבל תנסה להסתכל על מסך LCD גדול מקרוב.

פורסם
  • מחבר

אני התכוונתי לעבוד במרחק של 1.5-2 מ' מהמסך... אז נראה לי שזה יהיה בסדר, לא?

בכל מקרה, אחרי קצת מחקר, נראה לי ש32" שאני רוצה יהיה יקר מדי.

לגבי המפרט -

הצרכים הגרפיים שלי יחסית מועטים (דיאבלו 3, וסרטי HD 1080p).

זה משהו שכרטיס מסך OnBoard איכותי יכול לתת לו מענה מעולה ,לא?

מה שכן, גיליתי את ה DisplayPort , וחשוב לי שזה יהיה.

זה משאיר לי כסף לחזק את לוח האם (ולהבטיח שידרוג עתידי חלק יותר), הRAM והמעבד.

לגבי המסך, אני חושב שאני אלך עם DELL 24U11, יחסית קטן, אבל הביקורות שלו מצאו חן בעיני ובתכלס החדר שלי לא מספיק גדול בשביל שאני לא אוכל להסתדר איתו גם בתור מסך לסרט.

פורסם

אם כבר מסך אז קח את ה-U2312HM שביחס עדיף לסרטים (16:9) וגם זול משמעותית.

לסרטים הליבה המובנית של המעבד מספיקה, לדיאבלו לא.

פורסם
  • מחבר

אתה מתייחס לקיים במפרט או בכלל?

התכוונתי ללוח-אם עם כרטיס מסך מובנה , לא לGPU המובנה בתוך המעבדים החדשים של אינטל.

משהו שדומה לIntel HD 3000 לניידים

פורסם

אין יותר כרטיסי מסך מובנים בלוחות.

בלוחות יש יציאות וידאו שמוציאות את האות מהליבה הגרפית שבמעבדים.

פורסם
  • מחבר

הבנתי. אז אם אני רוצה displayport וסרטי HD, אני צריך למצוא את הכרטיס מסך שיתמוך בזה?

פורסם

אכן, כרטיס מסך או לוח אם בעל יציאה שכזו.

לחלק לא מבוטל מכרטיסי המסך המיוצרים כיום יש יציאת displayport או יציאת mini-displayport

(אף על פי שלא חסרים מתאמים שונים), בנוסף תמיד תוכל להשתמש ביציאת ה-hdmi.

פורסם

HDMI\DVI בהחלט עושים את העבודה לסרטי HD (ללא הבדלי איכות)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים