עבור לתוכן

Reboot אחרי החלפת ספק כוח

Featured Replies

פורסם

היה לי ספק גנרי אז הזמנתי ספק חדש מסוג FSP 350W 60HCN 120mm. היום התקנתי אותו וכשהפעלתי שוב את המחשב מתברר שאני צריכה לעשות Reboot - האם זה בגלל שהתקנתי את הספק לא נכון? או שזה אמור לקרות?

הידע שלי מאוד בסיסי, אין לי מושג איך עושים Reboot (האם זה אומר שכל מה שהיה לי במחשב נמחק?). על המחשב במקור היה ווינדוס ויסטה ואז הורדתי והתקנתי ווינדוס 7, אני דיי בטוחה שאין לי את הדיסק המקורי של מערכת ההפעלה. מה לעשות?

פורסם

אני עדיין לא הבנתי את הקשר בין Reboot (הפעלה מחדש) להחלפת הספק כוח.

לפי התאור שלך לגביי Reboot נראה את מתכוונת לפירמוט והתקנה מחדש של מערכת ההפעלה, אך עדיין אין כל קשר לספק כוח.

וד"א אם אין לך ידע בזה, למה את מתנסה על המחשב האישי שלך? את יודעת שזה יכול להסתיים לא טוב ? (נזק פיזי למחשב עקב התקנה לא נכונה של ספק הכוח ומחיקת קבצים בלתי רצויים במערכת ההפעלה - לפי הפעולות שאת מתארת)

פורסם
  • מחבר

אחרי שהתקנתי את ספק הכוח החדש (ועשיתי לבד כי בעקבות מדריכים שראיתי וכשהסתכלתי בתוך המארז הבנתי שזה פחות או יותר להוציא את הכבל של הספק הישן ולחבר את הכבל החדש, ובשיטה הזו התקנתי בעבר דברים אחרים...) הפעלתי את המחשב, ועלה לי המסך שחור שעליו כתוב reboot or select proper boot device. לפי חיפוש קצר באינטרנט הבנתי שזו בעיה דיי נפוצה, אבל לא הבנתי אם זה בגלל משהו שאני עשיתי ואיך מתקנים.

פורסם

ההסבר הכי סביר לדעתי, לפי מה שאת מתארת, הוא שניתקת את הדיסק הקשיח עליו ממוקמת מערכת ההפעלה מהספק הישן, אך לא חיברת אותו לספק החדש. כתוצאה, הדיסק לא עובד, והמחשב לא מוצא מערכת הפעלה. אם זה המצב, חיבור נכון של הדיסק לספק (כשהמחשב כבוי, כמובן) אמור לפתור את הבעיה.

על הדרך, מומלץ לוודא שלא שכחת חיבורים נוספים. אמורים להיות 2 חיבורים ללוח האם (פלוס חיבור אופציונלי לניטור המאוורר של הספק, שאינו קיים בכל ספק או בכל לוח אם), חיבור אחד לכל כונן (קשיח או DVD), חיבור לכל מאוורר שלא מחובר בכבל ללוח האם, וכן חיבור לכרטיס המסך אם יש לך כרטיס לא-מובנה שדורש חיבור שכזה.

פורסם

פתרתי את הבעיה, תודה!

פורסם

הכי סביר שלא חיברת חשמל לדיסק הקשיח באמת.

או שהתנתק כבל ה-SATA מהדיסק הקשיח או מלוח האם.

אז מה הייתה הבעיה?

פורסם

לפי לפי תאור הבעיה היא לא חיברה חשמל לקשיח, לכן הוא לא פעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים