עבור לתוכן

הארד דיסק המחובר ע"י USB לכאורה מזוהה ע"י המחשב אך לא מוצג ב MyComputer

Featured Replies

פורסם

תאור:

יש לי הארד דיסק של מחשב נייד ישן (עם חומר חשוב עליו), מסוג: Hitachi DK23FA-40

בזמנו כשהלפטופ ההוא שווק השגתי כבל מעביר לUSB כך שאוכל להוציא ממנו את הקבצים הדרושים למחשב חדש.

נכון לאז אני זוכר שהכל עבד מצויין והצלחתי להעביר את הקבצים (על windowsXP אם אני זוכר נכון).

כרגע ניסיתי לחבר אותו שוב באותה צורה, ה windows7 זיהה חומרה חדשה והתקין את הדרייבר המתאים אבל:

הכונן לא מופיע בMyComputer

הוא גם לא מופיע בDiskManagement של ה windows7

יש לציין שבמחשב שלי תחת devices with removable storage ישנם שני פריטים: dvd rw :H ו- cd drive :G

הדרך היחידה שהצלחתי למצוא את קיומו דרך המחשב הייתה ע"י לחצן ימני על :G ואז על properties תחת לשונית hardware הופיע ההארד דיסק

תודה מראש לכל העוזרים.

פורסם

תרשום בשורת החיפוש דרך תפריט START/התחל "CREATE AND FORMAT HARD DISK PARTITIONS".

הכלי הזה (שנקרא DISK MANAGEMENT) מציג רשימה של כל הכוננים הפיזים והמערך הלוגי עליהם, ומאפשר לך (בין שאר הדברים) לתת/לשנות אות לכל כונן לוגי.

יכול מאוד להיות שלכונן שחיברת פשוט לא מוגדרת אות, ולכן הוא לא מופיע ברשימת הכוננים בMY COMPUTER(שמציגה רק כוננים שהוגדר להם אות).

תיזהר לא להתעסק עם פעולות אחרות באותו הכלי אם אתה לא יודע מה אתה עושה בדיוק.

פורסם
  • מחבר

תרשום בשורת החיפוש דרך תפריט START/התחל "CREATE AND FORMAT HARD DISK PARTITIONS".

הכלי הזה (שנקרא DISK MANAGEMENT) מציג רשימה של כל הכוננים הפיזים והמערך הלוגי עליהם, ומאפשר לך (בין שאר הדברים) לתת/לשנות אות לכל כונן לוגי.

יכול מאוד להיות שלכונן שחיברת פשוט לא מוגדרת אות, ולכן הוא לא מופיע ברשימת הכוננים בMY COMPUTER(שמציגה רק כוננים שהוגדר להם אות).

תיזהר לא להתעסק עם פעולות אחרות באותו הכלי אם אתה לא יודע מה אתה עושה בדיוק.

אחלה, צעד אחד השלמנו, נכנסתי לשם ולאחר הרבה זמן (שבחלקו הוא היה במצב של not responding) הוא עדכן את קיום ההארד דיסק.

הבעיה היא: כתוב Unknown , 40GB , not initialized . כלומר אני מבין שמסיבה כלשהיא הדיסק לא מאותחל.

בשורה מימין כתוב 40GB Unallocated

יש באפשרותי לאתחל אותו אך האם זה יפגע במידע שיש עליו? (שלא יעשה אובררייד לקבצים קיימים או האם זה מאין פירמוט)

פורסם

אם הדיסק תקין ועליו מערכת קבצים תקינה, יכול להיות שמשהו לא בסדר עם החיבור.

וזאת אולי הסיבה שלוקח למערכת זמן לסרוק אותו, ושהיא לא מזהה עליו PARTITION ומערכת קבצים.

במצב כזה כל פעולה שתעשה רק יכולה להרוס את מערכת הקבצים שעליו.

אם אתה מעוניין להציל את המידע שעליו, נסה קודם לחבר אותו בדרך אחרת.

איזה בדיוק כבל מתאם לUSB יש לך?

מאיפה ההרדיסק מקבל חשמל?

פורסם
  • מחבר

זהו חיבור מIDE לUSB - אותו חיבור שהשתמשתי בפעם שעברה, יכול להיות שהוא התבלה עם הזמן במגירה עד כדי שלא יעבוד?

באיזה עוד דרך אני יכול לחבר אותו? לנסות לחבר אותו ישירות ללפטופ?

את סוג הכבל אני לא יודע לא מצויינת עליו שם של חברה כלשהיא....

ההארד דיסק מקבל חשמל דרך הUSB (כמו שקיבל בפעם שעברה)

יעזור אם אצלם ואעלה לכאן תמונה של המתאם?

שוב תודה רבה

פורסם

הכל יכול להיות.

בעיקרון יש כמה אפשרויות.

1) אין על הכונן PARTITION(נהרס או נמחק).

2) המתאם התקלקל.

3) הוא לא מקבל מספיק חשמל מהUSB.

את 2 אפשר לבדוק אם יש לך אפשרות לחבר את הכונן ישירות ללא המתאם.

את 3 אפשר לבדוק בעזרת ניתוק כל ההתקנים האחרים ממקור הUSB.

כל מרכזיית USB מוציאה כמות מסוימת סופית של חשמל.

חיבור מפצל או התקנים נוספים על אותה מרכזיה יכולה להוריד את החשמל שהכונן מקבל מתחת למה שנחוץ לעבודה תקינה.

מפצלים יכולים לשבש את המתחים גם ללא התקנים אחרים מחוברים, ועדיף לא לחבר כונן דרכם.

פורסם
  • מחבר

את 2 אני אנסה באמת לבדוק,

3 נראה פחות סביר. הUSB של ההארד דיסק היה היחיד שחובר.. יכול להיות שיש הבדל בין ההספק של יציאת USB ממחשב נייד למחשב נייח? (למרות שגם על המחשב הנייח למען האמת הוא לא זיהה את ההארד דיסק)

האפשרות שנראית לי הכי הגיונית היא 1, אבל מה בעצם ניתן לעשות בקרה הזה? (כדי להמנע מפרמוט או דקיסת קבצים)

פורסם

בפעם האחרונה שחיברת אותו אתה אומר שהכל היה בסדר.

כך שלא ברור לי איך נהרסה מערכת הקבצים.

בהנחה שהכונן והמתאם תקינים לחלוטין, יש לך דו אפשרויות:

א) ליצור PARTITION חדש ולפרמט(ולוותר על כל המידע שהיה בו).

ב) להריץ עליו תוכנה לשיחזור קבצים.

לא מציע לנסות אף אחד מאלו לפני שאתה מוודא שזה לא המתאם שעושה את הבעיה.

פורסם
  • מחבר

קניתי היום ב90 שקלים חדשים מתאם חדש עם חיבור לחשמל, ושוב אותו דבר קורה:

לא מזוהה partition והוא רוצה לעשות initialize כשאני נכנס ל disk management

אז ככל הנראה הדיסק נפגם? רק תוכנת גיבוי קבצים תעזור?

אם כן, אשמח להמלצה ו/או לינק (אם זה אפשרי בפורום) לתוכנה טובה.

פורסם

לא ממש יוצא לי להשתמש בתוכנות שיחזור קבצים.

חפש דיונים בנושא מהתקופה האחרונה, תמצא כל מה שאתה צריך לדעת.

מקסימום תשאל שם שאלה ותקפיץ את הדיון לאנשים שנתנו הסברים ולפותח הדיון שלאחרונה התנסה בתוכנה.

זה יותר מהר מלפתוח דיון חדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים