עבור לתוכן

אחרי כל זעקות השמאל לגבי אי השוויון המשווע בגיוס, מי הצביע היום נגד גיוס חרדים?

Featured Replies

פורסם

אגב, אם כבר אתה בא בגישה של "תראה לי XYZ" כאילו שאני עובד אצלך,

לא ניתן להוכיח שמשהו לא קיים.

אתה אומר שקיים מקום שבו מגייסים בגיוס חובה חרדים בלי לתת להם את דרישות דתם - תוכיח.

לא קיים מקום כזה, לא באירופה ולא באמריקה.

• תגובות 121
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בחיים לא אמרתי שקיים מקום שבו מגייסים חרדים לצבא חרדים בלי לתת להם את דרישות דתם. תלמד לקרוא עברית.

פורסם

כן רשמת שזה מה שאתה רוצה שיהיה בישראל. (מודגש למטה)

אתה לא הסמכות להחליט לאדם מהי דתו.

ולטענה שלך שאם חרדי מחליט מהי דתו, אז גם לך יש זכות לעשות זאת, ולהחליט א.ב.ג. - נכון וססבה, אם באמת איכפת לך, אז תיאבק על זכותך זו. (מה שלא באמת, כי את הטיעון הזה אתה אומר רק לצרכי ויכוח)

אבל לא משנה. אני גם עייפתי מהוויכוח העקר ורווי השנאה הזה.

אני בהחלט מעדיף שהתקציבים שמיועדים כרגע לאוכלוסיה החרדית יופנו לצורך הקמת מתקני כליאה עבורם (ללא שום תנאים מיוחדים כלשהם). אין פתרונות קסם למגיפה שנקראת חרדים, אבל צריך להתחיל איפשהו. אולי אם במשך 15-20 שנה כל צעיר חרדי שלא יתגייס לצבא וישרת כחייל רגיל ילך לכלא ל-3 שנים (שגם בו מן הסתם לא יקבל מזון כשר למהדרין וכל החרטאבונה הנלווה), נראה שינוי באוכלוסיה הזאת.

אבל כל עוד לא מטפלים בבעיה מהשורש, כלומר מפסיקים לתת יחס מועדף לחרדים על פני חילונים (על כל המשתמע מכך, ומתמודדים עם ההשלכות), כל פתרון אחר הוא כמעט מיותר לטעמי.

פורסם

וויכוחים טפשיים על סמנטיקה עובדתית השוואתית במציאות בה אין שום קנה מידה השוואתי בין מדינת ישראל לשאר מדינות העולם בנושאים המדוברים.

ישראל מדינה קטנה עם האיום הקיומי הכי גדול שיש למדינה בעולם.

ישראל מדינה קטנה שצריכה צבא גדול מאוד באופן יחסי לגודל האוכלוסיה ושטחה, עם רזרבות למקרה שתפרוץ מלחמה איזורית.

בישראל מספר הדתיים/חרדים עצום יחסית לשאר האוכלוסיה.

בישראל יש אחוז אבטלה גבוה מאוד(אם מחשבים נכון את הנתונים) ובעיה של עובדים זרים.

מדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה אוכלוסיה חרדית ענקית שמתנהלת כנטל על שאר הציבור.

ולא רק שאותה אוכלוסיה חרדית היא נטל על הציבור מבחינה כלכלית, ואינה תורמת מבחינה צבאית, היא גם מונעת משאר האוכלוסיה קידום עניינים בעלי חשיבות ציבורית/חברתית, וכופה עליהם את חוקי הדת במגוון נושאים אישיים.

פורסם

סמנטיקה זה לא הכל, אבל ללא ספק זה יותר מלדבר בסיסמאות.

9% גודל האוכלוסיה החרדית, זה גדול יחסית למדינות אחרות, אבל לא "ענק" בכל קנה מידה לגביי גיוס. (לגביי שאר הסיסמאות, לא רלוונטי לדיון זה) חלק מ 9% האלו כן מתגייס, כך שהאחוז קטן יותר. (בעיקר ספרדים)

אם וכאשר זה יהיה אחוז גדול והרבה יותר משמעותי, ועדיין יהיה במדינת ישראל גיוס חובה, אז אני בטוח שיהיה גיוס של של חרדים לצבא, (באחוז לא שונה רבות מאשר חילוניים) ובתנאי הדת שלהם. (לעומת התנאים שקובע מישהו מבחוץ, (Also known as Rabi MiniMizer)

ולפני שמתבכיינים רק על החרדים שלא מתגייסים, תתבכיינו גם על הערבים המהווים למעלה מפי 2 מהחרדים. (ולכן הם למעלה מפי 2 "ענקיים" ומהווים נטל על הציבור לגבי הצבא כמו שהזכרת)

כל עוד הפואנטה של כל הדיון זה חרדים וכל פעם ששאלתי לגבי ערבים לא נענתי, (אם כל כך חשוב שוויון בכל, מה עם שוויון בחובות גם להם (צבא), ולא רק זכויות - ביטוח לאומי וכו') אז כנראה המניע העיקרי הוא שנאה. ואם כך, אני סיימתי עם דיון זה.

תודה וכל טוב לכולם.

פורסם

החרדים הגזימו.

האבסורד הוא שיש אנשים כמוך שמנסים להציג את הדברים הפוך ממה שהם באמת.

אם אני אטען שהחרדים מונעים ממני תחבורה ציבורית בשבת מתוך שינאה, אתה תאמר שזה לא שינאה אלה אמונה ואידיאלים.

אבל אם אני אטען מתוך אמונה ואידיאלים לגבי חובתם האזרחית שהמדינה מונעת מהחרדים לשרת בצבא, אתה תאמר שזה מתוך שינאה.

אבסורד שלחילונים במדינת ישראל אין זכות להחזיק באמונות ואידיאלים המבוססים על קרקעיתה של מציאות מוצקה.

כמו הצורך בתחבורה ציבורית כל השבוע למשל.

גם לנו החילונים יש זכות לעצב את עקרונות החיים במדינת ישראל, על פיהם תתנהל המדינה כמדינה.

ואנחנו רוצים תחבורה ציבורית בשבת, ושוויון בנטל השירות הצבאי/לאומי.

וזה רק ההתחלה ברשימה של הדברים שחילונים היו רוצים לשנות במדינה, ושדתיים/חרדים עושים ככל יכולתם למנוע זאת.

לומר שהמניע העיקרי הוא שינאה זה בילבול עיקרי הדברים.

מה קודם למה השינאה או המחלוקת.

אם תסיר את השינאה המחלוקת תיעלם?

לא. :nixweiss:

אם כך במקרה הזה המחלוקת היא הבסיס והמניע העיקרי.

אולי זה הפוך במקרים אחרים.

והמבין יבין.

פורסם

אם השנאה תעלם, המחלוקת לא תהיה נגועה באי רציונליות, ששווה לעיוורות.

לדוגמה: אם תיכנס לפורום אנטישמי ותנסה לדבר עימם ברציונליות, לא יעזור לך. כי השנאה מעוורת.

לגבי כל השאר, כבר אמרתי שזה לא רלוונטי בדיון זה. בהרבה מקרים אני מסכים איתך, אבל זה לא נוגע לכאן, אי אפשר להשליך בנושא אחד לאחר, נטו בגלל שגם שם מעורבים חרדים. - אתה לא יכול להביא נושא אחר כטיעון למה גם כאן אתה צודק, וזה בדיוק מה שאתה עושה שוב ושוב ושוב.

פורסם

המחלוקת מאוד פשוטה.

החרדים טוענים שהם מייצגים את אלוהים שהוא מעל לכל.

החילונים מייצגים את בני האדם שהם אלו שבאמת אחראים לכל מה שקורה במציאות.

אין שום סיבה שחרדי יקבל כאלו "זכויות" בשביל "תורתו אומנותו" בזמן שחילוני סטודנט שגם הוא רוצה "תורתו אומנו" לא מקבל שוויון "זכויות".

חוסר השוויון בחובות וזכויות מחייב תיקון.

רק מי שחושב שאלוהים מעל הכל ושהחרדים נציגיו עלי אדמות ששומרים על עם ישראל בכישופים וסגולות, מסוגל לחשוב אחרת.

סלח לי, ההגיון שלך פשט רגל.

פורסם

רק מי? אז "לידיעתך", אני אתאיסט חוזר בשאלה.

ותמשיך להתעלם ממה שנאמר כשזה לא מוצא חן בעינך, ולהמשיך בפסוקיך המבריקים. תאמין לי, אתה נשמע כמו גורו-רב. חשבת להקים איזו דת ?

פורסם

אולי כמו לא מעט אנשים אחרים, הסימפטיה שלך לאחים הדתיים שלך, גדולה מהסימפטיה לאחים החילונים שלך.

כי לא ההגיון והשיוויון, ובטח לא אהבת הבריות או אחריות מוסרית היא זו שמנחה אותך.

פורסם

ואת זה הבנת מזה שאמרתי שאני נגד גיוס חרדים בכפיה כי זה לא יועיל אלא רק יזיק?

פורסם

לא.

את זה הבנתי מאיך שאתה תומך בזכותם של החרדים לזכויות יתר תחת התירוץ של חופש דת.

באופן שאינו נובע מפרקטיקה בלבד, אלה ממש מתוך הזדהות רגשית עימם, שבאה לידי ביטוי באופן שאתה תוקף את כל מי שמעוניין לעשות צעדים בכדי לשפר את המציאות מתוך ראיית וצורך הכלל ולא הפרט.

גם הגדלת לעשות ואימצת את עמדת היהודי הנרדף, מול שונאי ישראל הבאים עליהם לכלותם.

פורסם

מצטער שאמרתי את האמת, ופגעתי בעצבים רגישים.

אני בהחלט מעדיף שהתקציבים שמיועדים כרגע לאוכלוסיה החרדית יופנו לצורך הקמת מתקני כליאה עבורם (ללא שום תנאים מיוחדים כלשהם). אין פתרונות קסם למגיפה שנקראת חרדים, אבל צריך להתחיל איפשהו.

אם זה לא שנאה, צריך לכתוב את המילון מחדש.

אני סיימתי. תרגיש חופשי להגיד את המילה האחרונה. :lol:

פורסם

לא, אני לא חושב שאני זקוק לאשפוז. אחרי הכל, אני לא סובל מ-OCD, לא מדבר עם חבר דמיוני ולא נותן לו לקבוע מה אני אוכל, מתי ועם איזה סכו"ם.

לפי ויקיפדיה יש כ4 מיליארד מאמינים בעולם. אם אתה ועוד ה2.3% שחושבים כמוך (שוב, ויקיפדיה) טוענים שאתם השפויים ו66% משאר העולם הם חולי נפש, אני חושב שאתם זקוקים לאשפוז. כל זה בלי להיכנס בכלל לויכוח אם יש אלהים, מצוות וכו' אלא רק על האמונה החולנית ש"מי שלא מסכים איתי הוא חולה נפש".

פורסם

^

תנסה לגיב לי על "הטיעון" בסגנון דן?

דתים הם טיפשים .. כי מאמינים בחבר דמיוני.. מה צריך לתפלל? אני חושב שלא. וכו'.. אני עושה מה שבא לי ,מדוע? כי כך בא לי. אני אדם חכם במיוחד מכל חרדי ,מדוע? כי אני חכם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים