עבור לתוכן

אפשרות לשדרג מחשב מותג

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי מחשב קשיש בן 4.

E8400

3GB DDR2 800hrz

READON HD 4850

קיבלתי בירושה מחשב מותג משרדי ThinkCentre M71e של LENOVO.

מארז ולוח אם H61 של לנובו

i3-2120 (קירור מקורי)

2GB DDR3 1333hrz

Intel HD Graphics 1000

השדרוג הצנוע יחסית שאני מתכנן לו:

READON HD 7770

ספק מותג 450W

תוספת של 2-4GB לזיכרון

1000 שח בסה"כ.

אמנם יש חריץ PCI-Ex16 אבל המארז קטן ולוח האם הוא micro-atx.

ה7770 תופס שני סלוטים ואני לא בטוח שיהיה לו מקום שם.

ניסיתי לדחוף את ה4850 (סלוט 1) והוא נכנס אך בקושי (מבחינת האורך).

*אני מבקש לדעת אם מחשבים משרדיים מהסוג הזה מתאימים ומומלצים לשדרוג למחשב ביתי למשחקים ללא OC (כמובן בהתחשב באילוצים כלכליים).

*תהיתי גם אם חנויות מאפשרות לבדוק אם חומרה מתאימה למארז (ממש לבוא איתו לחנות) או שיש מדיניות החזרה נוחה במקרה וזה לא נכנס.

תודה!

פורסם

חד משמעית כן! למה אתה אומר לו שלא...יש שמה מעבד פנטסטי למשחקים, לוח לא כזה רלוונטי כל עוד לא מתוכנן OC.

פותח התרד בדוק את הדברים הבאים ואמליץ לך על שדרוג וחנות:

1)איזה דגם לוח בדיוק.

2)איזה דגם ספק בדיוק.

3)כמה סטיקים של זיכרון מותקנים כרגע וכמה פנויים.

4)דגם מארז..אם אין לנקק לתמונה או מפרט מאתר יצרן על המחשב מותג.

בתקציב 1000 ש"ח תקבל מערכת גיימינג טובה ומשתלמת! אם צריך, שדרג גם מארז עדיין יש פה בסיס טוב בהחלט.

פורסם

מה מצב המארז במחשב הישן ואיזה לוח יש בו?

פורסם

חד משמעית כן! למה אתה אומר לו שלא...יש שמה מעבד פנטסטי למשחקים, לוח לא כזה רלוונטי כל עוד לא מתוכנן OC.

על סמך מה אתה כותב את זה? יצא לך לעבוד עם מחשבי מותג?

פורסם

^

שניים סה"כ. במוסד שאני לומד מוכרים מחשבי מותג ישנים שפזורים במכון בכ- 150 ש"ח למחשב קומפלט (אגב כל אוניברסיטה ומכללה מוכרת למי שרוצה, שיברר איפה מדור מחשבים אצלו). עכשיו המחשבים שקניתי הם עוד הרבה יותר מיושנים ממה שפותח התרד הציג..ועדיין קניתי אותם ושדרגתי לכל אחד דבר אחר בהתאם לצורך ולמחשב הספציפי. לאחד שדרגתי זיכרון ל-3G DDR2 והיום זה מחשב אינטרנט וסרטים מצויין. אחד שדרגתי לו כרטיס מסך (5770 מיד 2) והוא מחשב גיימינג בינוני נפלא. אצל כל השלושה היה ספק לא ג'נרי אבל חלש יחסית 350W בערך וכולם היו שקטים בצורה יוצאת דופן...כנראה כי נועדו לספריות. במעבדים היו פנטיום D ו- Exxx שלא זוכר בדיוק (הם אצל האחים שלי שהם אלו שרצו אותם ואני קניתי להם ושדרגתי). אלו מחשבי מותג HP עם מארז נוח יחסית MID TOWR (גם עם הלוגו של HP ולא ברור לי הדגם הספציפי). במקרה של פותח התרד החומרה היא עוד יותר חזקה בהרבה ובהשקעה מוגבלת ניתן לקבל מחשב גיימינג לא פרייאר בכלל!

פורסם
  • מחבר

תודה לכם על ההענות.

לגבי הלוח אם, מדובר בלוח אם של לנובו, לא מצאתי דגם עליו.

גם לcpu-z לא היה מושג על מה מדובר:

BIOS Type American Megatrends

DMI BIOS

vendor LENOVO

version 9QKT31AUS

date 10/26/2011

ROM size 2560 KB

DMI System Information

manufacturer LENOVO

product 3141RW4

version ThinkCentre M71e

serial R8GYR9A

UUID {1A74C250-3C85-11E1-A1B0-9B34AF332800}

DMI Baseboard

vendor LENOVO

model To be filled by O.E.M.

revision To be filled by O.E.M.

serial INVALID

DMI System Enclosure

manufacturer To Be Filled By O.E.M.

chassis type Desktop

chassis serial R8GYR9A

הספק של huntkey...

יש שני חריצי זיכרון.

אחד תפוס עם 2GB.

לינק לתמונות

למחשב הישן יש מארז Compucase 6AR6

ולוח אם ג'יגהבייט P35-DS3L.

פורסם

שמע אתה יכול לפרק את החומרה של המחשב הישן שלך מיתוך המארז ולהשתמש במארז Compucase למערכת החדשה שכן הוא סביר, רק שים לב מה מצב הקירור שלו (צריך 2*12 אחד מוציא ואחד מכניס). את המחשב הישן תוכל להרכיב למארז מותג כדי לא להפסיד סתם מחשב. מעבר לזה בתקציב של 1000 ש"ח נוכל לארגן זיכרון+כ.מסך+לוח. אבל בכנות שאם כבר קיבלת מחשב כזה..אז כל העניין הוא ליצור פה מערכת טובה ובזול תוך כדי ניצול הקיים כמה שיותר...מה שאני רוצה לומר זה שאני ממליץ לך לעשות כמו שאני עשיתי ולקנות רכיבים יד 2..יש לך פה באתר לוח יד 2 מאוד פעיל ותוכל בסכום סביר להעמיד מערכת ממש טובה. תשתמש בכל מקרה במארז שיש לך ועל זה למשל:

ספק:

כ.מסך:

http://hwzone.co.il/tradezone/showproduct.php/product/23417/cat/34

זיכרון:

עניין של 120 שקל ל- 4G חדש.

עכשיו יש שמה עוד מלא דברים שווים וכמובן שאתה עומד על המקח ובסוף תקבל דברים ממש משתלמים ותרוויח. אני בדעה ששווה לך לנסות את הלוח הקיים..אם לא טוב תקנה אחד מיד-2 גם כן.

אם אתה בכל זאת רוצה חדש הכל..עדכן וננסה להרכיב מפרט (ציין תקציב סופי).

פורסם
  • מחבר

פירוק של לוחות אם זה קצת מעבר ליכולות שלי. גם מבחינת ידע וגם מבחינת פנאי.

לגבי יד2 זה באמת כיוון שלא חשבתי עליו וזו אכן אפשרות טובה לחסוך עוד קצת אבל אני תוהה עד כמה חומרה יד2 אמינה ואיכותית?

אני לא יודע אם 6850 יכול בכלל להכנס לתוך המארז וקשה לי להאמין שמישהו שמוכר ביד2 יתן לי זיכוי כספי..

ההצעה לשדרוג שלי היא לא אפשרות טובה וריאלית?

פורסם

ברור ששום חנות או מישו ייתן לך לנסות חומרה ואז תחזיר לו אותה (האמת שאם כבר אז מישהו ולא חנות). אבל הצעתי לך להשתמש במארז של המחשב הישן שלך..אליו בטוח נכנס כרטיס מהרמה הנ"ל. דבר שני ביד2 יש דברים טובים יותר ופחות, אתה תמצא את מה שווה ואפילו עם אחריות.

אם בכל זאת אתה מעדיף לקנות חומרה חדשה, זה בסדר..אבל תצתרך להגדיל תקציב אם אתה רוצה גם מארז ולוח אם. בכל מקרה נצא מנקודת הנחה שיש לך כבר HDD, מעבד,2G RAM, CDROM. על זה נוסיף את החסר..חדש או יד 2. יש חנות שנקרת TMS והם מוכנים להרכיב לך רכיבים שיש לך במחשב שהם משלימים לו חלקים (כך עשיתי אצלם אני). הם שולחים רכב לאסוף את החומרה ובחזרה תקבל מחשב מורכב עם שאר הדברים שקניתה. אז כאמור תחליט אם אתה רוצה יד2 שזה בסדר ויחסוך, אבל יידרוש מימך למצוא מישו שירכיב, או חדש בחנות שייעלה יותר אבל עם הרכבה.

אם מדברים על חדש כאשר אתה צריך כ.מסך+ספק+מארז+לוח+זיכרון..תצתרך להגדיל תקציב לסביבות 1.8k. למשל:

[table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Kingston 4GB DDR3 1333[/td][/tr][/table][table][tr][td]

[/td][/tr][/table][table][tr][td]

118₪

[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]MSI 7770 1GB GDDR5 PCI-E DVI, HDMI[/td][/tr][/table][table][tr][td]

728₪

[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte LUXO X10 Black MidiTower ATX 3x 120 MM FAN TOOLESS USB 3.0[/td][/tr][/table][table][tr][td]

247₪

[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]SeaSonic S12 II 430W A.PFC 30A @ 12V Bulk[/td][/tr][/table][table][tr][td]

284₪

[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-H61M-S2V-B3 Bulk[/td][/tr][/table][table][tr][td]

278₪

[/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td] סה"כ:[/td][/tr][/table]1655₪[/td][/tr][/table]

פורסם

מה הבעיה להכניס שם 7770? אם 4850 נכנס מבחינת האורך אז גם 7770 יכנס, יש לך שם 4 סלוטים והוא אמור להגיע עד ל2 קבלים ירוקים ליד הזכרונות.

חוץ מזה לא רואה את ההשקעה של ה1000 שקל הזו משתלמת מבחינת הבדלים בין המערכות.

פורסם
  • מחבר

שדרוג ב1800 שח זה קצת יותר מדי לכיס שלי אבל ב1000:

-אני מכפיל את הזיכרון (ועובר מddr2 ל3).

-ה7770 עולה כמו 6850 אבל מתעלה עליו, במשחקים שתומכים בdx11, צורך פחות חשמל ואני מקווה גם בעל מידות קטנות יותר.

זה מה שהצלחתי להסיק מביקורות עליו ברשת.

ד"א ה4850 התיישב בקופסא והגיע ממש עד קצה לוח האם, כשהשפיץ הקיצוני שלו התיישב מתחת למתכת של הצד השמאלי של המארז.

(יכול להיות שזה אפילו לא micro-atx.)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים