עבור לתוכן

מתלבט איזה מאוורר צד לשים למארז CM 690 II. גודל 120-140מ"מ ושקט.

Featured Replies

פורסם

אלהן לכולם.

יש ים פוסטים על הנושא, עברתי על מספר גדול מהם.

בהתחלה חשבתי לקנות את ה GT של SCHYTE אבל המחיר של הדגם 1150 מוגזם לדעתי.

דגמי 800 מאוד חלשים ומעל לדעתי כבר יהיו די רועשים בשבילי.

לפי הבחירה רציתי מאוורר שקט ושיעזור לקרר את כ.מסך ולוח אם. במארז CM 690 II.

כרגע מורכבים 2 מאווררים שבאו איתו, עובדים על 800 RPM, את הקדמי אני רוצה בקרוב גם להחליף כי הוא רועש אפילו כשהורדתי RPM.

כמובן שעובדים בקונפיגורציה של קידמי מכניס אוויר, אחורי מוציא.

התחלתי לחשוב על אלטרנטיבות וחשבתי למה לא לשים 140מ"מ.

המאווררים היחידים שמצאתי

Fractal Design Silent Series 140mm

Scythe Kaze Maru 140mm Case Fan 1200 RPM

Antec TrueQuiet 140mm

כל השאר בעלי ביצועים לא משהו או מחיר גבוה לטעמי שזה מתקרב למאה ש"ח.

יש אלטרנטיבות טובות ל GT 1150?

מה לגבי Scythe Kama Flow 2 120mm Fan 900 RPM

Antec TrueQuiet 120mm

בקיצור אשמח להמלצה למאוורר שקט בעל ביצועים טובים. (עוד לא החלטתי אם הוא יוצי או יכניס אוויר, צריך לבדוק בפועל מה יהיה יותר טוב).

נ.ב למה לעזאזל KSP לא מוכרים את הGT 1150 כי דווקא יש להם אחלה מחיר על הסדרה 65 ש"ח.

פורסם

מאוורר איכותי יעלה מאזורה 40 שקלים עד 120+- תלוי בגדול וכו.

אם אתה מחפש בפחות תקציב אז תתפשר על דגמים אחרים לדוגמאת הANTEC ..

פורסם
  • מחבר

הסברתי את עצמי לא מובן כנראה.

לא כל כך אכפת לי מהמחיר כל עוד הוא נותן תמורה ששווה את זה ועדיין חירשי.

בגלל חוסר זמינות בארץ (אולי לא חיפשתי טוב), רציתי לשמוע אלטרנטיבות לGT 1150.

לא רוצה להזמין מחו"ל. חוץ מזה כשאני יכול להכניס 140, ללכת על GT עכשיו נשמע לי רעיון לא יותר מידי חכם.

יש לך איזה דגם מומלץ?

פורסם

בדקת שאתה אכן צריך מאורר? עושה OC והטמפרטורות חשובות?

פורסם
  • מחבר

כן בדקתי, נוצר לי חלל מת ליד הציפסט שמגיע לטמפ' של 65. לא יקרה לו כלום אבל אני לא אוהב לראות טמפ' כאלו.

OC רק על כ.מסך טמפ' אני אוהב לראות במינימום הנדרש.

זה שאני צריך מאוורר אני סגור על זה ב100%, עשיתי ניסוי עם מאוורר 80מ"מ מכניס הייתה ירידה של כמה מעלות בודדות.

פורסם
  • מחבר

[table] [tr] [td]cooler[/td] [td]price[/td] [td]CFM[/td] [td]dBA[/td] [td]RPM[/td] [/tr] [tr] [td]TrueQuiet 140 [/td] [td]75[/td] [td]32.4[/td] [td]20[/td] [td]800[/td] [/tr] [tr] [td]Scythe "KAZE MARU" 140[/td] [td]60[/td] [td]61.3[/td] [td]26.58[/td] [td]1200[/td] [/tr] [tr] [td]Fractal Design Silent Series 140[/td] [td]50[/td] [td]38.6[/td] [td]9[/td] [td]800[/td] [/tr] [tr] [td]Scythe Kama Flow 2 120[/td] [td]50[/td] [td]30.54[/td] [td]11[/td] [td]900[/td] [/tr] [tr] [td]TrueQuiet 120 [/td] [td]55[/td] [td]35.8[/td] [td]19.9[/td] [td]1000[/td] [/tr] [tr] [td]Scythe "GentleTyphoon" 120 [/td] [td]85[/td] [td]37.1[/td] [td]16[/td] [td]1,150[/td] [/tr] [tr] [td]Scythe "GentleTyphoon" 120 [/td] [td]95[/td] [td]50[/td] [td]21[/td] [td]1,450[/td] [/tr] [/table]

עכשיו יוצא מצחיק אבל מנתוני יצרן (אם לקחת בחשבון שהם אמיתיים) יוצא שהFractal Design יוצא הכי כדאי :nixweiss: .

קיצור אם אין תגובות חוץ מהGT, אני אלך עליו כי את הGT1150 אני מתקשה למצוא באזור שלי.

פורסם

חברה שמצטיינת ביחס שקט/ביצועים לדעתי היא Scythe! יש לי קירור מעבד שלהם עם מאוורר מסדרת Slip Stream ומניסיון אני יכול לומר שזו סדרה ממש שקטה. לכן ההמלצה שלי היא להוסיך מאוורר 140mm בצד כמכניס ועוד מאוורר 120MM למעלה מעל המעבד כמוציא.

בפנל צד אני ממליץ על המאוור הזה אותו תוכל לכוון למצב ביצועים (אז מימלא המחשב רועש יותר) או למצב שקט (בסביבות 10DBA) בצורה רציפה ומתאימה או ע"י חיבור אוטומטי ללוח:

http://ksp.co.il/?select=.1066..186..113..179.&list=1&sort=2&glist=0&uin=14668&txt_search=&buy=&minprice=&maxprice=

בתור מאוור מוציא למעלה הייתי ממליץ על זה:

http://ksp.co.il/?uin=12562

הגודל 120MM ב- 800RPM מספיק שכן הוא בא כמשקל נגד למאוורר המכניס החדש ותפקידו לפנות את האוויר החם החדש שיווצר..לדעתי האיזון בניהם הוא נכון שכן מאוורר מכניס עובד קשה יותר ותמיד עדיף שיהיה יותר אוויר המארז מאשר תת לחץ.

סה"כ זה יוצר יקר האמת 105 ש"ח. זה לשיקולך כמובן ותריץ בדיקה לראות אולי יש את הדגמים הנ"ל במקומות אחרים בזול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים