עבור לתוכן

זקוק ליעוץ לשדרוג מעבד AMD לתושבת AM2+/AM3

Featured Replies

פורסם

אז ככה- שדרגתי את הנייח שלי לאחרונה. פרט ל-3 גיגה זיכרון DDR2 שנוספו וכרטיס מסך אחר, שדרגתי גם את מערכת ההפעלה ל-win7 64bit.

אלא מה- מעבד אתלון 64 3500+ לא מחזיק את המערכת בקלות- התקנת עדכונים אורכת מעל ומעבר לזמן הגיוני (שעות ארוכות עבור קובץ בגודל של כ-90MB.), והCPU usage עומד על 100% מרבית הזמן. אני לא יודע מה שווה בכלל מדד חווית המשתמש של מיקרוסופט, אבל המעבד קיבל 4.1 בעוד שאר רכיבי המערכת זכו ל-5 ומעלה.

אם כן, במידה ואין תקלה כלשהי בתוכנה, המעבד ככל הנראה יוצר צוואר בקבוק. אם כן, הייתי רוצה להתאים לחומרה הקיימת מעבד חדש יותר.

לוח האם שלי הוא מדגם m68m-s2p של גיגהבייט. על האריזה כתוב AM3 ready. אשמח אם תסבירו לי מה זה אומר.

רצוי מעבד מרובע ליבות ומעלה (גיימינג קל עד בינוני, סרטים, מטלות אופיס וכו'. הדברים הרגילים), אם כי זה לא קריטי במיוחד.

המעבד יכול להיות ישן יחסית, ובלבד שיציג שיפור ניכר בביצועים. כמו כן, מאוד רצוי שיעלה פחות מ-300 ש"ח, ושיוכל בתנאים רגילים לעבוד עם קירור פשוט של AMD.

חשבתי על athlon ii x4 או phenom ii x4.

יש המלצות יותר טובות?

תודה מראש לכל מי שעזר!

פורסם

איזה ספק וכרטיס מסך יש לך שאתה חושב על X4?(שלא כולם נתמכים ע"י הלוח)

תעלה תמונה ממנהל המשימות כשהוא בכרטיסייית ביצועים.

פורסם
  • מחבר

עכשיו אחרי שהוא סיים להתקין עדכונים, הוא מזייף הרבה פחות. אעפ"כ הוא מגיע למאה אחוזים בעת התקנות, ומתקשה במולטיטסקינג במצבים כאלה.

כרטיס המסך שלי הוא 8600GT של גיגהבייט, ולמרות שהוא טיפה מבאס, הוא מספק את צרכיי כרגע.

מעבדי AMD זולים יחסית, ואותי מספקים גם כאלה ישנים יותר. לכן חשבתי שאין סיבה להסתפק בכפול ליבה (בייחוד אם הפרש המחירים נמוך). אם כי שמעתי שחלק מהכפולים של AMDהם למעשה מרובעים שנוטרלו. האם יש דרך לברר לפני הקנייה?

אם כן, השידרוג אינו מחוייב המציאות, אך יוכל לשדרג לי את חווית השימוש.

פורסם

מעבד חד ליבתי ישן, בהחלט לא דבר שעוזר במולטיטסקינג, במיוחד אם המערכת לא הכי קלה מבחינת תוכנה(בגלל רציתי צילום של כרטיסיים ביצועים).

ההבדל שתרגיש אם תשדרג לX4/X3/X2 יהיה גדול יחסית למה שיש לך עכשיו, אבל בינהם ההבדלים קטנים, אחרי שתשדרג לX2 לדוגמא צוואר הבקבוק שלך בשימושים שלך(משרדי אני מניח) ברוב הזמן יהיה הHD.(אם אין לך SSD). אני במקומך הייתי מחפש X2/X3/X4 משומש(נדיר למצוא אותו בחנויות, ואלו שיש לא במחיר כזה משתלם) במחיר הכי זול שיש, ומוודא שהוא נתמך ע"י הלוח.(אם צריך אז גם מעדכנים ביוס)

הלוח שלך תומך באפשרות פתיחה של ליבות שננעלו, לגבי מעבד חדש מהאריזה אי אפשר לדעת, מעבד יד 2 יתכן שנבדק ע"י הבעלים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים