עבור לתוכן

עזרה לגבי בנית ספק כח

Featured Replies

פורסם

גופי קירור במידות שונות אתה יכול לפרק מספק כוח יישן של מחשב. במידה ובגוף הקירור אין קדחים בקוטר מתאים לבורג M3 אתה פשוט קודח קדח בקוטר של 3.5-4 מילימטר בגוף הקירור.

לאחר שתתקין את גוף הקירור למייצב המתח בדוק שהטמפ' של גוף הקירור לא עולה מעבר ל-50 מעלות צלזיוס.

• תגובות 38
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אוקיי, בדיוק כזה גוף קירור יש לי. בעניין עם הקדחים לא כ"כ משנה לי, אני פשוט יעשה קדחים מתאימים לי.. זו לא כ"כ בעיה..

אני ישתמש בגוף הקירור שיש לי שהוצאתי מהספק הישן... להשתמש רק בצלע אחת נכון?

לגבי הנגדים המשתנים, עדיין צריך 2 פוטנציומטרים: אחד הגס - פוטונציומטר רגיל. השני עדין - 10 סיבובים? או פשוט שניהם רגילים??

תודה!

פורסם

הגופי קירור האלה לא כאלה משהוא, אלה שיש להם ממש צלעות טובים יותר. אם אתה צריך משהוא טוב יותר תלוי כמה הספק יש לך שם שהופך לחום

הספק = זרם שאתה מושך מה 317 x (מתח הכניסה - מתח היציאה)

ניתן להוריד חלק מההספק מה 317 לרכיבים חיצוניים. אם למשל אתה יודע שמתח הכניסה תמיד יהיה גבוה בכמה שהוא ממתח היציאה, אז חלק מהמתח אתה תוכל להוריד על נגד הספק לפניי ה 317 ולא על ה 317 עצמו, או לשים 2x317 ב "מדרגה" וכדומה

לקירור ה 317 טוב יותר ניתן לחתוך חלקים גדולים יותר מפרופיל אלומיניום כמו של מסגרת של חלונות, ובמקרים ממש קיצוניים להשתמש אם צלעות קירור כמו של מעבד או כרטיס מסך + מאוורר

פורסם

אם אתה הולך על 2 פוטנציומטרים, הם יכולים להיות רגילים. אבל מבחינת ערך ההתנגדות, אחד צריך להיות גדול יותר והשני קטן יותר (התנגדות - אוהמית).

כאשר סיבוב של הפוטנציומטר הגדול יותר בערכו יתן שינוי גדול יותר של מתח - כיוון גס.

וסיבוב הפוטנציומטר הקטן בערכו יתן שינוי קטן יותר של מתח - כיוון עדין.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז שני פוטנציומטרים, אחד של 5K אוהם ואחד של 1K אוהם? (ה1K טוב??)

לגבי הקירור, אז הצלעות האלה לא טובות? אני מתכוון לשים אחת מאורי הווסת, והצלע יחסית גדולה לצלעות הרגילות שאני מכיר (מאלקטרוניקה...)

אם הצלע לא טובה, על מה אתם ממליצים לי (חתיכת אלומניום ממסגרת או משהו לא כ"כ טוב לי.. אין לי אפשרות לעשות את זה..)

תודה!

פורסם

האמת אני הייתי משתמש בנגדים שונים לגמרי במקומך.

במקום נגד של 100 אום הייתי משתמש בנגד של 280 אום.

ובנוסף לפוטנציומטר של ה5k הייתי מחבר עוד פוטנציומטר בטור (עם הרגל האמצעית שלו מחוברת לאחת הרגליים האחרות) בגודל של 500 אום.

אם כבר יש לך את הרכיבים תנסה לבנות עם הגוף קירור של הספק שכבר יש לך ותראה אם הוא מתחמם יותר מידי.

פורסם
  • מחבר

האמת אני הייתי משתמש בנגדים שונים לגמרי במקומך.

במקום נגד של 100 אום הייתי משתמש בנגד של 280 אום.

ובנוסף לפוטנציומטר של ה5k הייתי מחבר עוד פוטנציומטר בטור (עם הרגל האמצעית שלו מחוברת לאחת הרגליים האחרות) בגודל של 500 אום.

אם כבר יש לך את הרכיבים תנסה לבנות עם הגוף קירור של הספק שכבר יש לך ותראה אם הוא מתחמם יותר מידי.

אוקיי, אני יקשיב לך ויחליף את הנגד של ה100 אוהם ב280 אוהם.. מה שכן, מה תהיה ההשפעה של השינוי על הספק,

והאם הספק של 1\2 W יהיה טוב?

אוקיי, לגבי הפוטנציומטרים, זה הפוטנציומטרים שאני ישתמש.. 500 אוהם ו5K אוהם.

יש לי את רוב הרכיבים... אני מאמין שאם הוא יתחמם יותר מידי אני יוסיף עוד צלעות קירור\יחליף בדברים יותר בומבסטים.

פורסם

אין בעיה של פיזור הספק על נגדי המשוב (ב280 והפוטנציומטרים) אתה יכול להשתמש גם בנגדי 1/8w.

אתה יכול לשחק עם ערכי הנגדים, בלינק הבא יש מחשבון וטבלה נוחה לחישוב מתח המוצא והנגדים

פורסם
  • מחבר

אין בעיה של פיזור הספק על נגדי המשוב (ב280 והפוטנציומטרים) אתה יכול להשתמש גם בנגדי 1/8w.

אתה יכול לשחק עם ערכי הנגדים, בלינק הבא יש מחשבון וטבלה נוחה לחישוב מתח המוצא והנגדים

אז בעצם המטרה בהחלפת הנגד של 100 אוהם לנגד של 280 אוהם היא פיזור ההספק על מנת למנוע עומס יתר על הLM317 נכון?

אני יכול להשתמש בנגד של 200 אוהם במקום 280?

לא כ"כ הבנתי את האתר הזה עם המחשבון של הLM317.. מה הוא מראה לי בעצם? מה יהיה מתח המוצא שלי במקרה וערך הנגדים הוא X ו-Y? ואם הנגד R2 הוא נגד משתנה?

ואני יכול לשתמש בנגד של 200 אוהם במקום נגד של 280 אוהם?

פורסם

אתה יכול להשתמש בנגד של 200 אום אין בעיה.

בחרתי את ערך הנגד כדי לקבל טווח מלא של מתח עבור הפוטנציומטר.

זאת אומרת שלא תגיע ל24 וולט במוצא אחרי חצי סיבוב של הפוטנציומטר אלא רק סיבוב כמעט מלא.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להשתמש בנגד של 200 אום אין בעיה.

בחרתי את ערך הנגד כדי לקבל טווח מלא של מתח עבור הפוטנציומטר.

זאת אומרת שלא תגיע ל24 וולט במוצא אחרי חצי סיבוב של הפוטנציומטר אלא רק סיבוב כמעט מלא.

כן, תאמת אני רוצה שיהיה סיבוב כמעט מלא של הפוטנציומטר לקבלת 24V (אפילו מלא :) )

עם נגד של 200 אוהם זה יהיה המצב? (של סיבוב כמעט מלא לקבלת 24V)

פורסם

זה הכול עניין של דיוק בלינק ששמתי למעלה יש הסבר איך לחשב את הנגדים.

אם תשתמש בנגד של200 אום ופוטנציומטר של 5k אתה תנצל כ70 אחוז מטווח התנועה של הפוטנציומטר.

פורסם
  • מחבר

זה הכול עניין של דיוק בלינק ששמתי למעלה יש הסבר איך לחשב את הנגדים.

אם תשתמש בנגד של200 אום ופוטנציומטר של 5k אתה תנצל כ70 אחוז מטווח התנועה של הפוטנציומטר.

אוקיי, הבנתי, אני ישתמש בנגד של 280 אוהם, אלא אם אני ימצא נגד עם ערך יותר קרוב יותר ל275 או איזה חיבור של 2 נגדים...

תודה!!

פורסם

צודק, לא שמתי לב ש280 הוא לא ערך סטנדרטי. גם 270 יתאים.

פורסם
  • מחבר

צודק, לא שמתי לב ש280 הוא לא ערך סטנדרטי. גם 270 יתאים.

אוקיי, בסוף השתמשתי בנגד של 220 אום ונגד של 51 אום מחוברים בטור.

לגבי הפוטנציומטרים, אני לא רוצה כל כך להסתבך עם זה בגלל שפוטנציומטר הוא רכיב דיי מגודל,

בקיצור, אני רוצה לוודות איך לחבר את הפוטונציומטרים.. אם תוכלו לפרט לי ממש איך לחבר אותם אחד לשני וגם בהתאמה לשרטוט..

פשוט קצת מבלבל השרטוט הזה כשמתאימים אותו לצרכים שלי..

ממה שאני הבנתי צריך לחבר פוטנציומטר אחד כמו בשרטוט (עם הרגל האמצעית לאדמה) ועוד פוטונציומטר פשוט עם הרגל האמצעית שלו לאחת הרגליים השניות של הפוטונציומטר השני.. עדיין, אשמח לתמונה, הסבר מפורט וכל המידע שאתם יכולים לשפוך לי לגבי זה..!

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים