עבור לתוכן

נורת HDD לא מפסיקה להבהב

Featured Replies

פורסם

אהלן.

אז קניתי לי מחשב חדש עם חלקים שנחשבים לצעקה האחרונה בעולם המחשבים :)

נהנתי לי מתהליך ההרכבה של המחשב וסבלתי נורא מתהליך ההתקנה של התוכנות...

בסופו של דבר, אחרי הצלחה לא מבוטלת בפיתרון של כל מיני בעיות ילדות, נשארה לי בעיה אחת שאני לא מצליח לפתור.

נורת HDD לא מפסיקה להבהב. אני חיברתי כונן SSD של אינטל ככונן ראשי שמכיל הכל חוץ מ- User Folders, וכונן קשיח רגיל בן 5 שנים שמחזיק את כל התיקיות האחרות.

ניתקתי את כל מה שקשור לכוננים חוץ מה-SSD ומה שקורה זה שכל שניה וחצי בערך הנורה מהבהבת פעם אחת.

ה-CPU USAGE על 0%.

הפעלתי disk performance ותמיד יש משהו שכותב או קורא מהכונן אבל אני לא יודע מה לעשות עם זה יותר מדי כלומר זה לא איזו תוכנה שאני מזהה שאני יכול להפסיק. אני זוכר שבמחשב הישן גם בדקתי את זה ותמיד כל כמה שניות היה איזה משהו שכותב או קורא אבל זה כ"כ זניח, הנורה לא נדלקה כשהמחשב ב-idle.

כמובן שגם עברתי על כל המדריכים המסבירים איך לבטל את כל הקשקושים שחלונות כותבת לכונן. אין prefetch ואין defrag וביטלתי את מרבית הלוגים שכותבים וגם אין system restore והשתמשתי ב- intel SSD tool שיבצע את הטוויקים שלו לכונן.

אז חוץ ממפרט המחשב שתכף אפרט, אני אשמח לעזרה איך לנסות למצוא את הבעיה. לנתק את הנורה זה נחמד אבל לא ממש פיתרון D:

מעבד: Intel Corei7 3550k

לוח אם: Asus P8Z77-V-Deluxe

זכרונות: Corsair vengeance 16GB

כוננים: Intel 520 SSD 240GB

WD 500GB

תודה רבה :)

פורסם

זה נורמלי ב-win7. יש מקרים חריגים, אבל זה לא מה שאתה מתאר ומייקרוסופט מציאים לזה פיתרון.

פורסם

כאן http://hwzone.co.il/hardware/guides/ssdguide יש מדריך מצויין למיקסום הSSD.

אתה תמיד יכול לראות בResource Monitor בלשונית Disk איזה פרוססים ניגשים להארד דיסק.

פורסם
  • מחבר

תודה. אני בהחלט עקבתי אחרי ההוראות של המדריך הזה וגם של שאר מדריכים באינטרנט שדי חוזרים על אותם דברים למעט חילוקי דעות באשר לביטול page file והעברה של תיקיות temp לכונן אחר.

לא ידעתי שזה נורמלי.

יש הודעה רשמית ממיקרוסופט?

פורסם

אותו דבר קורה גם במצב בטוח?

פורסם
  • מחבר

אותו דבר קורה גם במצב בטוח?

כן. עכשיו בדקתי את זה.

כמובן חיכיתי הרבה אחרי שהמחשב עלה כדי לתת לו להעלות את כל מה שהוא מעלה במצב בטוח.

הקטע המוזר ששמתי לב אליו זה כפתחתי את ה- resource monitor ועברתי ללשונית של DISK, אז יש את הגרף הזה בצד ימין שמתעדכן כל שניה. בדיוק כל שניה שהוא מתעדכן, הנורה מהבהבת בסינכרון מושלם.

יש עוד הצעות מה לעשות?

פורסם

על הדרך תראה איזה תהליך ניגש לאיזה קובץ. הכלי הזה קיים לא סתם.

פורסם
  • מחבר

הקלטתי את הדסקטופ שלי עם resource monitor - לא במצב בטוח.

20120802 2316 31

אם אתה מתעלם מהאפליקציה שמקליטה, מה אתה יכול להבין מהווידאו הזה?

מה גורם לנורה להבהב כל שניה?

פורסם

תגיד, אתה צוחק?

תסדר את העמודות לפי כתיבה כוללת ותראה איזה תהליך כותב לאן.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

בדקתי שוב:

$Logfile נראה לי פעיל למשך הכי הרבה זמן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים