עבור לתוכן

q9450 + asus p5q deluxe oc

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחר קריאת כמה מדריכים וכמה הודעות בפורום החלטתי (באיחור של 3 שנים) לעשות oc.

המפרט:

Q9450

Thermalright Ultra-120 eXtreme פאסיבי שנוסף עליו מאוורר, המארז הוא אנטק P182 עם 3 מאוורים, כך שהקירור לא בעיה.

asus p5q deluxe

mushkin REDLINE 2*2GB 1000MHZ קישור:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820146755

מה עשיתי:

1) נתתי מתח של 1.136 ל- Vcore ו-1.8 לRAM.

2)העלתי FSB ל400.

3)נעלתי PCIE ל 100 וזכרונות שמתי ביחס של 5:6 כך שהם רצים על 480MHZ.

עכשיו לשאלות:

הינה תמונה של הזכרונות:

idhzs6.png

אני יודע שאני יכול להוריד ליחס של 1:1 כדי להגיע לפרופיל השני. השאלה היא כזאת, כעת הזכרות רצים ב480MHZ, כתוב לי שהם יכולים לרוץ עד 1000, אז איך אני יכול לדעת באיזה פרופיל הם רצים כרגע? כי ב1000 רשום שהם צריכים מתח של 2.05.

איפה אני יכול לבדוק מה המתח האמיתי של הזכרונות?

אני לא רוצה לעשות OC לזכרונות, כי זה לא תורם בדבר.

כעת, אני רוצה לעלות להמשיך בOC ולהוריד ליחס של 1:1 כדי להגיע בסופו של דבר ל FSB של 435.

הטפמ' כרגע במאמץ מלא עם OCCT:

44 CPU

MB 39

תודה!

פורסם

בתוכנה HWmonitor מופיע מתח הזכרונות תחת הכותרת VIN0.

ובלי שום קשר כמובן,אתה יכול לקבוע את המתח שלהם דרך הביוס.

במידה ותרצה לשים אותם על תדר של 1000mhz תצטרך לקבוע את המתח לזכרונות על 2.050

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה.

העלתי את הFSB ל 410 ואני מריץ OCCT עכשיו, נתתי לזכרונות 1.8V והורדתי ליחס של 1:1 כלומר שהם רצים ב410.

זה אומר שעשיתי להם OC של 10 MHZ, השאלה היא איך אני יודע באיזה פרופיל הם רצים? מגדירים את זה בביוס? אפשר לבדוק בוינדוס?

כי נכון לעכשיו הם הדבר היחיד שמגביל אותי.

פורסם

הם לא רצים בפרופיל,הם פשוט רצים ב10MHZ יותר ממה שהפרופיל הראשון מציע(400MHZ).

10MHZ לא ידרשו ממך עוד תוספת מתח,אל תדאג.

פורסם
  • מחבר

נכון אבל עכשיו שאני מעלה ל420 FSB הם רצים 20 MHZ יותר ב 420MHZ.

עד כמה אוכל למשוך את זה קדימה? לא עדיף להעביר אותם לפרופיל של 500 ושם שפשוט ירוצו לאט יותר?

אם אני מוסיף להם מתח הם עוברים לבד? אני מנסה להבין מה שולט בהם.

עריכה: העלתי את הFSB ל 430MHZ וחוויתי קריסה. הטמפ' במאמץ לא עוברות את ה65. העלתי קצת מתח ל 1.21V ועכשיו הכל בסדר.

אני חושב שמה שמגביל זה הזכרון, אשמח אם תענו על השאלות למעלה.

בנוסף, הPCI נעול על 100. על מה משפיע הFSB? כי עכשיו הוא 30% יותר גבוהה. אני מנסה להבין אם יש רכיב כלשהו במחשב שאני מקצר את חייו.

תודה.

פורסם

אתה מכפיל את מכפלת המעבד בFSP וככה אתה מקבל את תדר המעבד,הFSB משפיע על תדר הזכרונות,במחלק של 1:1,הFSB יהיה שווה לתדר הזכרונות.

כרגע,כל עוד הזכרונות יציבים בתדר זה אין מה לעלות להם מתח,ברגע שתראה חוסר יציבות מצד הזכרונות תוכל לנסות לייצב אותם בעזרת העלאת מתח.

פורסם
  • מחבר

אוקיי קצת עדכונים וחידודים.

עצרתי ב FSB 430MHZ היות וכמעט הגעתי לתוצאה שרציתי. המעבד עכשיו על 3440MHZ שזה שיפור של כ-30%.

גם הזיכרון על 430MHZ בגלל היחס 1:1.

שתי שאלות:

1. הזכרון במתח של 1.8V (תסתכלו על הפרופילים בהודעה הראשונה) כדאי לעלות למתח של 2.05 כדי לעבור לפרופיל האחרון והיות ב UNDERCLOCK במקום OVERCLOCK של 30 MHZ שהם בפועל 60MHZ? אני לא רוצה לקצר את חיי הזכרונות.

2. המתחים היחידים ששיניתי הם VCORE ו RAM VOLTAGE, כדאי להיכנס למתחים האחרים של הCPU או להשאיר על AUTO?

תודה.

פורסם

אוקיי קצת עדכונים וחידודים.

עצרתי ב FSB 430MHZ היות וכמעט הגעתי לתוצאה שרציתי. המעבד עכשיו על 3440MHZ שזה שיפור של כ-30%.

גם הזיכרון על 430MHZ בגלל היחס 1:1.

שתי שאלות:

1. הזכרון במתח של 1.8V (תסתכלו על הפרופילים בהודעה הראשונה) כדאי לעלות למתח של 2.05 כדי לעבור לפרופיל האחרון והיות ב UNDERCLOCK במקום OVERCLOCK של 30 MHZ שהם בפועל 60MHZ? אני לא רוצה לקצר את חיי הזכרונות.

2. המתחים היחידים ששיניתי הם VCORE ו RAM VOLTAGE, כדאי להיכנס למתחים האחרים של הCPU או להשאיר על AUTO?

תודה.

1. כל עוד זה יציב אין צורך לשנות. (אורך החיים לא יתקצר בגלל תוספת קטנה של 60MHZ - במידה והכול יציב כמובן.)

2.תקבע את המתחים האחרים על NORMAL(לא AUTO!),ואם אתה מאבד יציבות תעלה לאט לאט מתחים עד שתגיע לנקודה יציבה.

פורסם
  • מחבר

1. אין לי נורמל בasus p5q deluxe אפשר לבחור רק AUTO או להכניס מספר, או אולי אני מפספס משהו?

2. אם צריך להכניס משהו ידנית, איך אני יכול לדעת כמה צריך להכניס? לבדוק עם AIDA?

3. 3 וחצי שעות בOCCT תוך גלישה בפיירפוקס נשמע לי יציב דיו, נכון?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אוקיי,

להלן עדכונים:

1) כל ה C1E ו-SPEEDSTEP וכל שאר המערכות שחוסכות חשמל כבויות, LOAD LINE CALIBRATION מודלק, כל ה SPECTRUMים למינהם כבויים.

2) FSB על 430 וVCORE על 1.27, מכפלה של 8 כך שאני מגיע ל3440.

3)מתח זכרונות 2.05, אלו זכרונות של 1000MHZ כך שכאן אני לא מוגבל.

4)המערכת עדיין לא יציבה, כל שאר המתחים על AUTO, שווה להעלות עוד משהו? כמו הNB?

אני לא מצליח להבין מדוע המערכת לא יציבה.

פורסם

תן את הקפיצה הקטנה ביותר במתח לגשרים ותבדוק יציבות.

מתח לגשרים זה דבר מסוכן - הכי בטוח זה קפיצות קטנות ולא לתת יותר מידי מתח.

בקשר לVCORE,יש לך עוד מה לתת,המתח הבטוח הוא עד 1.3625v

תנסה לעלות קצת VCORE,במידה ולא יציב תן קפיצה קטנה במתח לגשרים.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אוקיי,

להלן עדכונים:

1) כל ה C1E ו-SPEEDSTEP וכל שאר המערכות שחוסכות חשמל כבויות, LOAD LINE CALIBRATION מודלק, כל ה SPECTRUMים למינהם כבויים.

2) FSB על 430 וVCORE על 1.27, מכפלה של 8 כך שאני מגיע ל3440.

3)מתח זכרונות 2.05, אלו זכרונות של 1000MHZ כך שכאן אני לא מוגבל.

4)המערכת עדיין לא יציבה, כל שאר המתחים על AUTO, שווה להעלות עוד משהו? כמו הNB?

אני לא מצליח להבין מדוע המערכת לא יציבה.

תוריד את מכפל המעבד ל 6, אם לא קורס אז אתה צריך עוד מתח למעבד. במידה וממשיך לקרוס זה בטוח המתח לגשרים וכאן צריך לעלות בקטנה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים