עבור לתוכן

המחשב מתרסט\נכבה מעצמו

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

יש לי מחשב ישן בן 5 שנים אני יודע שעבר זמנו אך למשימות אינטרנט ואופיס לא צריך יותר

מצ"ב המפרט של המחשב - ראה קובץ מצורף

הבעייה :

המחשב מתרסט מעצמו מספר פעמים ביוום, לפעמים כאילו המסך נכבה ואז לאחר מספר שניות התצוגה חוזרת

לפעמים הריסט מלא ואז צריך לבצע הפעלה מחדש למחשב

אני חושד בכרטיס מסך מאחר ושולח לי לפעמים הודעות על שגיאות

מה לדעתכם הבעייה והאם שווה להשקיע בתיקון או חלקים

פורסם
  • מחבר

:kopfpatsch:

נא עזרתכם תודה

פורסם

הרסטרט יכול לקרות בעקבות המון סיבות, כ.מסך תקול /ספק תקול /מעבד הגיע לטמפ' גבוהה (תוריד תוכנה שנקראת HWmonitor ותבדוק טמפ')

לוח אם תקול (ניתן לבדוק אם הקבלים על הלוח נפוחים).

תתחיל בלהעלות את השגיאות שקיבלת לגבי הכ.מסך כמו שציינת ותתחיל לעשות אלימינציה.

פורסם

שלום לכולם

יש לי מחשב ישן בן 5 שנים אני יודע שעבר זמנו...

מה לדעתכם הבעייה והאם שווה להשקיע בתיקון או חלקים

אמרת הכל בפסקה הראשונה - לדעתי אין מה להשקיע - מעל ל-3 שנים זמן חסד.

מבחינת חשודים מיידים - ספק לוח ומעבד (הכוונה היא למעבד מתחמם...)

פורסם
  • מחבר

הורדתי את התוכנה HWmonitor מצ"ב דו"ח שלו שאיני יודע איך לנתח אותו תקין או לא

בכל אופן ניתן להציל משהוא מהמפרט הנ"ל ולקנות רק רכיבים חיוניים ???משתלם לתת אותו למעבדה לתיקון????

אני קשור אליו :lol:

אני יודע ש 5 שנים זה הרבה זמן אך למשימות אופיס ואינטרנט לא צריך יותר היה לי פנטיום 4 ששבק חיים לפני שבוע

לאחר 7 שנים וזה אמור להחליף אותו כמחשב שני

פורסם
  • מחבר

שלום לכולם

בהמשך לפוסט מצ"ב הודעת שגיאה שאני מקבל בעת ההעלאה

האם ה dll המסוים יכול לגרום לבעיות של ריסט

תודה

פורסם

קודם כל למחשב שמתוחזק טוב אין כל הגבלה על אורך חיים (חוץ מיכולות המחשב מול דרישות התוכנה). אני משתמש במחשב מ 2004 והוא עובד תקין ומהיר יותר מכמה מחשבים הרבה יותר חדשים שראיתי. מי שיש לו כסף מיותר או דרישות תוכנה גבוהות מחליף מחשב כל 3 שנים

הודעת השגיאה לא נראית קשורה לתקלת חומרה. אם המחשב זורק הודעות שגיאה זה יכול להיות קשור לכשל במערכת ההפעלה (שניתן לסדר על ידיי פירמוט) ולא כשל חומרה

הריסטים / כיבויי מסך יכולים לקרות גם כן בעלל בעיות במערכת ההפעלה, או בגלל בעיות חומרה שלא קשורות לבעיה במערכת ההפעלה

כדיי לאמת שיש או שלול בעיות חומרה, כמה בדיקות :

תוריד במחשב אחר את הדיסק הזה :

http://sourceforge.net/projects/chakra/files/2012.07/chakra-2012.07-Archimedes-i686.iso/download

תצרוב אותו כ image בדיסק DVD, ותעלה ממנו את המחשב הבעייתי

תן למחשב לעלות ותחכה איתו. תנסה לפתוח דברים ממה שיש בדיסק (חוץ מאשף ההתקנה....) ותראה אם הבעיה חוזרת או לא. אם לא, סימן בכיוון של בעיה במערכת ההפעלה והחומרה תקינה

תפתח את המחשב ותחפש קבלים מנופחים בלוח, כרטיס מסך ובתוך הספק. (כשאתה פותח את הספק הוא אמור להיות מנותק מהחשמל ואל תיגע ברכיבים בפנים כי הם יכולים להיות טעונים)

קבלים מנופחים נראים כמו בתמונה או שיוצא להם פקק גומי שחור מלמטה (לא צריך להתאמץ כדיי לראות,

אם זה קרה זה יהיה בולט)

קבלים כאלה אומרים שהחומרה לא תקינה, יש להחליף את הקבלים או את מה שהם נמצאים עליו

כמו כן תסרוק זיכרון על ידיי memtest86+

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים