עבור לתוכן

האם להרכיב את המחשב ללא ספק בתוך המארז זו בעיה?

Featured Replies

פורסם

חשבתי שזו אולי יכולה להיות בעיה כי אין הארקה למארז... האם מספיק לגעת פעם אחת במארז של מחשב אחר וזהו? מן הסתם זו לא צריכה להיות בעיה, אני רק שואל ליתר ביטחון... אני מתכוון להרכיב את הכל: להכניס לוח אם, לשים כונן קשיח וכו'. דרך אגב, אין לי צמיד הארקה..

פורסם

לא צריכה להיות שום בעייה. אתה יכול לגעת במשהו מוליך ולפרוק את עצמך...

אני מעולם לא נתקלתי בבעייה, מעולם לא פרקתי את עצמי.

פורסם

נחלק את זה ל 2 דברים :

עבודה של המחשב כשהספק נמצא ממחוץ למארז היא לא בעיה, כי יש חוטי אדמה שיוצאים מהספק שמתחברים לדברים במתחב, ובהם כן יש חיבור למארז. למשל, יש הרבה חוטים שחורים בחיבור מהספק ללוח, ובלוח החוטים האלה מתחברים גם לברגים שמחזיקים אותו במארז, כך שכן יש אדמה למארז

עד כמה היא מספיק טובה ? אם אתה סתם מחבר דיסק לבדיקה או כדיי להעתיק דברים מכונן לכונן לא אמורה להיות בעיה. אם זה לפתרון קבוע ואתה רוצה שיהיה מושלם (ובלי רעשים פוטנציאליים בכרטיס קול), תחבר חוט אדמה שיחבר את הקופסה של הספק והמארז

כשאתה עובד במחשב אתה אמור למנוע מצב שבו חשמל סטאטי נפרק ביניכם. יכול להיות שאתה זה שנושא את החשמל הסטאטי, יכול להיות שהמחשב (אם הוא לא מחובר לאדמה מהחשמל), ויכול להיות שתיכם. מה שאומר שבין אם המחשב מחובר או לא מחובר לחשמל בזמן שאתה עובד עליו, הסיכוי לפריקה ביניכם זהה ויש למנוע אותו

אם נגעת במשהוא שמחובר לאדמה, פרקת את עצמך. אבל אתה יכול להתחיל להיטען מחדש. כמה מהר ? תלוי אם יש מקורות חשמל סטאטי שטוענים אותך - בגדים, חומרי אריזה וכו - לא תמיד דברים שאתה מודע אליהם בכלל. כנל המחשב. אז בדברים רגישים כמו זיכרון, עליך לוודא שאתה והמחשב באותו פוטנציאל כל הזמן שאתה עובד עליהם - למשל אתה מכניס סטיק זיכרון ותוך כדיי אתה נוגע בצורה רציפה במתכת של המחשב - כך שבזמן שהסטיק נכנס לסלוט הפריקה הראשונית נעשית דרך המגע שדלך במארז ולא דרך הסטיק והסלוט. כנל כשאתה מוציא זיכרון

מחשב שמחובר לחשמל בלי אדמה יוצר בעיה נוספת והיא שהגוף של המחשב יכול להיות ב 240V מהאדמה (בדרך כלל לא בזרם מספיק כדיי לחשמל אותך, אבל לפעמים כן שתרגיש קצת זרם כזה כשאתה נוגע בפינות של המחשב). במקרה כזה יש לך בעיה של דמה במחשב / בבית ועליך לבדוק אותה קודם

פורסם

עם הלחות שיש באויר השבוע, הסיכוי לפריקה דיי נמוך.

אלא אם אתה עובד בחדר ממוזג כמובן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים