עבור לתוכן

האם יש צורך ב-Firewall מאחורי Router?

Featured Replies

פורסם

היי

רציתי לשאול אם אפקט הFirewall שמשיג הנתב שלי יכול לבוא כתחליף לתוכנת Firewall? מה הסיכונים בכך? מדוע כדאי להשתמש בשניהם, אם בכלל?

תודה.

פורסם

ובכן Firewall זה דבר טוב בכל מקרה.

אם תדע להפיק את המירב מהנתב שלך תוכל כמובן לייעד אותו לשמש כ- Firewall טבעי, אבל כמובן עליך ללמוד למפות פורטים כמו שצריך.

בנוסף תוכל להפעיל את התכונות של Firewall כמו ביטול כניסות של פורטים נפוצים של פריצה כמו 135 וכ...

פורסם
  • מחבר

... עליך ללמוד למפות פורטים כמו שצריך.

בנוסף תוכל להפעיל את התכונות של Firewall כמו ביטול כניסות של פורטים נפוצים של פריצה כמו 135 וכ...

קודם כל, תודה על התגובה. מה הכוונה "למפות פורטים"? הפניה? כי את זה עשיתי.. :)

פורסם

כן, למפות פורטים ולהפנות פורטים זה אותו הדבר.

הכוונה של יהודה ידידי היא שצריך לדעת להפנות פורטים כמו שצריך. לא להשאיר אף פעם את כל הפורטים מופנים למחשב כלשהו. לא להפנות פורטים שיכולים להוות סכנה. לבטל הפניות שכבר לא רלוונטיות ולא צריך אותן יותר, וכו'...

פיירוול תוכנתי הוא אכן דבר טוב בכל מקרה. גם בשביל לשלוט על פורטים פתוחים by default בנתבים, וגם בשביל לשלוט על התעבורה היוצאת מהמחשב שלך, בשביל לזהות Spywares למיניהם אם יש, דבר שנתב לא עושה.

פורסם
  • מחבר

כן, למפות פורטים ולהפנות פורטים זה אותו הדבר.

הכוונה של יהודה ידידי היא שצריך לדעת להפנות פורטים כמו שצריך. לא להשאיר אף פעם את כל הפורטים מופנים למחשב כלשהו. לא להפנות פורטים שיכולים להוות סכנה. לבטל הפניות שכבר לא רלוונטיות ולא צריך אותן יותר, וכו'...

פיירוול תוכנתי הוא אכן דבר טוב בכל מקרה. גם בשביל לשלוט על פורטים פתוחים by default בנתבים, וגם בשביל לשלוט על התעבורה היוצאת מהמחשב שלך, בשביל לזהות Spywares למיניהם אם יש, דבר שנתב לא עושה.

הממ...

- פורטים שמהווים סכנה זה ביטוי נזיל, כי למשל אין לי ברירה אלא לפתוח את הפורט שמשמש ל-http.. או שאתה מתכוון לפורטים שידועים כבעלי בעיות אבטחה ב-Windows?

- אפשר להסתדר גם בלי לשלוט על תעבורה יוצאת, אם אתה שומר שלא יהיו לך Spyware או Trojans..

פורסם

יש פורטים חוץ מ-80 של http שפתוחים by default בנתבים. אם אני לא טועה, הפורט שיהודה הזכיר, 135, הוא אחד מהם, וכולנו ראינו את תוצאות הקטסטרופליות של השארת הפורט הזה פתוח (=בלאסטר).

שורה תחתונה: אם אתה חושב שאתה רוצה להיות מוגן עוד יותר, פיירוול תוכנתי זה דבר טוב שיהיה מותקן. יש בו יותר שליטה, יותר בקרה, יותר פונקציות. כל זאת מהסיבה הפשוטה שהוא אכן נוצר כדי להגן עליך. נתב כידוע, לא תוכנן בשביל להגן על אנשים, אלא בשביל "לשתף" חיבור אחד לאינטרנט לכמה מחשבים. ההגנה הזאת שאנחנו מקבלים ממנו היא מעין "תופעת לוואי" של דרך שיתוף האינטרנט שלו.

אם אתה חושב שאתה שומר על המחשבים שלך מספיק וההגנה של הנתב מספיקה לך, או שהמחשבים שלך ממש לא יוכלו להעמיס על עצמם פיירוול תוכנתי, אל תתקין.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה רבה. :)

(הנתב שלי סוגר את כל הפורטים חוץ מ-80 By default, ויש לי איזה 256MB Ram, אז לפחות לחודשים הקרובים, אני בלי Firewall של תוכנה..)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים