עבור לתוכן

רעשים סטטים ברמקול USB

Featured Replies

פורסם

היי,

לפני כ3 שבועות קניתי רמקולים די פשוטים של microlab מדגם b-18 עם חיבור חשמל המוזן מ usb. כשאני מחבר אותם למחשב ישנו רעש סטטי חזק מהם גם שהווליום מכוון על 0 (בווינדוס ובבורר פיזית). הבנתי שהדבר נובע מכך שהם מחוברים כ usb. יש לי אפשרות מן החנות להחליף את הרמקולים ללוג'יטק. הבעיה היא שגם הלוג'יטק הם בחיבור usb. האם גם בלוג'יטק יהיה לי את הרעש הזה? האם ככה מתנהגים רמקקולים מסוג usb?

פורסם
  • מחבר

בכול זאאת מישהו?

היום שמתי לב שהרעש ברמקולים צץ מיד עם עליית הwindows, נותן רמז לפיתרון?

פורסם

נראה לי שזו בעיית הארקה. ז"א אם תנתק את הארקה מספק המחשב (שזה עם סיכונים כשלעצמם) הרעש יעלם. אבל אתה אומר שזה רק שהווינדוס עולה...אממ עליין יכול להיות שה- USB מוזן רק בעליית המערכת. תעשה את הבדיקה הבאה: תחבר את הרמקולים למקור עם מתח צף כמו פלפון או נגן MP3 כאשר כמובן ה- USB עדיין מחובר למחשב. תגיד אם אתה עדיין שומע רעש.

אם כן הבדיקה הבאה תהיה לחבר הכל למחשב נייד שלא מחובר לחשמל..כולל ה- USB והחיבור סאונד.

פורסם
  • מחבר

אכן ב mp3 אין רעש...

זה מוזר כי הרעש הסטטי מופיע בשני מחשבים עם ספקי כוח מוכרים ולא ג'נריים ( סיסוניק ו HEC)

יש מצב זה קשור לכרטיס קול של realtek?

עריכה: פרט חשוב שנזכרתי בו, הרעשים הסטטים במחשב מופיעים רק כשאני מחבר את הרמקולים לכרטיס קול. אם הם מחוברים ב usb למחשב אך לא לכרטיס קול, הם לא רועשים. יש איזושהי בעיה עם כרטיס הקול של realtek? , הרעשים מופיעים ברגע שאני מחבר את הרמקולים לכרטיס קול בשני המחשבים!

פורסם

אין שום בעייה בכרטיס קול. מה שקרוה זה שאתה יוצר לולאת זרם לאדמה ברגע שאתה מחבר את המיני סטריאו למחשב, זה בגלל שהרמקולים לא מאורים וניזונים ממתח USB שהוא מוארק. זה גם לא קשור לספק ג'נרי או לא, פשוט הרמקולים האלו נועדו בעיקר למחשבים ניידים שם המתח צף ואין חיבור הארקה. האמת שזיהנו את הבעיה אבל אין לך יותר מידי אופציות לפתרון. אתה יכול לפרק הארקה מהספק אבל זה ייצור סיכונים שונים. אופצייה אחרת היא לפרק את הקצר שיש בין הארקה למארז (לפח שלו) שגם לזה סיכונים שונים. ועוד אופצייה ואולי הכי טובה, היא לקנות שנאי USB ולהזין את הרמקולים מהקיר ולא מהמחשב.

בגדול הייתי ממליץ לך להחליף אותם באחרים. מיקרו לאב ממש פישלו בדגם הזה כי בעוד רכיב פשוט (שנאי מבדל) יכלו למנוע את כל העניין הזה..חסכו בחומרה כאן.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

פורסם

בכיף :)

פורסם
  • מחבר

עלתה בי המחשבה, כשחיברתי את הרמקולים ל mp3 עדיין הרמקולים היו מחוברים ב usb למחשב והכול היה תקין...

אז למה שאני מחבר את הכבל אודיו לכרטיס קול, הצרות מתחילות להופיע?

פורסם

בנאדם הסברתי לך למעלה...

למחשב (כרטיס קול) יש הארקה וזה יוצר לולאת זרם לאדמה. ל- MP3 אין הארקה (מתח צף) ולכן לא נסגרת לולאת זרם לאדמה. הרמקולים בעצמם ניזונים מ- USB מוארק וכל זה יוצר בעיות. אל תצפה להבין את זה אם אין לך ניסיון באלקטרוניקה או חשמל (גם מי שיש לו זה בדר"כ מניסיון מבין). אמרתי לך מה הפתרונות האפשריים לך.

בגדול שקונים רמקולים יש להם חיבור לקיר דרך שנאי או חיבור רגיל בלי הארקה ולכן אין שום בעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים