עבור לתוכן

הלווית הרב אלישיב נטמן: האם היא הגדולה ביותר שנערכה בישראל מאז רצח רבין?

Featured Replies

פורסם

בכתבה הבאה ב-Ynet, כתוב כי רבע מיליון (250,000) איש השתתפו בהלוויתו של הרב אלישיב נטמן. מדובר פה בהלוויה בקנה מידה הרבה מעל ומעבר למה שמצופה מהלוויה שאיננה של אישיות פוליטית בישראל בכלל, ובפרט לראש ממשלה או נשיא מכהן.

כך שיכול להיות שמדובר פה בהלוויה הגדולה ביותר שהתקיימה בישראל מאז רצח יצחק רבין (שגם אז השתתפו בהלוויה מאות אלפים), ובהלוויה הגדולה ביותר בהיסטוריה של ישראל שנערכה לאישיות שאיננה פוליטית.

פורסם

בהלווית רבין היו עשרות אלפים לא מאות אלפים, וההלוויה הגדולה ביותר היתה של הרב שלמה זלמן אוירבך. (גם הוא ירושלמי)

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שטעיתי בקשר למספרים שייחסתי למשתתפים בהלוויתו של יצחק רבין. בערך "רצח יצחק רבין" בויקיפדיה העברית, המספרים שרשומים שם שמשם הסקתי את המסקנה, הם בכלל כמות האנשים שעברו על פני ארונו, אחרי ההלוויה, אשר הוערך ע"י רוב גופי החדשות במאות אלפים, חלק קטן טען על עשרות אלפים וחלק קטן טען על מעל למיליון.

את מספר המשתתפים בהלוויה עצמה בפועל, לא רשום שם.

בכל זאת, עד היום לא שמעתי על הלוויה של רב פה בארץ, שכמות האנשים שהשתתפו בו, הגיעה לקנה מידה שכזה. ועדיין מספר כזה של אנשים בהלוויה ממלכתית, יותר סביר להלוויה כמו זו של רבין או של ראשי ממשלות ונשיאים מכהנים בכלל.

פורסם

למה אתה חושב שזה סביר יותר?

בוא אני אגלה לך סוד - ללכת להלוויה של רבין לא עניינה יותר מדי אנשים. כמה אנשים אתה מכיר שלקחו חופש והיה ממש חשוב להם להשתתף

בהלוויה ולא לצפות בטלויזיה?

מהצד השני, הציבור החרדי מלוכד מאוד - טלפון אחד של רב משפיע יכול להוציא לרחובות 100 אלף איש תוך שעות. אתמול הגיעו אנשים מבני ברק,

צפת, פ"ת, בית שמש ואיפה לא. אגד סיפקו מאות אוטובוסים.

פורסם
  • מחבר

אה.

כנראה שבהלוויה של יצחק רבין, רוב האנשים העדיפו לצפות בה בטלויזיה מאשר להשתתף בה.

לעומת זאת, בגלל שהחרדים נחשבים כקהילה (כולם שמה מכירים את כולם), הלוויותיהם תכופות גדולות בהרבה מאלו של החילונים.

בנוסף, השפעה על כמויות גדולות של אנשים אצל החרדים יכולות להתרחש גם בדרכים, שאצל החילונים ניתן לעשות בדר"כ רק דרך אמצעי התקשורת ההמוניים.

והאמת, אימא שלי פעם אמרה שלהבדיל מהחילונים, אצל החרדים הלוויה נחשבת כמעט תמיד לאירוע ציבורי. הלוויות משפחתיות או פרטיות, זה כנראה מנהג חילוני במקורו.

שמעתי פעם על הלוויות חרדיות שהשתתפו בהן מעל לעשרת אלפים איש, למרות שהנפתר בהם לא היה איש ידוע, אלא אזרח מן המניין. לא משהוא שמתרחש בקנה מידה שכזה אצל החילונים.

פורסם

זה בכלל לא נכון שכולם מכירים-זאת לא מקשה אחת. יש עשרות זרמים של חרדים ..אבל כולם מכבדים רבנים ומכירים בחשיבותם לכן תראה בלוויה מכל החוגים.

יכולים לבוא גם הרבה מסורתיים..ואנשי צמרת.. הרי מי שמבקר אצל רבנים גדולים יכול לראות הרבה כאלו (מסורתיים) הבאים יום יום לברכה ועזרה..כמו אצל הרב עובדיה ,הרב חיים קיינבסקי ורבי דוד אבוחצרא וכו'...

פורסם

סתם בקשר לרבין. כאשר הוא מת. רק כמה אלפים בודדים (עשרות ספורות?) התאבלו על מותו. הרוב מוחלט בעוד שקיבל את הרצח בבלבול, זעם ושאר מזיקים לא בדיוק התעניין, הטלוויזיה הייתה כמובן עסוקה רק בו.

למען האמת המורשת שקמה לכבודו היא זו שמחזיקה את שמו (בתקווה, לא לעוד הרבה זמן) ועם כל שנה האמת מקבלת יותר ויותר נופח של אגדה..

לולא הרצח שלו הוא היה נשכח כמו עוד ראש ממשלה גרוע..

פורסם

בן כמה היית אז?

כי אני זוכר משהו אחר

פורסם

צעיר.

אך אני זוכר מספיק טוב את התגובות לרבין לפני מותו, בימים הראשונים לאחר מכן ואת התגובות כפי שהן מצטיירות במהלך השנים.

התקשורת ליבתה את העניינים את המאוד.

פורסם

כמה צעיר? או יותר נכון, מספיק מבוגר בשביל לזכור?

אני הייתי בן 15 וכאמור, אני זוכר משהו אחר

להגיד שהרוב המוחלט "לא התעניין"? פשוט לא נכון...

בגלל זה מאות אלפים הגיעו לחלוק לו כבוד אחרון?

פורסם

התכוונתי שלא התעניין מספיק בשביל לצאת לרחובות. אני כלל לא בטוח שמדובר במאות אלפים אם נוריד את כל הפופוליסטים למיניהם שהגיעו.

הייתי בן 11/12

אני זוכר את רבין דרך עדשה מאוד ספציפית וכלל לא מחמיאה. דרך הלך הרוח של המשפחה שלי וכיצד מותו התקבל בחברה הקרובה אלי.

גם זכור לי שמהלוויות ומשאר הסרטונים של אנשים אבלים בהרבה קטעים שחוזרים על עצמם ולאו דווקא אוכלוסיה שמתחדשת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים