עבור לתוכן

מה המשמעות של PCH Temperature ו-GMCH Temperature?

Featured Replies

פורסם

תוכנת Aida64 שבמחשב של אבא שלי, מציגה טמפרטורות גבוהות בערכים שנקראים PCH ו-GMCH (מציג 62 מעלות ב-PCH ו-48 מעלות ב-GMCH).

מה משמעות הערכים הללו?

פורסם

איזה מעבד ואיזה לוח יש במחשב?

פורסם
  • מחבר

שיט! שכחתי לאחסן את ה-Summery של המחשב שלו (שמכיל את כל המידע על רכיבי המחשב שלו) בקובץ LOG בדיסק און קיי שלי עם ה-Aida64 ששם, ואני אהיה אצל אבא שלי בפעם הבאה רק בעוד 4 שבועות. אני כרגע נמצא מול המחשב שלי.

בגדול מה שאני זוכר, זה שהמעבד של המחשב שלו הוא Intel Core i3 אך לא זוכר פרטים נוספים עליו, ואינני זוכר מה השם של לוח האם במחשב שלו.

ייתכן שיהיה צורך בעצירת הדיון עד לפעם הבאה שאני אהיה אצל אבא שלי, ואז אני אוסיף את הפרטים על המחשב שלו.

נתראה בדיון הנוכחי בעוד 4 שבועות.

פורסם

זה מספיק, מדובר בi3 מהדור הראשון עם ערכת שבבים מסדרה 5.

PCH - טמפ' של ערכת השבבים.

GMCH - טמפ' של ליבה גרפית + בקר הזכרון, שאמנם יושבים על המעבד אבל לא משולבים בו.

פורסם

אפשר לדעת איך זיהית שמדובר בדור הראשון ולא ב SB?

הרי לשניהם יש ערכת שבבים ובקר זכרון מובנה, ודווקא ל SB יש ליבה גרפית, ולדואר הראשון אין, ע"פ מה שידוע לי.

פורסם
  • מחבר

{Rubi}: הליבה הגרפית של המעבד, איננה בשימוש, מאחר ומותקן במחשב כרטיס מסך חיצוני של Nvidia, והמסך מחובר ליציאת DVI של הכרטיס ולא זו של לוח האם.

פורסם

אפשר לדעת איך זיהית שמדובר בדור הראשון ולא ב SB?

הרי לשניהם יש ערכת שבבים ובקר זכרון מובנה, ודווקא ל SB יש ליבה גרפית, ולדואר הראשון אין, ע"פ מה שידוע לי.

כי בSB הליבה הגרפית יושבת עם יחידות העיבוד באותה פרוסת סיליקון וגם הטמפ' דומה פחות או יותר, הליבה והבקר זכרון בClarkdale יושבות לידו ויוצרו ב45NM וזה שהוא דיבר על טמפ' גבוהות רק בהקשר של הGMHC גרם לי להסיק שמדובר בדור הראשון.

דור: זה שהיא איננה בשימוש לא אומר שהיא לא עובדת(תבדוק בביוס איך היא מוגדרת), חוץ מזה יושב איתה גם בקר הזכרון.

פורסם
  • מחבר

דור: זה שהיא איננה בשימוש לא אומר שהיא לא עובדת(תבדוק בביוס איך היא מוגדרת), חוץ מזה יושב איתה גם בקר הזכרון.

טוב, תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים