עבור לתוכן

בעיה עם מטען של נטבוק- אסוס 1201n

Featured Replies

פורסם

ערב טוב לכולם,

יש ברשותי מחשב נייד (נטבוק) ASUS EEE PC 1201N.

לפני מספר מספר שבועות, המטען שלו התחיל לעשות בעיות.

כאשר הוא המטען עבד בצורה תקינה, הייתה נורה כחולה. כעת, כאשר אני מחבר אותו- הנורה הכחולה נדלקת אך למשך מספר שניות. לאחר מכן, כאשר אני מנסה לחבר שוב לחשמל- היא לא נדלקת כלל, אלא אם כן אני מחבר לאחר מספר שעות (כנראה המתח מתרוקן או משהו).

הבעיה היא בוודאות בספק ולא במחשב. הזמנתי ספק נוסף מאיביי, ואכן עבד כמו שצריך...שבוע. לאחר שבוע- אותו הדבר קורה לו.

חיפשתי בעיות דומות ברשת ואכן מצאתי שרבים מתלוננים על העובדה שהוא מתחמם מדי פעם יתר על המידה ויש פתרונות כמו להקפיאו, לתת לו מכות (וזה אשכרה עוזר לחלק מן האנשים) ומה לא, אך שום דבר מהנ"ל לא עוזר מבחינתי.

פתחתי את המטען שהזמנתי בנסיון לראות אולי היכן הבעיה- אך ללא הצלחה.

מצורפת תמונה של המטען פתוח, אולי תוכלו להעלות השערות מה יכולה להיות הבעיה שם, כי להזמין שוב ושוב ושוב זה לא פתרון ריאלי מבחינתי מן הסתם. הפתרון היחידי שאני יכול לחשוב עליו זה להזמין מטען אוניברסלי (שמתאים למספר דגמים/חברות) בתקווה שהוא יהיה תקין זמן רב יותר.

אשמח לכל עזרה אפשרית.

תודה רבה.

14ms8jr.jpg

פורסם

מהנסיון שלי תבדוק את הסוללה לפני שאתה מתחיל להתעסק עם המטען או קונה חדש.

כשהסוללה מנותקת מהמחשב, המחשב עובד תקין על חשמל בלבד?

אם זמין לך, בדוק עם סוללה שונה.

פורסם
  • מחבר

הסוללה תקינה לחלוטין.

היא עובדת בסדר גמור, המחשב היה נטען רגיל כאשר המטען היה תקין.

לחבר שלי יש גם כן מחשב שכזה- עם המטען שלו (אשר זהה לשלי כמובן) המחשב נטען. המחשב נבדק כמובן גם עם הסוללה שלו לכל מקרה, ככה שכיסיתי פה את כל האפשרויות. הבעיה היא במטען 100%, והלכו לי שניים כאלו- אחד אחרי שנתיים ואחד אחרי בערך שבוע מיום קנייתו.

ללא סוללה, כאשר הוא מחובר לקיר, הוא לא עובד, כי כמו שאמרתי- גם אין נורה כחולה על המטען (או שהיע נעלמת לאחר מספר שניות).

פורסם
  • מחבר

לצערי אין לי מד מתח (או כל כלי אחר :lol: ).

אני בספק עד כמה תמונות נוספות יעזרו (אין לי אפשרות לבצע פוקוס קרוב ממילא), וויזואלית הכל נראה תקין.

בכל מקרה מצורפות מספר תמונות נוספות, תודה רבה.

ekoxs.jpg

2a7ufdf.jpg

5ds7ro.jpg

פורסם

שאלת בירור קטנה- את הכבל הדו גידי של המטען(ים) ניסית לבדוק? יכול להיות שהוא נפגע \ מקצר.

פורסם

אולי לחברה בפורום אלק' יהיו רעיונות.. :)

פורסם
  • מחבר

אכן אעביר לפורום אלקטרוניקה.

תודה רבה על הנסיון לעזרה עד כה.

פורסם

יכול להיות שנשרף הפיוז ?

פורסם
  • מחבר

תוכל לשים עליו איזה חץ או משהו שאדע על מה מדובר?

וכעיקרון אין לי ממש דרך לדעת האם הוא נשרף או לא.

פורסם

אם נשרף הפיוז הוא לא היה נדלק בכלל.....

זה שלחלק מהאנשים מכות עובדות אומר שאוליי יש שם הלחמה שבורה איפה שהוא, תבדוק ותעבור אם מלחם על כל ההלחמות של הרכיבים הגדולים (שנאי וכו) אם הן לא נראות טובות

הרכיב הזה בתמונה שלך שרוף (סימני התחממות במעגל מסביב) או שרק נראה ככה ?

פורסם

זה התמונה שלו.... יש שם נגד SMD שנראה כיאלו יש מסביבו שחור על המעגל

פורסם

R11

פורסם

רוב הספקים האלה נשלטים אל ידיי ציפ כמו UC3845. הציפ מקבל את המתח שלו ממחלק מתח בצד מתח גבוה והמתח מיוצב אל ידיי קבל אלקטרוליטי

אם הקבל הזה נדפק (ואכן הוא לפעמים קטן מידי כדיי להתנפח) הספק לא יעבוד אבל נראה לי שאם כן הוא יתחיל לעשות ריסטים כלומר כשהמנורה הכחולה נדלקת שוב ושוב ולא כשהיא נדלקת פעם אחת ונכבית. אבל כנראה שלא בהכרח

פורסם
  • מחבר

צירפתי תמונה נוספת של הלוח, לצערי זאת הרזולוציה המקסימלית שאני יכול לצלם.

http://i46.tinypic.com/23vyt5g.jpg

חשוב לציין שהמטענים הללו מגיעים לטמפרטורות גבוהות מאוד- לאחר כחצי שעת הטענה הם פשוט רותחים.

פורסם

זה לא שהוא נפל, הוא פשוט לא היה שם אז זה בסדר

אם כך כנראה שנשארו הבעיות של ההתחממות - אוליי נדפק קבל או מיישר

תמדוד את המיישר במתח הנמוך אם הוא לא מקוצר (מעביר ב 2 הכיוונים)

תנסה להחליף את הקבל האלקטרוליטי במתח הנמוך ואת האלקטרוליטי הקטן במתח הגבוה ותראה מה קורה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים