עבור לתוכן

עד כמה אפשר לסמוך על האיכות של הדברים לארדואינו שנמכרים ב-buyincoins.com?

Featured Replies

פורסם

אני לא מכיר את מערכת ההפעלה של ה-Rpi, אבל הרבה מערכות הפעלה אינן מותאמות לעבודה ב-Real-Time. לכן באפליקציות שבהן יש צורך בזמנים מדויקים לא עושים שימוש במערכות הפעלה כאלה. בתור דוגמא אתה יכול להסתכל על מכונות CNC שאנשים בונים. כל מי שמשתמש במחשב בתור הבקר של המערכת (לא רק לצורך הכנת הקובץ, אלא לצורך תזמונים) משתמש במערכות הפעלה שמיועדות לשימושים האלה ועובדות ב-RT.

במידה ואין לך צורך בתזמונים מדויקים של דברים ואין לך בעיה עם דיליי של כמה mS, סביר להניח שלא תהייה לך בעיה עם זה.

• תגובות 47
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אני לא מכיר את מערכת ההפעלה של ה-Rpi, אבל הרבה מערכות הפעלה אינן מותאמות לעבודה ב-Real-Time.

כאמור, המטרה היא להתנסות ולשחק עם זה קצת,

ולא לממש משהו תעשייתי שחייב לעבוד ב-RT.

לכן זה לא קריטי כאן..

פורסם

זה בדיוק מה שרשמתי בשורה האחרונה בפוסט שלי ;)

פורסם

http://arduino.cc/en/Main/ArduinoBoardEthernet/

מעניין,

מה זה אמור לעשות?

ואיפה נכנס ה-RF בכל הסיפור?

הארדוינו עם הרשת מגניב, בעיקר התמיכה בPoE.

אני ,למעשה, בונה ממשק וובי לבית חכם.

IR שולט על הטלויזיה והמזגן, RF על שקעים ותאורה.

הרעיון הוא שאני עובד עם רכיבים אלחוטיים (RF) זולים סטנדרטים שנמכרים באיביי, לומד את הקוד שלהם ונפטר מהשלט.

פורסם
  • מחבר

אני ,למעשה, בונה ממשק וובי לבית חכם.

IR שולט על הטלויזיה והמזגן, RF על שקעים ותאורה.

הרעיון הוא שאני עובד עם רכיבים אלחוטיים (RF) זולים סטנדרטים שנמכרים באיביי, לומד את הקוד שלהם ונפטר מהשלט.

נשמע מגניב.

לגבי:

אין בעיה של תדרים?

נגיד שהתוסף לארדואינו משדר בתדר מסוים, והרכיבים הקולטים מקשיבים בתדר אחר?

פורסם

גם כל המחשבים ברשת אלחוטית שלך על אותו תדר (ואולי גם אחד מהשכנים), כולם מאזינים לאותו תדר וניתן לפנות לכל יחידה ברשת בעזרת הכתובת.

פורסם
  • מחבר

גם כל המחשבים ברשת אלחוטית שלך על אותו תדר

מה זה קשור?

Wi-Fi זה משהו אחד..

אבל כשיש לך מלא התקנים, מסוגים שונים,

שהם לא אותו סטנדרט(לדוגמא "Wi-Fi") וחלקם אפילו לא קשורים בהכרח למחשב, וכל אחד מהם יכול לעבוד על תדר אחר, כי הם אל יועדו לתקשר בינהם..

פורסם

השידור הוא בתדר 315Mhz ו433Mhz דיגיטלי.

קרי - הוא משדר קוד בתדרים הנ"ל, כמו WiFi.

ולכן ניתן לחבר כמות עצומה של מכשירים. עלולה להיווצר בעיה אם רוכשים שני מכשירים באותו התדר ואותו הקוד, אז יש התנגשות.

ניתן לפתור זאת ע"י השמתם במרחק גדול, כך שעל כל אחד מהם ישלוט משדר שונה שאין בינהם חפיפת אות שידור (כל משדר כזה מתחבר לשרת ברשת)

פורסם

האמת שאתה צודק..

אז wombat, יש סיבה אחרת לדאוג מההשהייה?

כי באמת, הרי לא עושים לזה restart כל הזמן..

שדיברתי על השהייה התכוונתי לזמן שלוקח מהרגע בו משתנה משהו במערכת שלך -> ה raspberry pi מקבל מידע מהחיישן -> מוציא פלט.

זה עניין של כמה מילי שניות, אם אתה רוצה לשלוט על הטלוויזיה מן הסתם זה לא ישנה לך אבל אם לדוגמא אתה רוצה לבנות רובוט מטוטלת הפוכה(Balancing robot) זה ישפיע מאוד. זו לדוגמא הסיבה למה Raspberry Pi לא יתאים בתור בקר טיסה לטיסן אבל ארדואינו כן.

פורסם
  • מחבר

כשדיברתי על השהייה התכוונתי לזמן שלוקח מהרגע בו משתנה משהו במערכת שלך -> ה raspberry pi מקבל מידע מהחיישן -> מוציא פלט.

זה עניין של כמה מילי שניות, אם אתה רוצה לשלוט על הטלוויזיה מן הסתם זה לא ישנה לך,

אבל אם לדוגמא אתה רוצה לבנות רובוט מטוטלת הפוכה(Balancing robot) זה ישפיע מאוד.

זו לדוגמא הסיבה למה Raspberry Pi לא יתאים בתור בקר טיסה לטיסן אבל ארדואינו כן.

אז אתה רוצה להגיד שארדואינו כזה מהיר?

זה קצת מנוגד למה ש-Runny אמר, שהשרת Ethernet שלו עבד ממש לאט..

ניסיתי כבר את אופציית הסרבר (עם Ethernet Shield כמובן), עובד אבל ממש ממש ממש ממש לאט.

אבל עובד יופי ולא קשה לקינפוג, יש את כל מה הקוד ברשת.

פורסם

אז אתה רוצה להגיד שארדואינו כזה מהיר?

זה קצת מנוגד למה ש-Runny אמר, שהשרת Ethernet שלו עבד ממש לאט..

אני אענה במקומו:

זמן ההשיה של הארדוינו נמוך היות ואתה מדבר ישירות לחומרה.

זמן ההשיה של הPi גבוה היות ואתה מדבר קודם עם מערכת הפעלה.

השהיה - הזמן בין שליחת פקודה לביצועה.

המהירות עיבוד של הארדוינו נמוכה בגלל מהירות המעבד (והזכרון).

המהירות של הPi גבוהה.

מהירות עיבוד - מספר הפעולות שהמעבד/מערכת יכולה לעשות בזמן נתון.

כך שלמעשה הPi יכול לבצע הרבה יותר דברים בשניה, אך יקח לו קצת יותר זמן להתחיל בפעולה.

פורסם
  • מחבר

מעניין.

תודה על התשובה.

אני אקרא עוד קצת על ה-Raspberri Pi, ויכול להיות שהוא יהיה הלוח הנבחר..

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

Runny

יש לי שאלה אליך..

כתבת:

ניסיתי כבר את אופציית הסרבר (עם Ethernet Shield כמובן), עובד אבל ממש ממש ממש ממש לאט.

אבל עובד יופי ולא קשה לקינפוג, יש את כל מה הקוד ברשת.

באיזה חומרה השתמשת?

ועד כמה זה היה לאט?

כמו כן, האם העמודים היו עמוסים וגדולים, או עמודים קטנים ודלים מאד, ועדיין זה היה לאט?

תודה

card

פורסם

הבעיה במערכת הפעלה היא ששום מעבד (בעל ליבה אחת) לא יכול לבצע 2 פעולות בו זמנית, לכן הוא מחלק זמן מוקצב לכל פעולה.

יכול להיות שיש לך צורך לעשות משהו בזמן אמת, מיידית ופתאום מערכת ההפעלה מחליטה שהיא צריכה לטפל בניקוי זיכרון או משהו לפני מה שגורם לפעולה שרצית לעשות בזמן אמת להתבצע רק לאחר הניקוי זכרון (סתם דוגמא).

יכול להיות שיש דרך לקבוע עדיפות למטלות במערכת ההפעלה ואיך שהוא להתאים אותה לעבודה בזמן אמת.

בארדואינו אין מערכת הפעלה, יש רק בוטלודר שיודע לצרוב את הפלאש של הבקר (זכרון תוכנה) לפי התקשורת בUSB. דבר זה משפיע רק על הזמן מההדלקה עד שרצה התוכנית שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים