עבור לתוכן

אפשרי לחבר פס של לדים שצורך 12V לסתם מטען ישן שמוציא 12V?

Featured Replies

פורסם

אפשרי לחבר פס של לדים שצורך 12V לסתם מטען ישן שמוציא 12V? נניח למטען של פלאפון...?

פורסם

אם בפס לדים קיים נגד להגבלת הזרם אז אין שום בעיה לחבר את פס הלדים לספק כוח/שנאי שמתח המוצא שלו בין 9-15 וולט.

אתה בטוח שמתח המוצא של המטען 12 וולט קבוע וללא שינוי בזרם המוצא ?

פורסם

לסתם מטען לא מחברים...

אם על פס לדים מצויין הספק או צריכת זרם, תתאים את השנאי לנתונים אלו.

לדוגמה: בכדי להפעיל פס לדים שעובד על מתח 12V בצריכת זרם 500mA, אתה צריך שנאי 12V 0.5A...

שנאים שניתן לרכוש במרבית המקומות הם 12V 0.6A לכן הוא מתאים...

אגב, שנאים של פלאפון בם לא 12V...

פורסם
  • מחבר

טוב אז אני אקנה שנאי יעוד וזהו. גם ככה הרעיון היה נראה לי מחתרתי למדי D:

על הפס של הלדים לא רשום כלום, אבל קניתי אותו מכאן:

http://www.ebay.com/itm/Flexible-Car-Auto-Strip-Bulb-Light-Blue-Waterproof-24-LED-12V-24CM-Halloween-Top-/280923192365?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item416853bc2d

בנתונים אני רואה שרשום רק 12V, איזה שנאי אני צריך להתאים לו, ומאיפה בכלל קונים?

פורסם

24 ס"מ ב3.5 ש"ח???

תזמין לי 10 חתיכות תמורת שנאי 12V 1A...

פורסם
  • מחבר

כן , זה המחירים באיביי ללדים הללו חביבי. בטח הם לא הלדים המובחרים ביותר, אבל אצלי הם נורא חזקים והגוון טוב.

תגיד, אם אני רוצה לחבר 8 כאלה באמת , איך אני מחשב את המתב, ואיך אני בכלל עושה את זה?

פורסם

אתה פשוט משרשר את פסי הלדים בחיבור מקבילי כלומר פלוס לפלוס ומינוס למינוס (רצוי בהלחמה).

מתח המבוא נשאר 12 וולט ומה שנותר לך זה לחשב את צריכת הזרם הכללית בכדי לבחור בספק כוח מתאים.

בהנחה שלד בודד צורך כ-20 מיליאמפר נחשב את צריכת הזרם הכללית שהיא:

20X48=960 MA כלומר תצטרך ספק של 1 אמפר לפחות.

ורצוי לרכוש ספק של 1.5-2 אמפר.

פורסם

הפסי לדים האלה צריכים מתח דיי מדוייק - אם כתוב 12V תיתן 12V. ממש לא 9-15V - אם 15 אתה תשרוף את הלדים ואם 9 הוא בקושי יידלק אם בכלל

רצוי להשתמש אם ספק ממותג (ספק שיש בפנים מעגל מיתוג ולא שנאי רגיל) כי הוא יותר מיוצב. ספק של ראוטר וכדומה בדרך כל נותן 12V והוא מתאים . או שתיקח 12V מספק של מחשב

ברוב הפסים האלה הלדים מחוברים בקבוצות של 3 לדים לנגד כלומר כדיי למצוא את הזרם מהספק לא כל לד לוקח 20mA אלא כל 3 לדים לוקחים 20mA - תראה לפי הפס שיש לך מה הגודל של הקבוצה של הלדים. כמו כן אם אתה רוצה אורך חיים ארוך מהפס הזה תוריד לו קצת את המתח נניח ל 11-11.5V (אפשר לחבר דיודה בטור לכל הפס רק שהיא תהיה מספיק גדולה לזרם שיש שם)

++

פורסם
  • מחבר

תראה רבה , ידידי המלומד (:

אוקיי, 12V IT IS.

הסתכלתי בפס, וכן, הם נראים בקבוצה של שלוש, כפי שאמרת.(אף על פי שאני לא רואה נגד כמו שאני מכיר, אבל בין כל שלוש יש שבב שחור זעיר)

אז יש לי 24 לדים, שכל שלישיה צורכת 20mA יוצא 160mA בלבד?

ידוע לך מה עלות ספק ממותגד יעודי שיתאים לי?

פורסם

אם הלדים לוקחים 20mA אז כן 160mA

תעבור על ebay בטוח יש שם משהוא. אם לא אז ניתן לשים כל ספק נותן 12V (רצוי כמה שיותר מדוייק ואם לא אז שיהיה מתח נמוך יותר ולא גבוה יותר) - מטען, ספק כוח של ראוטר וכו

ספקים להלוגנים 12V (בחומרי בניין) לא מתאימים כי הם נותנים AC אם מתח PEAK של לפעמים יותר מ 30V. אבל יש ספקים מיוחדים ללדים שכן מתאימים0 (אבל אם אתה קונה דרך חנות זה יותר יקר מ EBAY)

פורסם

אני לא רואה בעיה רצינית בחיבור פס הלדים למתח של 14 וולט. במקרה הגרוע צריכת הזרם תעלה ל-13-16 מיליאמפר אולי קצת יותר בתנאים מסויימים ועדיין צריכת הזרם רחוקה מהזרם המקסימלי המותר ללדים מסוג SMD שעשוי להיות 20 מילי או אפילו 30 מילי.

לא מזמן רכשתי גליל של 2650 לדים באריזת 805 SMD בצבע כחול תוצרת ווישי אצל סימן טוב אלקטרוניקה ולפי דף הנתונים הזרם המקסימלי הינו 30 מילי בטמפ' של 25 מעלות צלזיוס.

להזכירך הרבה צעירים מתקינים פסי לדים בפנסי הרכב מקדימה/אחורה ובתא הנוסעים והלדים מחזיקים מעמד ללא שום בעיה כמה שנים גם כאשר המתח נע בין 13.6-14.7 (מתח המוצא של האלטרנטור).

פורסם

טוב...בדקתי LED STRIP בעל 9 לדים בצבע לבן המתוכנן למתח עבודה של 12 וולט ולהפתעתי צריכת הזרם במתח של 12.0 וולט היא 5 מיליאמפר ללד בודד.

פורסם

יש לדים SMD בגדלים שונים.. אתם לא חושבים שהם כולם אותו דבר נכון ?

לד שמקבל זרם גבוה מידי מאבד בהירות אם הזמן. אןם הזרם גבוה מידי משמעותית הוא יאבד בהירות משמעותית ולדים מסוימים יכולים גם להישרף

פורסם

בוודאי שיש לדים מסוגים שונים ובאריזות SMD שונות אבל כול עוד אתה לא מתקרב Absolute Maximum Ratings של הלד אתה יכול להיות בטוח שהלד יאיר בעוצמה כמעט שווה לאורך חייו המוגדרים בדף הנתונים.

בכול מקרה אנחנו לא עוסקים כאן בתכן של תאורת לוח שעונים של מרצדס קלאס A אז מותר לנו להיות קצת גמישים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים