עבור לתוכן

צריך ייעוץ בהתאמת השיפוץ בבית למערכת קולנוע ביתי

Featured Replies

פורסם

שלום ,

אני עושה שיפוץ בסלון ומתכוון לקנות מערכת קולנוע ביתית (עד עכשיו היה לי טלוויזיה וממיר בלבד).

צירפתי תמונה של התכנון.

אני רוצה לוודא שבאמת עשיתי מקום לכל מה שצריך.

אני לא מכיר מספיק טוב את כל הצורות/דרכים לעשות קולנוע ביתי. מה שאני יודע זה שיש רמקולים (בדרך כלל 5.1 - ואני מתכוון ללכת על קטנים יחסית)+מגבר. אולי גם מחשב.

הייתי שמח לכמה טיפים בנושא (בדגש על מיקום פיסי)...

שאלות יותר ספיצפיות:

אם אני מחליט לקנות מחשב לסלון , זה בנוסף למגבר או במקום מגבר? (חשוב לתכנון המקום בארון)

יש בעייה לשים סאב וופר על הארון (מבחינת איכות)?

אגב יש שידורים ב HOT/YES שתומכים בצליל היקפי או שהכל זה סטריאו?

תודה

פורסם

כדאי שתחליט איזו מערכת אתה מתכוון לשים בסלון.

בגדול, רצוי שהרמקולים יהיו בגובה האזניים של הצופה.

אגב, לדעתי רמקולים קטנים לא מצדיקים את ההשקעה במערכת קולנוע ביתי (כל המערכות המשולבות למינהן שמוכרים ב-2000 שקל מגבר ורמקולים יחד).

לא יודע לומר לגבי מיקום הסאב, אבל אני חושב שאת הארון הוא יכול להרעיד וליצור צליל לא נקי (זימזומים מרעידות של הארון), לכן עדיף על הרצפה.

אל תשכח להשאיר מקום לרמקול סנטר מתחת לטלויזיה (או מעל).

ואולי כדאי לך לארגן תעלה מתחת לרצפה לחיווט הרמקולים הלוויניים האחוריים.

ודבר אחרון - מחשב זה לא במקום מגבר.

פורסם

קודם כל בתור המלצה ראשונית- תציץ ב-HOMETHEATER, יש שם מספיק מכורים לדבר שהקצו חדר יעודי לתחום ויכולים לעזור לך וממש "להחזיק לך את היד".

אל תשכח לעשות חציבה רמקולים אם אתה רוצה כבלים נסתרים. אפשרות נוספת היא תעלות.

תאורה: רצויה שתהיה עדינה ונעימה. אנשים רבים שמים ספוטים מעל הטלויזיה ואותם ניתן לכבות עם מתג ליד הספה/שלט ובעת ההקרנה מכבים אותם. האפקט של הספוטים נותן אווירה חמימה (אפשרי להשתמש בנורות צהובות אחרות חסכוניות מלבד האורגינל כדי שלא יחממו).

שידה: תבחר משהו שיכנס לך בטווח מרחק הנתון, ככה שיהיה לך 40 ס"מ בערך מכל צד במידה ותרצה בעתיד לשדרג את "הקופסאות שימורים" (רמקולים לווינים קטנטנים) לרמקוליים רצפתיים או מדפיים במקרה ויש לך קצת פחות מקום בחלל. בדר"כ השידה בגובה של 70 ס"מ בערך, תחשוב לעצמך אם הטלויזיה תהיה תלויה או תעמוד על השידה.

מבחינת עומק וחלוקת מרחב של תאים, עם דלתות או בלי דלתות רצוי שתציץ בשידות של אחרים שתקבל פרופורציות לגביי הסוגים השונים.

קח בחשבון גם את נושא הקירור שכנראה תזדקק אם השידה סגורה ואתה מכניס פנימה מוצרים שמתחממים מאוד.

טלויזיה: הגודל תלוי בכיס שלך, כאשר במחירים של היום הייתי לוקח 42" ומעלה. אם אתה יכול, אפילו הייתי לוקח 50". המלצות וחברות וכו' תפתח בת'ארד נוסף פה או ב-HT. זה תחום שאני קצת פחות בקיא בו. טלויזיה בד"כ ממקמים ככה שקו השליש העליון של המסך יהיה בקו העיניים ואז לא תסבול מכאביי צוואר והמיקום יהיה פרפקט!

רמקולים: אתה מעוניין ב-5.1? זה מצריך כיוונוניי רמקולים לכיוון ה-SWEET SPOT. בקצרה מדובר על מערך בו הרמקולים מכוונים על המאזין בצורת משולש שווה שוקיים והסנטר מלפנים.

איזה רמקולים תבחר לשדך למערכת שלך זה בחירה שלך של הכיס ומיקום וסאונד שתאהב (כל חברה והחתימת סאונד שלה). אם תלך על לוויניים, מדפיים או רצפתיים זו כבר החלטה שלך.

סאב-וואפר, MUST על הריצפה. הסאב וופר יוצר ויברציות בתדירות נמוכה אשר מניעה הרבה אוויר, כתוצאה מזה אתה לא רוצה להניח אותו על משהו שירקוד לך כדוגמת השידה (בנוסף זה מכוער לדעתי). כלל אצבע- סאב תמיד יושב על הרצפה, אחרת הוא מאב את האפקט שלו (יצירת "הוואף" :P ).

במידה ובסוף תחליט ללכת על לווינים אחריי הכל, הם צריכים להיות מכוונים בגובה האוזן של המאזין.

מגבר: תבחר איזה מערך רמקולים אתה רוצה, אם תחליט לבחור ב-5.1 אז תזדקק לרסיבר תואם. אם תרצה יציאות X,Y,Z, יתכן והוא יעלה יותר בהתאם כמובן.

מחשב/סטרימר/ממיר וכיו': פה אתה צריך להחליט מה אתה רוצה לשרשר במערכת. אתה צריך לחשוב מה המטרה שלך מהקולנוע ביתי ומה השימושים. רצוי שתלמד מה אתה מעדיף- מחשב או סטרימר, יתרונות וחסרונות. יש עוד פתרונות שונים ומשונים שלא הזכרתי ולא חסר, זה עולם שמתפתח לצד הטלויזיות החכמות ופה תחליט מה טוב ונוח לך.

אופציונאלי לעתיד: מקרן ומסך הקרנה נגלל חשמלית מהתקרה. זה כבר "אובר-באדג'ט" אם תרצה בזה, אתה כבר תעשה חושבין בעצמך. דבר שכזה מצריך בערך עוד 10K בצד. תלוי במקרן וגודל מסך ההקרנה שתקח.

מחשב לא מחליף מגבר, מחשב מספק לך אות דיגיטלי ומפענח אותו לאנלוגי, מעביר אותו למגבר שמגביר את האות. לכל רכיב במערכת יש תפקיד משלו. אין פה קסמים.

אני ממליץ שתעשה שיעוריי בית (תקרא ותבחר ביסודיות כל רכיב ורכיב במערכת) לפני שאתה שופך הרבה כסף פה, כי חבל לעשות החלטות זריזות ויהירות בדקה התשעים. שב על זה איזה חודש, תחשוב על עיצובים, גומחה מגבס אם תרצה למסך וכיוצא בזה. אל תמהר, כי בסוף גם ככה תראה התוצאה שלך, קח ת'זמן! :xyxthumbs:

נ.ב-

תעשה טובה לנו ובייחוד לך- תשרטט קצת יותר מדויק באמצעות תוכנת שירטוט כדי שיצא לך בסוף הכל מדויק (יש לך לדוגמה את סקאץ' אפ ולא חסרים תוכנות לחללי בתים שאם תחפש בגוגל תמצא הרבה.).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים