עבור לתוכן

מחשב נייד מתחמם - כדאי להחליף משחה תרמית?

Featured Replies

פורסם

המחשב: HP 6910P

מעבד: T7300 @ 2.00GHZ

במצב IDLE המעבד בסביבות ה- 60 מעלות.

במאמץ לא גבוה במיוחד למשל: ניגון סרטים HD ומשחקים קלים הוא מטפס לאיזור ה- 90 מעלות. (המעבד וכ. המסך)

פתחי האיורור נקיים וכך גם הסינק והמאורר.

יש לציין כי למרות מזג האוויר החם הטמפרטורות נבדקו בחדר ממוזג.

כדאי לעשות רענון למשחה הטרמית?

פורסם

תרענן משחה טרמית , במידה וזה לא עזר יש צורך בהחלפת גוף קירור למעבד.

פורסם

החלפת גוף קירור ? קצת הרחקת לכת..אם גוף הקירור והמאוורר עובדים בRPM שצריך אין שום סיבה להחליף אותם..

כמו כן טמפ' של 60-90 בניידים זה לא משהו שצריך להירתע ממנו..זה משהו נורמלי (גם בחדר ממוזג)..

בכל מקרה רענון משחה רק יתרום להורדת הטמפ'..אז כמובן שאתה מוזמן בכיף לעשות את זה..

מעבר לזה אם ניקת את פיתחי האיוורור וכו..אז הכל בסדר..

פורסם

אם המאוורר וגוף הקירור נקיים ובהנחה שהמאוורר מתפקד כראוי , כשהמעבד מגיע מעל 90 מעלות זה חריג.

הייתי עובד המון עם לפטופים של HP 2510/2530/6910 וכו' ולאחר ריענון משחה + החלפת גוף קירור במאמץ המעבד לא היה עובר את ה-75 C.

מה שאני ממליץ בנוסף זה להפעיל הגדרה ב-BIOS שאומרת שמהאוורר יפעל כל הזמן לא רק כשהמחשב מחובר לחשמל - זה היה קורה לי המון ולפעמים משתמשים היו באים אלי כשהמחשב היה רותח והמאוורר בכלל לא פעל כשהוא לא היה מחובר לחשמל.

כמו שאמרנו, תתחיל עם המשחה, לא עזר, תתקדם :)

פורסם
  • מחבר

קצת הסתבכתי עם הפירוק שלו. הסתכלתי על מדריכים, ולא הצלחתי להוציא את הפאנל שיושב מעל המקלדת. (איפה שמקשי המגע)

חוץ מזה ראיתי שההיטסינק מוברג עם הברגת כוכב, אני אצטרך להשיג אחד כזה. (עד היום אין לי מושג למה זה טוב)

לאיזה טמפ' הגיע כרטיס המסך לאחר רענון המשחה?

עריכה: שנגעתי בגוף קירור הוא היה רותח שלדעתי, זה סימן טוב.

פורסם

HP 6910p Laptop Service Manual

תעבור על זה.

בגדול לא בדקתי טמפ' של כ.המסך אלא בעיקר של המעבד, גם שמתי לב בסקרין שוט שהעלת שבמאמץ כ.מסך היה על 75 C כך שזה לא רע בכלל.

פורסם
  • מחבר

תודה, כבר עברתי על המדריך הזה. אני אנסה להשיג מברג כוכב אם זה לא ילך אני אוותר.

המחשב יציב ואין איתו שום בעיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים