עבור לתוכן

המחשב נתקע בכל מיני מערכות הפעלה - יש מצב שזה בעיית חומרה?

Featured Replies

פורסם

בזמן האחרון המחשב שלי התחיל להתקע גם כשלא היה עומס מיוחד על המחשב (הCPU היה אוחז ב- 50-70 % הרבה פעמים והזיכרון גם כן לא עבר את ה-70%) אחרי כמה זמן הופיעה גם כן בעיה בדיסק קשיח ווינדוס הציג הודעה שכדאי שלא להשתמש בדיסק קשיח, אז ניתקתי אותו ועכשו אני מחכה לטכנאי שיטפל בו, עד כאן לא היה שום דבר מעורר חשד.....הבעיה היא שגם כשניתקתי את הדיסק קשיח לגמרי מהמחשב ואני מפעיל אותו במערכות הפעלה אחרות הוא גם כן נתקע, לפעמים התצוגה קופאת לכמה שניות וחוזרת, לפעמים דקה שניים וחוזר, ולפעמים זה קופא עד שאני מכבה אותו בלחיצה ארוכה על הכפתור כיבוי....

ניסיתי מערכות הפעלה שונות ביניהם UBUNTU 11.04,12.04 /KUBUNTU 12.04 חלקם ב- live cd חלקם גם מותקנות ותמיד זה נתקע באיזשהו שלב בלי שהיה עומס מיוחד על המערכת.

יש מצב שזה בעייה בחומרה? איזשהו וירוס בביוס או סתם איזה בעיה בחומרה?

יש איזושהי בדיקה שאפשר להריץ על המחשב?

פורסם

יכול להיות בעיה RAM, נסה להוציא את הזכרונות ולנקות את המגעים בעדינות בעזרת מחק ולאחר מכן תריץ

MEMTEST על הזיכרונות.

פורסם

תריץ S&M ותראה מאיפה הבעיה.

פורסם

ייתכן וזאת בעיית חומרה כמו שהציעו לך אני ממליץ להתחיל עם MEMTEST בדיקה לזיכרון,

מומלץ להריץ אותה מינמום 6 שעות אתה יכולה גם להשאיר אותה דלוקה כל הלילה.

אם לא תמצא בעיה אתה יכול לשלול בעיה בזיכרון (בנוגע למחק לנקות מגעים זה די מיותר בשביל זה יש את התוכנה).

אם ותמצא תקלה בזיכרון שווה לנסות את האופציה עם המחק להוציא ולהחזיר את הזיכרון לתושבת.

פורסם

"לא להשתמש בדיסק קשיח" נראה לי כמו אזהרת SMART, מה שאומר שהמחשב מזהה בעיה פוטנציאלית בדיסק. תחבר אותו במחשב אחר, תגבה ממנו את כל החומר, ותריך בדיקה לבירור מה הבעיות של הדיסק. בכללי דיסק שנכשל ב SMART כנראה הולך למות בקרוב ובהפתעה אז חשוב שלא יהיו לך דברים חשובים עליו שאין לך גיבוי שלהם במקום אחר

יתר הבעיות נראות כמו בעיות חשמל, תבדוק אם יש בלוח ובתוך הספק קבלים מנופחים כמו כן מאיזה חברה ודגם הספק

ועוד משהוא אם אתה מעלה מערכות לינוקס מ CD יהיו תקיעות קטנות כשהמחשב קורא את ה CD, אתה מתכוון לאלה או לתקיעות ממש ?

פורסם
  • מחבר

גיליתי את הבעיה היו בעיות באוורור של המחשב -יש פתח אוורור בתחתית המארז מקדימה שהיה חסום וגם בצד לפעמים הוא היה נחסם מהדופן של השולחן, הוא היה מתחמם יותר מדי, והתוכנה LM-SENSORS לא דיווחה את הטמפרטורה הנכונה של המעבד, (נכנסתי לביוס של המחשב ודרך שם ראיתי שהטמפרטורה שלו עוברת ל48+ מעלות אחרי כמה דקות), עכשו אחרי שטיפלתי בענין הזה אני מקווה שלא יהיו יותר בעיות....

תודה לכולם!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים