עבור לתוכן

האם אפשר להשתמש בממסרים האלה לכל מטרה, או שהם מיועדים להתחבר ללוח מסוים?

Featured Replies

פורסם

ממסר אלקטרומגנטי פשוט בערך פי 5 יותר זול מSSR והוא לא מתחמם כלל.

כמובן שלSSR יש עוד יתרונות מעבר למה שציינת כמו רעש (אלקטרומגנטי) נמוך יותר בזמן מיתוג.

פורסם
  • מחבר

טוב

אז נישאר עם הסט החמוד מ-buyincoins.com, שבאמת זול..

פורסם
  • מחבר

יש לי שאלה נוספת שקשורה למתגים אלקטרוניים :)

ממסרים כמו הסט של 8 הזה שבדוגמא כאן, משמשים כשאנחנו צריכים מתג אלקטרוני עבור מתחים גבוהים.

מה מתאים לשימוש אם אני צריך מתג אלקטרוני עבור מתחים כמו 5v או 3.3v?

לדוגמא:

אם אני רוצה לקחת לוח ארדואינו,

ולממש איתו אפשרויות "מאקרו" למיקרוגל שבמטבח..

כלומר שבלחיצה אחת שלי על כפתור בארדואינו,

הוא "ילחץ" עבורי על כל הכפתורים הנדרשים במיקרוגל, כולל זמן החימום, +לחיצה על כפתור התחל,

וכל זה באופן אוטומטי.

זה אומר שאני אצטרך מתג אלקטרוני, עבור לפחות 5-6 מהלחצנים שקיימים במיקרוגל.

האם למקרה כזה אפשר להשתמש במשהו אחר מאשר ממסר כמו בסט שבדוגמא?

משהו שיהיה הרבה יותר קומפקטי, וגם יכיל כמה וכמה מתגים אלקטרוניים..

והאם אולי הדבר הזה שאני שואל לגביו, בכלל כלול כבר בלוח ארדואינו עצמו?

כך לא צריך להוסיף כלום ללוח....

פורסם

למתחים נמוכים גם אפשר להשתמש בממסר ואבל זה ממש לא אידאלי.

מיתוג עבור מתחי DC בזרם נמוך (כמו לחצנים) מתבצע בדרך כלל ע"י טרנזיסטורים (ביפולרים או מוספטים).

בדרך כלל מתג מחובר למעגל דרך נגד pull up כך שברגע שהמתג מנותק יש משיכה של המתח "למעלה" למתח ספק הכוח (5v או 3.3v), ברגע שנלחץ המתג כניסת הרכיב בעצם מתקצרת לאדמה וכך הוא מזהה שנלחץ הלחצן.

לפעמים המתג מחובר הפוך - דרך נגד Pull down כך שיש משיכה של המתח לאדמה ובלחיצת כפתור מגיע מתח הספק לכניסת הרכיב.

אם אתה יודע בוודאות שהמתג/לחצן של המיקרו גל מחובר בpull up או pull down אפשר להתממשק בלי בעיה עם הארדואינו ישירות לכניסת הרכיב.

תקרא לי פרנואיד אבל לא הייתי מחבר מיקרו בקר ישירות לכניסה של מעגל אחר שאין לי מושג מאיזה מתחים הוא מוזן ואיך הוא מתנהג בדיוק. לכן אני הייתי מתחבר עם טרנזיסטור מבודד אופטית מהבקר כדי "למשוך" את כניסת הרכיב (שאחראי על הכפתורים) לאדמה או לספק המתח.

טרנזיסטורים באים ב2 טעמים עקריים, PNP ו NPN והבחירה בסוג המתאים תתבצע בהתאם לצורך בכיוון המשיכה. אם צריך למשוך את הכניסה לאדמה משתמשים בNPN.

פיתרון נוסף הוא צ'יפ שנקרא 4066 (CD4066/74HC4066 וכו') שניתן להתייחס אליו בתור ממסר אלקטרוני לזרמים נמוכים ולא צריך לשבור את הראש האם יש Pull down או up.

פורסם
  • מחבר

פיתרון נוסף הוא צ'יפ שנקרא 4066 (CD4066/74HC4066 וכו') שניתן להתייחס אליו בתור ממסר אלקטרוני לזרמים נמוכים ולא צריך לשבור את הראש האם יש Pull down או up.

תודה רבה על התשובה

אתה יודע אם יש במקרה משהו מוכן שלא צריך לקנות חלקים ולהתחיל להלחים, אלא פשוט לוח שכולל את כל מה שצריך?

(כמו בדוגמא של הסט 8 ממסרים שהכל דיי מוכן)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים