עבור לתוכן

עזרה לגבי בנית ספק כח

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני מעוניין לבנות את הספק כח הזה: http://makeprojects.com/Project/0-24-Volt-2-Amp-Bench-Top-Power-Supply/1428/1#.UCZzq6HN8qi

השאלה שלי לגביו היא לגבי הגשר דיודות שבו, BR805D Bridge Rectifier.

השאלה שלי היא כזאת:

האם אני יכול להשתמש בגשר הדיודות RS605 במקום,

או להשתמש בארבע דיודות 1N4007 במקום.

אם אפשר לפרט לי על ההשלכות של השינוי...

תודה רבה!

• תגובות 38
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הגשר RS605 יתאים כתחליף ישיר.

הדיודות 1N4007 מתאימות לזרם עד 1A כך שאם הספק שלך מספק יותר מזה הדיודות ישרפו, גם בזרם קרוב ל1A הם יתחממו מאוד.

אתה יכול להשתמש בדיודות רגילות כל עוד הם עומדות בזרם, במקרה שלך 2A.

בכל מקרה אני בספק שהמעגל הזה יספק כל כך הרבה זרם הוא יכול להגיע ל1.5A אולי לקצת יותר.

בכל מקרה אם תרצה למשוך ממנו זרם יותר גבוה מכמה עשרות מילי אמפר תצטרך גוף קירור יותר רציני מאשר בתמונה שבמדריך.

פורסם
  • מחבר

המטרה שלי בספק זה היא בעיקר לבדיקות וניסויים.

הזרם לא חשוב לי, אלא המתח. אם אני יצטרך זרם לצורך בדיקה מסוימת, אני מאמין שאני ישתמש בסוללות ונגד.

מה שכן, אתה אומר שאני יוכל להפיק מהספק הזה 1.5A, השאלה שלי היא איך אתה יודע את זה? לגבי גוף הקירור, זו אינה בעיה, משום שיש לי צלעות קירור טובות. האם אתה יכול לומר לי את כמות הזרם המדויקת שהספק יפיק?

הגשר RS605 יהיה לי טוב? אני יוכל להשתמש בו במקום הBR605D?

באיזו דרך אני יכול להפיק יותר זרם מהספק?

ושאלה אחרונה, האם הזרם נמצא ביחס ישר עם המתח, ז"א, האם כאשר הספק נותן לי 24V הזרם הוא 1.5A?

תודה רבה!

פורסם

1. המגבלה של הרכיב LM317 באריזת TO-220 היא 1.5 אמפר.

2. לרכיב יש 2 הגנות, מגבלת זרם והשנייה טמפ'

3. גוף הקירור בתמונות בקישור שצירפת קטן מידי ולכן אני מציע לך להתקין גוף קירור הרבה יותר גדול (פי 2 לפחות).

נניח שמתח הכניסה הינו 24 וולט ומתח המוצא הוא 6 וולט בזרם של 100 מיליאמפר ההספק הנופל על המייצב הינו כ-1.8 וואט ולכן המייצב מהר מאוד ייכנס למצב הגנה תרמית כלומר זרם המוצא ייקטן.

4. במידה ואתה מעוניין לקבל זרם מוצא גדול מ-1.5A רצוי לבנות מעגל L200C (עד 2 אמפר) או LT1764A לזרם של עד 3 אמפר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז בעצם ככל שהמיצב מתח מתחמם (ההספק גדל), אז הזרם במוצא יהיה יותר קטן עקב חימום המייצב LM317..

נכון מה שאמרתי?

תודה!

פורסם

אוקיי, אז בעצם ככל שהמיצב מתח מתחמם (ההספק גדל), אז הזרם במוצא יהיה יותר קטן עקב חימום המייצב LM317..

נכון מה שאמרתי?

תודה!

ברגע שעוברים את סף ההגנות של המייצב באופן אוטומטי המייצב נכנס למצב הגנה וזרם המוצא ייקטן עד אשר הרכיב יתקרר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, הבנתי, תודה.

עכשיו, וידוי אחרון, הגשר RS605 יהיה לי טוב?

פורסם

1. כן.

2. אם לא תשיג את הגשר שציינת תוכל להשתמש ב-4 דיודות מסוג 1N5822 או 1N5401.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה! אני ישתמש בגשר שציינתי משום שיש לי אותו כבר,

בגלל זה אני רוצה להשתמש בו במקום לקנות\ להכין גשר דיודות אחר.

באמת תודה, עזרת לי מאוד.!

פורסם

אני מציע לך להשתמש בפוטנציומטר בעל 5 או 10 סיבובים בכדי לשלוט בצורה מדוייקת על מתח המוצא.

המחיר של פוטנציומטר בעל 10 סיבובים הינו כ-50 שקלים אצל סימן טוב בת"א.

* חשוב מאוד להוסיף פיוז איטי של 300-200 מיליאמפר בכניסה של מתח הרשת לשנאי.

פורסם
  • מחבר

אני מציע לך להשתמש בפוטנציומטר בעל 5 או 10 סיבובים בכדי לשלוט בצורה מדוייקת על מתח המוצא.

המחיר של פוטנציומטר בעל 10 סיבובים הינו כ-50 שקלים אצל סימן טוב בת"א.

* חשוב מאוד להוסיף פיוז איטי של 300-200 מיליאמפר בכניסה של מתח הרשת לשנאי.

מתח רשת הכוונה AC נכון?

לגבי הפוטונציומטר, אני ישקול, תודה על הרעיון...

גם לגבי הפיוז, נראלי אני ייקח אותו בחשבון.. תודה!

פורסם

אכן התכוונתי למתח הרשת=AC=230V

פורסם

ניתן לקנות פוטנציומטר 10 סיבובים ב5$ באיבי.

ניתן גם לשלב 2 פוטנציומטרים רגילים בטור כך שאחד יהיה כיוון גס והשני כיוון עדין.

פורסם
  • מחבר

ניתן לקנות פוטנציומטר 10 סיבובים ב5$ באיבי.

ניתן גם לשלב 2 פוטנציומטרים רגילים בטור כך שאחד יהיה כיוון גס והשני כיוון עדין.

אוקיי, אהבתי את הרעיון, למרות שהוא מסבך לי טיפה את החיים, זה יכול להיות מאוד פרקטי. אשמח אם תפרט על זה קצת יותר (משום שיש 3 חיבורים וזה קצת מסבך אותי. סכימה תעזור :) )

ד"א, לגבי קירור הLM317, אמרו לי שחייב שיהיה צלעות קירור גדולות משום שהוא מתחמם מאוד! אז יש לי שתי אפשרויות, אשמח אם תגידו לי מה עדיף: אפשרות 1: צלעות קירור קטנות מטיידה אלקטרוניק http://www.taydaelectronics.com/heatsink-to-220-4-fins-aluminium.html

אפשרות 2: צלעות קירור קצת יותר גדולות של ספק כוח (הם היו שם על איזה מייצב מתח גדול מאוד..) מידות בערך: אורך: 7 ס"מ, רוחב: 4-5 ס"מ..

עריכה: לא יודע, אי אפשר להוסיף תמונות, אני יפרט במילים :)

פורסם

את הפוטצניומטים תחבר בטור כאשר בכל פוטנציומטר תחבר את הרגל האמצעית לאחת הרגליים האחרות.

לא יספיק לך הגוף קירור שיש בטיידה אם תרצה זרם גדול מכ 100mA. אולי כדאי גם להקטין את מתח הכניסה למייצב כדי להקטין את ביזבוז הספק והחום בשימוש במתחי מוצא נמוכים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים