עבור לתוכן

** בעיה מוזרה עם כתובות ה-IP של גולן טלקום

Featured Replies

פורסם

יש תופעה מוזרה בכתובות ה-IP שגולן טלקום מספקת למשתמשי ה-3G שלה - כל כמה שניות כתובת ה-IP משתנה.

על מנת לבדוק זאת אצלכם, כאשר אתם מחוברים לאינטרנט ב-3G, כנסו לאתר http://www.noc.co.il ובצעו REFRESH מדי כמה שניות.

תגלו שה-IP שלכם משתנה. אצלי, במשך דקה אחת התקבלו 4 כתובות IP שונות - כולן באותו סגמנט, אך האוקטטה האחרונה בעלת ערכים שונים.

כאילו המערכת עושה לך IPCONFIG /RELEASE ומיד לאחר מכן IPCONFIG /RENEW כל כמה שניות.

פורסם

גם אצלי זה כך... וזה פוגע לי בגלישה באתרים עם אבטחה, כל פען מתנתקים...

פורסם

כאילו המערכת עושה לך IPCONFIG /RELEASE ומיד לאחר מכן IPCONFIG /RENEW כל כמה שניות.

האם ה IP שמתקבל במכשירים אצל לקוחות גולן הוא IP חיצוני חוקי, או IP בטווח פנימי ומתבצע NAT ? (לדוגמה 192.168.0.7 )

פורסם

מעקב

פורסם
  • מחבר

על פי המידע שיש באינטרנט, גולן רכשה טווח כתובות מאוד מצומצם. טווח ה-IP שלה הוא בסגמנט 37.26.144.0/21 - כלומר יש לה קצת יותר מ-2000 כתובות IP חיצוניות.

בהנחה שחלק מהן הן לשימוש עצמי של גולן, זה אומר שכל לקוחות ה-3G של גולן מתחלקים ב-2,000 כתובות לכל היותר. תחת ההנחה שלגולן יש היום סביב 100,000 לקוחות, היחס של 1:50 לא נראה ממש מעודד.

כנראה שכתוצאה מכך הם מבצעים RELEASE ו-RENEW, אחרת עלול להיווצר מצב בו לקוח של גולן ינסה לקבל כתובת IP ויקבל תשובה שאין כאלה פנויות.

בכל מקרה, לזכות גולן צריך להגיד שהם נותנים לכל גולש 3G כתובת IP חיצונית, זאת בניגוד לחברות הסלולריות הגדולות שנותנות כתובת IP פנימית.

http://bgp.he.net/AS198484#_prefixes

פניה ישירה לגולן טלקום דרך דף הפייסבוק שלהם העלה שהם מכירים את הבעיה.

פורסם

מעניין... מעקב.

פורסם

תיארתי כך.

היה עדיף כתובת פנימית כמו שכולם עושים, ושלא יתקלו בבעיות כאלו.

אצל סלקום אגב, ניתן לקבל כתובת IP חיצונית קבועה, אך בתוספת תשלום. אחרת, מדובר בכתובת IP פנימית.

פורסם
  • מחבר

דוגמא ל-IP החיצוני שמתקבל ב-GALAXY S2 שלי.

פורסם

כן, אבל בדקת גם באמצעים אחרים שמדובר גם ב IP הפנימי?

noc.co.il יראה בכל מקרה IP חיצוני, גם אם למכשיר יש IP מקומי בלבד.

יש אפליקציות שאתה יכול להתקין ב SGS2 שמראים לך זאת. (לדוגמה What's my IP Address)

פורסם
  • מחבר

אתה צודק. ה-www.noc.co.il נותן את הכתובת החיצונית.

גולן כן משתמשים ב-NAT והכתובת פנימית שאני מקבל היא בסגמנט 10.223.98.1.

במקרה הזה 2,000 כתובות חיצוניות ל-100,000 משתמשים היא יותר מסבירה, אבל זה עדיין לא מסביר למה הכתובת החיצונית משתנה כל כמה שניות.

פורסם

תקלה מסתבר.

מקווה שיטופל בהקדם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים