עבור לתוכן

בעיה בהכנת מעגל של לדים שיפעלו לפי המוזיקה

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להכין מעגל של לדים שיפעלו לפי המוזיקה ויש לי בעיה עם מציאת לדים מתאימים

יש לי שנאי של 12V .

ואני רוצה להדפיק את הלדים על החלק האחורי של המסך שאני לא אראה אותם שאני רק את האור ואני לא רוצה להדביק על כל המסך אלא רק בצורה כזו

________

| |

| |

| |

| |

בלי החלק התחתון אז הפס לדים הזה יתאים להדבקה על החלק האחורי של המסך מחשב ?http://www.ebay.com/itm/New-Led-Lamp-String-Waterproof-Flexible-Car-Strip-Light-30CM-Blue-Z-/260986010799?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D27%26meid%3D1089594566648897594%26pid%3D100033%26prg%3D1011%26rk%3D1%26

ושנאי של 12V מתאים לו ? הפס הזה כולל נגדים ?

ואני רוצה להזמין שלוש חתיכות כאלו מכיוון שאחד לא יספיק אז איך אני אחבר אותם ?

ועוצמת האור תהיה חזקה מספיק בשביל להאיר את החדר ?

פורסם

איך אתה מתכוון לחבר את הלדים למערכת השמע ?

פורסם
  • מחבר

עם כבל של 3.5ממ

פורסם

פס לדים של 12V כבר מכיל נגדים כל מה שצריך זה לחבר לו 12V

הכבל 3.5 לא מוציא 12V אלא משהוא כמו 1V. לכן תצתרך לחבר 12V מספק חיצוני, ולשלוט בפס לדים אם מעגל מתאים (בצורה הבסיסית ביותר שלו TIP31 ונגד של 50-100 ohm, בצורה המתקדמת יותר ניתן לעשות כל מיני דברים)

פורסם
  • מחבר

כמובן.

אני משתמש בשנאי של 12V וגם בטיפ31

אבל למה אני צריך עוד נגד ?

פורסם

ל TIP31 יש הגבלות על הזרם שניתן לחבר אליו ב B (מה שמתחבר ל 3.5mm). אם מחברים את הכניסה ישירות ניתן לשרוף את הטרנזיסטור - תלוי בזרם שהכרטיס קול יכול להוציא

גם אם זה לא קורה, ה TIP31 מקצר את היציאה מהכרטיס קול במתח שבו הלדים נדלקים. כלומר אתה תשמע הפרעה בקול ברמקול שמחובר במקביל לאותה יציאה. כדיי למנוע את זה יש 2 אפשרויות :

לשים נגד שיגביל את הזרם ל TIP31, הפתרון הפשוט ביותר אבל כנראה גם יוריד את הבהירות של הלדים

לשים ציפ הפרדה כמו 358, זה דרך עדיפה יותר כי חוץ מהפרדה מלאה הוא מאפשר גם לשלוט על הרגישות של המעגל בדיוק גבוה מה שלא ניתן לעשות אם ה TIP31 לבד

אם כמות גדולה של לדים ה TIP31 יכול להתחמם, אז תחבר אליו צלעות קירור ו/או או תחלק את הלדים ל 2-3 קבוצות כל קבוצה אם TIP31 משלה

פורסם
  • מחבר

רגע אז איך אני מחבר את ה 358 במעגל הזה FMZXXB8G5W7R47J.LARGE.gif

אפשר לינק לציפ מאייבי ? ואם אני מחבר את הציפ אז לא צריך לשים נגד ולא יהיו רעשי רקע ? ומה זאת אומרת לשלוט על רגישות המעגל ואיך ?

וצלעות הקירור האלו טובות ? http://www.ebay.com/itm/2-x-TO-220-White-Heatsink-Heat-Sink-for-MOSFET-or-Voltage-Regulator-Free-Ship-/400275309089?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d32448221

צריך עוד משהו בנוסף אליהם בשביל שהטרנזיסטור לא יתקרר ? הם מתאימות לTip31C ? איך מרכיבים אותם ?

הלדים האלו טובים להדבקה מאחורי המסך אפילו שהם מיועדים לרכב ? http://www.ebay.com/itm/New-Led-Lamp-String-Waterproof-Flexible-Car-Strip-Light-30CM-Blue-Z-/260986010799?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D27%26meid%3D1089594566648897594%26pid%3D100033%26prg%3D1011%26rk%3D1%26 ואני צריך שלוש חתיכות אז איך מחברים אותם ?

ואם אני מחבר אותם ביחד לחתיכה אחת לא צריך עוד איזה נגדים או משהו ?

ולא הבנתי את החלק הזה

פורסם

המעגל הזה לא נכון מ 2 סיבות נוספות : אין נגד לא רק ל TIP31 אלא גם ללדים, ויש 4 לדים בטור על 12V מה שאומר שחלק מהסוגים של הלדים פשוט לא יעבדו בו

במקרה שלך אתה משתמש בפס לדים שכבר מכיל נגדים ולדים שמותאמים לעבוד ב 12V כך שלא תהיה לך את אותה בעיה

אבל בכל מקרה, מאיפה הבת את הציור הזה ? כל פעם שמישהוא מנסה לבנות את המעגל הזה הציור הזה מופיע ונשאלות אותן שאלות, ונופלים על אותן טעויות

הנגד בכניסה ל TIP31 אמור להיות שם בכל מקרה. הציפ 358 נותן בידוד מהפרעות ליציאה של הכרטיס קול (ולרמקול), אבל לא פותר את הבעיה של הקצר - ללא נגד אתה עדיין מקצר - אם לא את הכרטיס קול אז את הציפ עצמו, ואם יש לך זרם מספיק אתה יכול גם לשרוף את ה 358 (לא נראה לי שהוא יוציא מספיק זרם כדיי לפגוע ב TIP31, אבל אוליי כן)

תתחיל בלי 358, רק אם נגד פשוט של כמה עשרות ohm (ערך מניסוי וטעיה, יכול להיות שתצתרך יותר או פחות, כנראה בתחום 10-100) בחוט שבין ה 3.5mm ל TIP31, זה שכתוב עליו left or right בציור שהבאת. מספיק נגד של 1-2 ohm כדיי להבטיח שלא יקרה כלום ל TIP31, אבל חוץ מזה תצתרך לנסות - נגד קטן מידי יהיו רעשים ברמקול בווליום גבוה, נגד גדול מידי הלדים ידלקו חלש

אם 358 אתה יכול פשוט לעשות את המעגל טוב יותר (לדים ניתנים לשליטה טובה יותר וכו) אבל אתה יכול לשמור את זה לשלב מתקדם יותר

צלעות קירור - תלוי כמה זרם הלדים לוקחים. יכול להיות שהוא בכלל לא יתחמם ואז לא צריך צלעות קירור, יכול להיות שהוא יתחמם ותצתרך לשים את אלה, ויכול להיות שהוא יתחמם ממש ואז תצתרך צלעות גדולות יותר. לא יקרה לו כלום מהתחממות קצרה (אם היא בעבודה אם הלדים, לא בגלל דברים כמו קצר) שתספיק רק להערכה של איזה קירור צריך אם בכלל, כך שתוכל לנסות בהתחלה בלי צלעות קירור ואז לראות כמה הוא מתחמם כשהלדים עובדים

אם הפס לדים הוא 12V והספק שלך נותן 12V (רצוי קצת יותר 12.5 ככה) אז הם יתאימו. מבחינת הצמדה למס תצמיד איך שבא לך, רק תחשוב שא להרוס את הפלסטיקים של המסך וכו אם תרצה להוריד אותם בהמשך

הפס לדים כבר מכיל את כל הנגדים שצריך בשביל הלדים , אתה צריך רק נגד לחיבור בין ה 3.5 וה TIP31

ככל שתחבר יותר לדים ל TIP31 הוא יותר יתחמם (ההתחממות המקס' תקרה כנראה בזמן ניגון מוסיקה כשהלדים נדלקים ומתכבים, לא כשהם סתם דולקים חלק בבהירות מקס' ובטח לא כשהם כבויים)

אם הוא מתחמם משמעותית צריך לשים לו צלעות קירור

אפשרות אחרת היא לחלק את הכמות של הלדים למשל ל 3 קבוצות, כל אחת מהן נשלטת על ידי TIP31 משלה כך שעל כל TIP31 אין הרבה לדים והוא לא יתחמם. כמובן כל זה נדרש רק אם הוא בכלל מתחמם, יכול להיות שהוא יהיה קר ואז לא צריך את כל זה

פורסם
  • מחבר

אז מה אני צריך להוסיף ? נגדים ? איפה ?

איפה להוסיף נגד של כמה אום בשביל שלא יהיה קצר ?

ואיפה לשים נגד של כמה אום בשביל שלא ישרף ה tip31 ?

ואיפה לשים נגד של כמה אום בשביל שלא יהיה רעש ברמקולים ?

וחוץ מזה מה עוד צריך ?

ואני מתכוון לחבר את שלושת הפסים לtip31 אחד .

פורסם

נגד של כמה עשרות ohm בין ה left or right מהתקע 3.5 ל B של TIP31. זה הנגד היחיד. את הערך המדוייק של הנגד הזה תצתרך למצוא בנסוי וטעיה, כנראה שהוא יהיה בין 10 ל 100 ohm

אם מצאת איזה נגד צריך והמעגל עובד טוב אבל הנגד עצמו מתחמם יותר מידי, תצתרך לשים נגד להספק גבוה יותר - 1/4W או 1/2W וכו' אבל באותה התנגדות (ההתנגדות קובעת את הביצועים שלו וההספק את כמה שהוא מתחמם. אם למשל הנגד מקבל 1/2W אז נגד של 1/4W יתחמם ותצתרך לשים במקומו נגד של 1/2W כדיי שיוכל להחזיק 1/2W)

זה הנגד היחיד שאתה מוסיף. אתה משתמש אם פס לדים כך שהנגדים האחרים שצריך כבר נמצאים בתוך הפס ואתה לא צריך להוסיף שם נגדים משלך

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז זה יהיה בערך ככה ?

_

|_| זה הטיפ שלושים ואחד

|||

|

| <-והנגד יהיה פה בערך ? אני פעם התעסקתי בזה ועכשיו שחכתי אז הנגד לא צריך להתחבר בפלוס מינוס או משהו ? פשוט להלחים אותו

| רגיל לא משנה איך?

|

|

|

|

שקע 3.5

פורסם

החוט של ה + (זה שמחובר ל left or right בתקע ו B ב TIP31), עובר דרך הנגד במקום לעבור ישר

פורסם
  • מחבר

אז לחבר את הנגד ישר מהרגל של הנגד לרגל של הטרנזיסטור ? או שלחבר את ה left or right לנגד ואת הנגד להמשך של left or right ?

פורסם

left or right --------נגד-------TIP31

TIP31----------------------ground

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים