עבור לתוכן

צריך מודול לליזר שהוא מפוקס כבר לנקודה

Featured Replies

פורסם

שלום אני צריך מודול לעינית לייזר 650NM (אני חושב שזאת המידה שלה היא מצורב DVD של ASUS)

שהכי חשוב שהיא כבר תהיה מפוקסת לנקודה

וכמה צריך להיות המתח לדיודת לייזר?

3.5V?

תודה לעוזרים

פורסם

לא הבנתי מה הקשר לליזר מDVD ? למה אתה מתכוון כשאתה אומר מודול ? אתה בעצם צריך לייזר חדש לא ?

650nm זה צבע אדום, אבל באיזה הספק אתה רוצה את הלייזר ? ולאיזו מטרה ?

דיודת לייזר, כמו כל דיודה אחרת לא פועלת על מתח אלא על זרם. עבור לייזר של 5mW בדרך כלל זרם ההפעלה נע בין 30-60mA שזה מתורגם למתח באזור ה3-3.5v.

פורסם

אני מאמין שאתה אומר מודול, אתה מתכוון למודול ריק, הכוונה רק לפוקוס, בית דיודה, בית דרייבר והקפיץ..

אם הבנתי נכון, שאתה אומר מודול שמפוקס כבר לנקודה אתה מתכוון לפוקוס שכילו הקרן כילו תמיד נראת נקודה לא משנה באיזה מרחק זה יהיה.. בקיצור, אני לא חושב שקיים כזה מודול עם פוקוס של נקודה.. אתה בוחר איך לפקס את הלייזר ע"י סיבוב של הפוקוס..

ובאיזו מהירות הצורב שהוצאת ממנו את הדיודה? ככה תדע את עוצמת הלייזר וכמה זרם להביא לו.. אתה יכול לשים גם 6V, העיקר שהזרם יהיה טוב.. אבל אתה צריך לדעת קודם את עוצמת הדיודה בשביל לדעת כמה זרם להביא לה..

פורסם
  • מחבר

נבו הבנתה אותי בדיוק!

הצורב הוא של ASUS צורב X16 עינית חזקה מספיק לשטויות שלי

ונראה לי שמצאתי לו בית

http://www.dealextreme.com/p/red-laser-module-focused-dot-3-5v-4-5v-9mm-5mw-5900?item=6

והאם יהיה הבדל בין המודול המפוקס הזה לאחד שאפשר לפקס אותו ידנית?

עכשיו רק השאלה שלי איזה ספק\סוללות כדאי לחבר לו?

פורסם
  • מחבר

אז אתה יודע כמה זרם פחות או יותר היא צריכה?

הדרייבר הזה לא מגיע עם המודול שהבאתי במודעה למעלה?

פורסם

שלום אני צריך מודול לעינית לייזר 650NM (אני חושב שזאת המידה שלה היא מצורב DVD של ASUS)

שהכי חשוב שהיא כבר תהיה מפוקסת לנקודה

וכמה צריך להיות המתח לדיודת לייזר?

3.5V?

תודה לעוזרים

אני מבין שאתה רוצה לבנות סמן לייזר אשר מסוגל להדליק גפרורים ולשרוף...

שים לב ! דיודות לייזר של צורב DVD הם בעלי עוצמה מאוד גבוהה אשר בקלות עלולה לפגוע בראייה.

אני בניתי מספר 'תותחי' לייזר מדיודות שפירקתי מכונני DVD לכן רצוי מאוד שתעלה תמונת תקריב של הדיודה מכיוון שקיים הבדל בקוטביות של חיבורי הדיודה.

האם אתה רוצה להפעיל את הדיודה בעזרת סוללות או ספק ?

פורסם

אז אתה יודע כמה זרם פחות או יותר היא צריכה?

הדרייבר הזה לא מגיע עם המודול שהבאתי במודעה למעלה?

הזרם שצריך בשביל הדיודה הוא ~140mA, תשמור על הזרם אפילו פחות מ-130mA כדי שיהיו חיים ארוכים ללייזר.

לדוגמא, אני בניתי לייזר עם דיודת שהוצאתי מצורב 20X ואני מביא לה 200mA+\- (עם דרייבר שבניתי)...

הדרייבר לא מגיע עם מודול.. ובכלל, אני מציע לבנות דרייבר עם מווסת מתח LM317 (תמונה שרטוט מפורטת ביותר מצורפת)

לגבי המודול, לא נראלי קיים מודול שהוא תמיד מפוקס לנקודה כי הקרן פוגעת בדברים שונים במרחקים שונים ככה שהיא לא יכולה להיות מפוקסת על דבר שנמצא במרחק 10 מטר ממנה ובאותו זמן להיות מפוקסת על דבר שנמצא במרחק 5 מטר ממנה (בלי שפיקסת אותה..).

מה שהבאת זה מודול מוכן עם דיודה והכל שאתה רק צריך לתת לו 4V+\- כדי שיעבוד,

אני לא מאמין שתצליח להוציא משם את הדיודה והכל כדי לשים את שלך..

עריכה: שחכתי להוסיף את השרטוט..

פורסם

אתה צריך לבנות או לרכוש לייזר דרייבר כמו בקישור:

http://www.ebay.co.uk/itm/Laser-Diode-Driver-Board-20-300mA-TTL-Control-/160762738041?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&hash=item256e34b579

כמו כן קנה את ה-HOST הזה.

http://www.ebay.co.uk/itm/30mm-Chrome-Laser-Diode-Housing-with-Focusing-Lens-/160858082930?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&hash=item2573e38e72

כמו כן אתה חייב רב מודד+מלחם+כלי להכנסת הדיודה לתוך הבית ורצוי להוסיף משחה תרמית בין גוף הדיודה לבית.

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה!

תראה תסרטון הזה

כמו שאמרתי העינית מפוקסת וזה מה שאני מחפש

את ההוסט הזה כבר יש לי, והוא לא טוב לי, אני יזמין עכשיו את הדרייבר שאמרתם לי ואת ההוסט שהראתי לכם מDX כתבו שם שהוא טוב לפרויקטים של DIY גם לא איכפת לי להרוס את הדיודה שבו ואת שאר המצרכים והידע הטכני יש לי

אני חושב שאני יחבר את הלייזר לספק בהתחלה לפחות

אין לי אפשרות לצלם לך את העינית כרגע אלה רק שיגיעו החלקים כי אני עדיין לא מוכן לפרק את הצורב לפני שאני יקנה חדש וזה אחרי שיגיעו החלקים :)

ככה שאם אתה יכול להסביר לי על הקוטביות השונות מדיודה לדיודה אני ישמח

תודה לכם ושבוע טוב לבנתיים

פורסם

סבבה תודה!

תראה תסרטון הזה

כמו שאמרתי העינית מפוקסת וזה מה שאני מחפש

את ההוסט הזה כבר יש לי, והוא לא טוב לי, אני יזמין עכשיו את הדרייבר שאמרתם לי ואת ההוסט שהראתי לכם מDX כתבו שם שהוא טוב לפרויקטים של DIY גם לא איכפת לי להרוס את הדיודה שבו ואת שאר המצרכים והידע הטכני יש לי

אני חושב שאני יחבר את הלייזר לספק בהתחלה לפחות

אין לי אפשרות לצלם לך את העינית כרגע אלה רק שיגיעו החלקים כי אני עדיין לא מוכן לפרק את הצורב לפני שאני יקנה חדש וזה אחרי שיגיעו החלקים :)

ככה שאם אתה יכול להסביר לי על הקוטביות השונות מדיודה לדיודה אני ישמח

תודה לכם ושבוע טוב לבנתיים

לא תמיד ניתן למצוא דף נתונים של דיודת לייזר שמפרקים מצורב לכן המלצתי היא לרכוש דיודת לייזר באיביי.

דיודות לייזר אשר מתאימות לפרוייקט שלך וניתן למצוא פרטים טכניים הם:

LPC-822

LPC-815

LPC-826

כול הדיודות שציינתי ניתן לדחוף אותם בזרם של 200-400 מיליאמפר בכדי לקבל הספק של 200-400 מיליוואט תלוי בדגם.

בכול מקרה כדאי שתזמין כמה דיודות מכיוון שכול טעות קטנה תגרום לשריפת הדיודה (אני שרפתי כמה דיודות).

1. דיודות לייזר הרבה יותר רגישה לשינוי מתח וכול קפיצה קטנה במתח עלולה לגרום להרס הדיודה.

2. דיודות לייזר מאוד רגישה לחשמל סטטי ESD ובזמן ההלחמה רצוי להיות מאורק או לקצר את הרגלים של הדיודה לפני ההלחמה.

3. אסור לעבור בשום מקרה את הזרם המקסימלי המותר של הדיודה.

4. דיודות לייזר מאוד רגישה לחום לכן יש להלחים אותה במהירות ובטמפ' מתאימה (270 מעלות צלזיוס ולא יותר).

5. אתה חייב לבנות דרייבר לדיודה ולא לחבר אותה ישירות לספק כוח עם נגד להגבלת הזרם.

6. בשום מקרה אסור לנתק או לחבר את הדיודה למעגל בזמן שהמעגל מחובר למקור מתח.

יש לי עוד המון טיפים להוסיף אך השעה מאוחרת.

פורסם
  • מחבר

נראה איך ילך לי עם הדיודה של הצורב אחרי זה אני יחשוב להזמין כמה כאלה :)

תודה רבה לך!!

פורסם

לא תמיד ניתן למצוא דף נתונים של דיודת לייזר שמפרקים מצורב לכן המלצתי היא לרכוש דיודת לייזר באיביי.

דיודות לייזר אשר מתאימות לפרוייקט שלך וניתן למצוא פרטים טכניים הם:

LPC-822

LPC-815

LPC-826

כול הדיודות שציינתי ניתן לדחוף אותם בזרם של 200-400 מיליאמפר בכדי לקבל הספק של 200-400 מיליוואט תלוי בדגם.

בכול מקרה כדאי שתזמין כמה דיודות מכיוון שכול טעות קטנה תגרום לשריפת הדיודה (אני שרפתי כמה דיודות).

1. דיודות לייזר הרבה יותר רגישה לשינוי מתח וכול קפיצה קטנה במתח עלולה לגרום להרס הדיודה.

2. דיודות לייזר מאוד רגישה לחשמל סטטי ESD ובזמן ההלחמה רצוי להיות מאורק או לקצר את הרגלים של הדיודה לפני ההלחמה.

3. אסור לעבור בשום מקרה את הזרם המקסימלי המותר של הדיודה.

4. דיודות לייזר מאוד רגישה לחום לכן יש להלחים אותה במהירות ובטמפ' מתאימה (270 מעלות צלזיוס ולא יותר).

5. אתה חייב לבנות דרייבר לדיודה ולא לחבר אותה ישירות לספק כוח עם נגד להגבלת הזרם.

6. בשום מקרה אסור לנתק או לחבר את הדיודה למעגל בזמן שהמעגל מחובר למקור מתח.

יש לי עוד המון טיפים להוסיף אך השעה מאוחרת.

אחי, אתה צודק ב100% בכל מילה שלך,

אבל בכל זאת אני רוצה לציין כדי שיידע שאני לא ידעתי את כל הטיפים האלה, לכן הלחמתי בהלחמה רגילה, הפעלתי אותה בערך חודשיים עם נגד, ועוד כמה שטויות... אני בטוח, לא רק חושב, אלא בטוח שהדברים האלה פגעו בדיודה, אך, הלייזר עדיין עובד ושורף וב"ה, הכל טוב בו...

אני אומר את זה לא כדי חס וחלילה וזלזל בך, אלא להרגיע אותו שלא יעבוד בלחץ או שיזהר יותר מידי ולא יהנה מהעבודה ומהתוצר הסופי..

וכמובן, סתם כדי שיידע, ששום דבר לא נכון ב100% תמיד יש מקרים ש...

פורסם
  • מחבר

נכון אבל אם כבר עושים משהו אז עושים כמו שצריך שיחזיק לאורך זמן

פורסם

נכון אבל אם כבר עושים משהו אז עושים כמו שצריך שיחזיק לאורך זמן

צודק. אין ספק שאתה צריך ואפילו חייב להקפיד על הכללים והטיפים שהוא נתן לך..!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים