עבור לתוכן

UPS PRV650 למחשב עם ספק 450W עם active FPC

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי במחשב ספק 450W עם Active PFC.

אני מעוניין לחבר UPS למחשב ולמסך בלבד, בשביל לאפשר הורדה מסודרת של המחשב במקרה של הפסקת חשמל.

קניתי UPS של אדוויס מדגם PRV650 (עוד לא הוצאתי מהאריזה כדי שאוכל להחזיר/להחליף אותו. אני יודע שזה טיפשי לקנות קודם ורק אח"כ לעשות את המחקר כדי לוודא שה-UPS מתאים... :P )

בעמוד הראשון בחוברת ההוראות של הUPS רשום בבירור אם יש ספק כוח עם ACTIVE PFC אז צריך UPS עם 1000VA לפחות.

מצד אחד ה-PRV650 אמור להתאים כי הספק צורך 450*0.8=607W וקראתי שאם יש ספק עם ACTIVE PFC אז W=VA, ויש לי עוד מסך שצורך 45W (מסך 22"). זאת אומרת שבאופן גבולי ה-PRV650 אמור להספיק.

צריך לזכור גם שרק כאשר המחשב מריץ משהו כבד הספק פועל בהספק מקסימאלי, ואצלי זה לא קורה לעיתים קרובות, אז כנראה ש-99% מהפעמים שיש הפסקות חשמל ה-UPS לא יקרוס.

מצד שני, חוץ מהאזהרה בדף הראשון של המדריך של ה-UPS, וקראתי גם שה-PRV לא נותן תצורת גל שמתאימה לספקים עם active PFC.

מה אתם אומרים? לחבר את ה-PRV650 או להחליף אותו במשהו יותר חזק? אולי בכלל להחליף דגם (PRD/PRPC/SL)?

פורסם

ההספק של הספק עצמו לא משנה. משנה מה המחשב לוקח ממנו - אם המחשב לוקח 200W, אז החישוב אור להיות לא 450/0.8=607 אלא 200/0.8=250

עכשו בספק Active PFC מתקיים W=VA, אבל ב UPS עצמו לא. ב UPSים ה W הוא בערך 0.6 מה VA כלומר UPS של 650VA הוא 390W

כמובן תוסיף את המסך, הוא יקח משהוא כמו 20W (מסך LED ממוצע) - 40W (מסך LCD ממוצע, מסך LED גדול) - 60W (מסך LCD ממש גדול)

בכללי UPSים זולים נותנים גל שלא כזה מתאים לספקי PFC. וזה נכון לכל הסדרה לא רק ל UPSים עד 1000VA. אבל אתה כן יכול לבדוק, לפעמים זה עובד גם כשלא אמור לעבוד (לא הכי אמין אבל שיהיה אם זה ההגלה של התקציב)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים