עבור לתוכן

אחרי כל זעקות השמאל לגבי אי השוויון המשווע בגיוס, מי הצביע היום נגד גיוס חרדים?

Featured Replies

פורסם

מצד אחד אתה לא מאמין בתפילה ולימוד תורה .. כי כך הבנתי מההודעה הראשונה שלך. מצד שני אתה מקבל שתהיה יחידה של לימוד בצבא וזה יחשב ככול יחידה .

אני מבין שהמטרה שלך שיצאו לשוק העבודה. איך בדיוק ,אם הם רק לומדים בדיוק כמו בכולל/ישיבה. דבר אחד זה אף פעם לא יקרה כיוון שאת הטובים הכי שומרים שלא יצאו ממסגרת הלימוד. רק אלה שלא יכולים או לא רוצים הם אלה שצריך להשקיע ביצאה לשוק העבודה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4254838,00.html

איך תסביר שבשנים האחרונות יש הכי התקדמות בעולם החרדי לאקדמיה ודווקא בתקופות אלו יוצאים הכי הרבה נגדם. משחקים בהם ובכם.

• תגובות 121
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דת היא באמת פיקציה חולנית, והחרדים חולים בה.

בוא אני אנסח את הדעה שלי בנושא היהדות

הדת היהודית היא אחלה דת, אנשים יהודים רבים וגדולים בהיסטוריה הצליחו לשלב את הדת ואת העבודה שלהם, החיים וכו'...

אין בעיה להאמין בפיקציה כל עוד אומרים שזה לא הדבר היחיד שחשוב.

הדתיים של היום, לקחו את הדת (תזכורת... הספר הקדוש היחיד והעיקרי הוא התנ"ך כל השאר זה "בונוסים" שהרחיבו הכל) עיוותו אותה והפכו כל פסיק ופסיק בה לחוק שיהרג ובל יעבור...

אני יהודי, נולדתי יהודי ואני אמות יהודי... לא משנה כמה אני אמיר את הדת שלי ואתכחש ליהדות שלי... היהדות לא תרפה ממני

אין בעיה להיות יהודי אבל צריך לדעת שמלבד החוקים הדתיים יש עוד דברים

בכל עניין רוחני חייב להיות משלוב עניין גם גשמי. תורה/תפילה = צבא/הגנה פיזית . לא למדת על מלחמות ישראל.

ביום שבו אברכים ותלמידים בתורה ימותו מספרי תורה "טועים" שנופלים עליהם בדיוק כמו שחיילים מסכנים את חייהם בשביל להגן על המדינה אני אסגור את הפה שלי לתמיד

עד אז... אתה בן 18? לפי חוקי המדינה אתה צריך להתגייס כמו כולם כל עוד אתה אזרח המדינה.... חוק טל היה ויהיה תמיד חוק פופוליסטי מהסיבה שהמפלגות הדתיות מנסות להגן על הבוחרים שלהם בטענות שוו

אין מניעה להילחם ולהתפלל בו זמנית... אני מבטיח לך שיש לא מעט חיילים חילוניים שלפני שיוצאים למשימה מקדישים דקה או 2 להתפלל בשביל לחזור בחתיכה אחת

חרטא, לא חרטא, לא רלוונטי לדיון.

כי מה שבעינך לא חרטא, בעיני אחרים זה חרטא.

זה מהותו של חופש דת, וחופש בכלל.

ה"חרטא" היא שבישראל קיימת דת אחת בלבד רשמית... יהודית אורתודוכסית

מה שיותר "חרטא" הוא שבחסות הממשלה (למרות השינוי האחרון עם ההכרה ברבנים) האורתודוכסים השתלטו על כל מנגנון שמחייב גם אזרחים רגילים

אני לא יכול להתחתן חתונה אזרחית

אני לא יכול להיקבר בקבורה אזרחית

גרושים נחשבים ל"שבעת מדורי הגהנום" בארץ כי בניגוד למדינות נורמליות הדת שוללת מהאישה את הזכויות שלה להתגרש

אני לא יכול להיות יהודי (במידה ואני לא) אלא אם אני אשקר במצח נחושה ואהפוך את עצמי לדתי אורתודוכסי

פורסם

אני חייב לציין שמרבית החיילים בצבא אינם מסכנים את חייהם ועדיין קרויים משרתים.

זה בסדר אתה לא מקבל את היהדות לפיה עם היהודי שורד מכוח תורתו -כניראה מדינה ששמה ישראל כן מקבלת. חייב להיות כאלה שאך ורק מקדשים את זמנם בלימוד. כמו טייס לא תגיד לו גם להיות במטבח... אחרת הוא לא יהיה טייס מובחר.

לא נכון .על פי חוק כל עוד אתה לומד יש לך דיחוי וזה לא ישיר לחרדים... כנס לישיבה תלמד על פי הזמנים תקבל דיחוי יש כך חילונים מתחזקים חרדים דתים לאומיים.

אתה רוצה לשנות את החוקים, אין בעיה ,אבל כל כך טיפשי לחותך הכל יאללההה כולם... הרי כל אחד יודע שבכפייה זה לא יצליח. אתה מחפש אש נקודה.

פורסם

אתה רוצה לשנות את החוקים, אין בעיה ,אבל כל כך טיפשי לחותך הכל יאללההה כולם... הרי כל אחד יודע שבכפייה זה לא יצליח. אתה מחפש אש נקודה.

נכון, רק לחרדים מותר לכפות את דרכם על אחרים.

פורסם

שלום, קוראים לי "חוק שירות ביטחון" ואני חל על כל אזרח במדינה ואני אומר שבגיל 18 עליך להתגייס...

חוק טל שינה את החוק, והלך נגד חוק שרות חובה בארץ, אני סהכ רוצה שהחוק הזה יבוצע כראוי, אתה בן 18? קח נשק ולך להגן על המדינה

כל עוד השרות הוא לא בחירה הוא לא בחירה, העובדה שאתה מעדיף ספר תורה ביד לא נותן לך זכות לעבור על החוק

בהתאם לחוק עונשים לאלו שמתחמקים משרות צבאי...

אני לא מבקש שום דבר ממישהו אחר שלא ביקשתי מעצמי ובמיוחד כשיש חוק

העובדה שנתנו פטור עד עכשיו זה ביזיון למדינה שמוכיח שדמוקרטיה זה בדיחה מכיוון שלקרוא לישראל דמוקרטית זה להתכחש למהות של דמוקרטיה

כלא זה משהו מאוד נחמד... תתפלא אבל מי שמתחמק משרות מגיע אליו, לא חושב שיש בעיה לשמור על הכשרות וחוקי הדת בכלא איכותי

לא רוצה להתגייס? סבבה... תתמודד עם ההשלכות של זה

אני חייב לציין שמרבית החיילים בצבא אינם מסכנים את חייהם ועדיין קרויים משרתים.

צבא זה ארגון, ארגון מכיל חלקים רבים... כולל כאלו שלא מסכנים את חיי האדם אבל בלעדיהם הצבא יהיה אבוד

בשביל לתחזק יחידות לוחמות צריך לוגיסטיקה, צריך בירוקרטיה וכן... צריך חיילים שיעשו גם עבודות שחורות, מי שלא מבין שגם להיות ש"ג זה להגן על המדינה פשוט לא יודע כמה תפקיד כזה יכול להיות קריטי

גם טבח שמכין אוכל לחיילים זה תפקיד שנועד לעשות דבר אחד, לאפשר לחיילים אחרים לתפקד... לזלזל בתפקיד הזה כמו בתפקידי תמיכה אחרים זה לחשוב שכל מה שיש בצבא זה לוחמים

פורסם

כרגיל מעוות.

לא הורדתי מערך הטבח .ציינתי שיחידות עושות את הפעולות שנועדו לעצמם כי כך זה נעשה באופן הטוב ביותר.

לשם כך הטענה של חוסר פגיעה נפלה.

שתיהיה מלך תגזור על .כל מה שליבך חפץ . רק תזהר שדן לא יקדימך.

כל חוק נקבע באופן דמוקרטי בכנסת...עם משחקי המילים ספר לגננת רותי.

נו אז אני צודק. אתה רוצה ישר לגזור כל אדם בן 18 ישר צבא אבל אינך מבין שצריך תהליך חכם ולא טיפשי שלא יפעל. לפחות כמו שאתה רוצה מיד.

אז האברך היקר אינו עובר על שום חוק,סליחה חוץ מהחוק שלך.

אין פטור אלא דחייה.. שנה אחת יש פספוס בדחייה ושלוחים אותו לגיוס.

זה מה שאתה רוצה לראות אותם בכלא. תמשיך לעבוד על עצמך.

פורסם

לגייס חרדים ליחידה של תפילות? בולשיט. מה זה יתן לך? אם אני סובל אז שגם הם יסבלו, אפילו אם זה עולה למדינה כסף?

יש לך יחידה קרבית בשם נח"ל חרדי\נצח יהודה. גדוד חי"ר שמקבל את כל התנאים שהוא צריך (כולל פלוגה מבודדת בבא"ח) והם משרתים

במשך שנתיים. יש להם לו"ז יומי של תפילות ולימודי תורה, כשרות למהדרין ומה לא.

אז פעם בכמה שעות חייל עושה שמירה ואחרי האוכל יש כמה תורנים שעושים קצת ניקיון, מדי ערב מחלקה אחרת מוציאה משימות יזומות וכולי.

פתרון טוב? כן! פתרון מעולה שעובד מצויין בשטח כבר שנים.

רוצים עוד פיתרון? לצרף לכל גדוד שתופס גזרה כמה חיילים חרדים שיבצעו רק תורניות, אפילו לא שמירות. כל מי ששרת כאן בגדוד קרבי יודע

כמה הסד"כ גורם לשחיקה וכמה עוד כמה חיילים יעזרו מאוד.

לכל האתאיסטים האדוקים כאן ( :P ) שמאמינים במדע - אל תשמיצו שום דבר שהדת לא שלל עובדתית את נכונותו. חצי בצל סופג טומעה?

את זה לא שמעתי ואני לא מקבל - לכן אני לא מקפיד על זה (אולי בשביל זה זה טוב לגריל של המנגל :D )

ובבקשה, אל תהפכו את הדיון הזה לדיון דת ואמונה גרסה 1,738

פורסם

אני לא רוצה לכתוב את זה שוב, אז אני פשוט אצטט:

אני חושב שלא הבנת את הרעיון עד הסוף...

אם הם מתגייסים, הטובים מבניהם, זה הופך את הגיוס להרבה יותר אטרקטיבי עבורם. נותן להם להרגיש שבאמת יש משמעות לתפילה (מה שהיום רבים מהם לא כל כך מרגישים, ביחוד האינטיליגנטים יותר, שרואים שהם כבולים לגחמות הרבנים), וגם פותח קהל שלם לשוק העבודה.

האם הם פרקטיים לצבא? מובן שלא! זהו תימרון פוליטי נטו, אבל אחד טוב ומקורי.

פורסם

אותי לא מעניין תמרון פוליטי טוב. אותי מעניין מה טוב לצבא ומה טוב לכלכלה.

פורסם

כן, אבל את 120 הלוזרים זה לא מעניין. לכן צריך תמרונים פוליטיים.

פורסם

לא ידעתי שאתה עד כדי כך אנטי.. עד שקראתי את תגובתך עכשיו לKALEN ...

טוב אין מה להתווכח ..אבל אנשים כמוך הם המיעוט וסיכוי הדול שאתם תתכחדו אז אני מציע תעשו מדינה מלוכדת משלכם .

אחוז החרדים באקדמיה גדל מאוד בשנים האחרונות מכך שהמכלולת נפתחות לחרדים . אתה ציינת שרוצה אותם שם .. וכך הגבתי במצב שנוהרים בקצב מהיר. בכל אופן זה תהליך שלא קורה ביום יומים .זה שאתה יודע אנגלית לא עושה אותך חכם יותר ,אתה צריך את זה ומשתמש,רוובם לא צריך.דווקא אני חושב שהם הרבה יותר עם חכמת חיים מאינם חרדים . זה תבין שתשוחח עם כאלה ולא הכרות מעולם החיצון.

אנשים כמוני הם (אולי) מיעוט בישראל, אבל הם הרוב המוחלט בעולם המערבי. אני גם חושב שהסיכוי שאני "אכחד" הוא די נמוך, בהתחשב בכך שיש לי (או ליתר דיוק יהיה לי בחודש פברואר הקרוב) תואר ראשון בהנדסה מהטכניון, חמש שנים של נסיון בתחום שאני עובד בו היום (וזה עוד לפני שסיימתי את הלימודים בכלל) ומקום עבודה שמחלק לעובדים שלו משכורות 13, 14, 15 ואפילו קצת 16. אני די בטוח שאני אוכל להסתדר לא רע בכל מדינה מערבית שבה אבחר לחיות (בין אם במסגרת רילוקיישן ובין אם במסגרת הגירה). זאת כמובן בניגוד לחרדי שאין לו שום כישורים (חברתיים או מקצועיים), ואילולא המסים שאני משלם היה גווע ברעב.

אז תודה על הדאגה, אבל אני חושב שאני אהיה בסדר.

יש מכללות שנפתחות לחרדים? יש, איזה כיף. שמחת זקנתי. הייתי אומר שזה מדהים שאתה לא רואה את הבעייתיות בכך שאפילו באקדמיה צריך לפתוח מכללות מיוחדות לחרדים בלי שום תנאי קבלה, כי הם לא יכולים להתקבל לאף מכללה רגילה (בוודאי שלא לאוניברסיטה), אבל שום דבר שקשור אליך ו/או לדת באופן כללי כבר לא מדהים אותי.

אגב, כהערת שוליים אפשר לציין שגם חרדי שסיים תואר במכללה חרדית לעולם לא יוכל להתחרות בחילוני שלמד במכללה רגילה או באוניברסיטה, ואם לחילוני שלמד במכללת עמק יזרעאל קשה למצוא עבודה, אז לחרדי זה יהיה על אחת כמה וכמה בלתי אפשרי.

עד שהחרדים לא יוכלו להשתוות לחילונים מבחינת כישורים מקצועיים, חברתיים והשכלה, אין להם שום סיכוי להפוך לבני אדם נורמליים. ומכיוון שהיעדר כישורים אלו נובע באופן ישיר מאורח חייהם החרדי, שהם כמובן לא מוכנים לשנות, הם לעולם יישארו נחותים, עניים וטפילים (שוב, עיינו במילון).

ונקודה אחרונה - זה שאני יודע אנגלית בהחלט לא הופך אותי לחכם מהם. אבל זה שאני לא חרדי - זה כן הופך אותי ליותר חכם מהם.

לעומת כאן שאתה מנסה לכפות את הדת שלך על מישהו אחר. (הדת של חוסר דת)

תתפלא, אבל גם במדינה של החופש מדת שלך, אם יגיסו חרדי לצבא, יכבדו שם את דרישות הדת שלו. ותגלה שברוב המדינות גם יש דת, אם לא היהדות, אז זו דת אחרת.

בכלל, מאבק עם סיכויי הצלחה יותר גבוהים, הוא לא לכפות על האחר את דעתך. אלא לבטל לחלוטין את שירות החובה בצבא, כך שגם אתה תוכל לבחור לא להתגייס.

תוספת: אני נגד כפיה דתית. אני בעד נישואים אזרחיים. אני בעד תחבורה ציבורית בשבת.

אני נגד כפיה על הצד השני מה שאנו לא אוהבים שכופים עלינו.

אני לא מנסה לכפות על אף אחד שום דבר. אני חושב שארגון בר קיימא (בין אם חברה ובין אם צבא) לא יכול לתמוך בכל קפריזה של כל חבר בו, הזויה ככל שתהיה. אין סיבה שהצבא יממן מזון גלאט כושר לחרדים, אבל לא יממן לי סטייק אנטריקוט 300 גרם כל יום לארוחת הצהריים. לכן,הארגון צריך לספק את המינימום ההכרחי, וכל מי שרוצה מעבר יצטרך פשוט להתמודד עם המציאות (להביא מהבית, לקנות בשק"מ, מה שבא לו).

אני לא מכריח אף אחד לאכול חזיר, אבל אם בארוחת הצהריים היום בבסיס מגישים שניצלים ולא בא לי שניצל, אני הולך לשק"מ וקונה לי אוכל שאני רוצה. על אותו משקל, חרדי שלא רוצה לאכול בחדר אוכל, לא יאכל בחדר אוכל אלא ידאג לעצמו. המגבלה היחידה שצה"ל צריך לאכוף הוא שהמזון יהיא בריא ויהיה תחת פיקוח של קרפ"ר. לא פסיק מעבר, לא לצמחונים, לא לטבעונים וגם לא לחרדים.

אגב, אתה מוזמן ללכת ולבדוק בכמה מהמדינות בהן יש גיוס חובה הצבא מגיש לחיילים אוכל כשר, ואז תחזור ותמשיך לקשקש על כיבוד דרישות הדת (אם הדת שלי דורשת ממני להקריב חיה קטנה מדי שבוע, האם על הצבא לספק לי חתולים טריים לצורכי פולחן דתי?).

גם בחלק גדול מהבסיסים של ארה"ב אין מזון כשר ואין רב, ויהודים עדיין משרתים בצבא הזה כי הם מבינים ש-Freedom isn't free at all.

אגב, מדינות ש"מחייבות בגיוס חובה, בלי לענות על דרישות הדת של כל קבוצה": אוסטריה, דנמרק, ברזיל, אסטוניה, פינלנד, יוון, נורבגיה, רוסיה, שוויץ, גאורגיה, קפריסין, אוקראינה.

אם אתה חושב שבצבאות של המדינות האלו תמצא מזון שהוא גלאט כושר או חלאל, אתה חי בסרט. מן הסתם לא טרחתי לציין מדינות שאינן מערביות מובהקות.

אני מאוד שמח שאתה נגד כפיה על הצד השני של מה שאנחנו לא רוצים שיכפו עלינו. גם אני לא רוצה לכפות שום דבר על אף אחד, מלבד הדברים שנכפים עלי.

למשל, שירות צבאי. למשל, תשלום מסים. למשל, מילואים. למשל, תשלום שכר לימוד.

אני לא כופה על אף אחד לאכול חזיר - אבל עלי כופים לא לאכול אותו.

אני לא כופה על אף אחד לאכול חמץ בפסח - אבל עלי כופים לא לאכול אותו.

אני לא כופה על אף אחד מתי לנסוע בכביש ומתי לא - אבל לי אסור להכנס לשכונות מסוימות בימי החופש שלי, ואני חייב לרכוש ולהחזיק רכב כי אין תחבורה ציבורית בסופי שבוע. למה?

אני לא כופה על אף אחד להתחתן עם מישהו שהוא לא מעוניין בו - אבל עלי כופים להתחתן עם יהודיה, אם אני רוצה להנשא בישראל.

אני לא כופה על אף אחד להקבר רחוק מחבריו - אבל על חבריי (שאינם "זכו" להיות יהודים) כופים זאת.

אין לי כח להמשיך עם זה, מקווה שהנקודה הועברה. אם לא, לא נורא.

אתה זקוק לאשפוז.

לא, אני לא חושב שאני זקוק לאשפוז. אחרי הכל, אני לא סובל מ-OCD, לא מדבר עם חבר דמיוני ולא נותן לו לקבוע מה אני אוכל, מתי ועם איזה סכו"ם.

לכל האתאיסטים האדוקים כאן ( :P ) שמאמינים במדע - אל תשמיצו שום דבר שהדת לא שלל עובדתית את נכונותו.

אני מניח שאתה לא מדבר אלי, כי אני לא אתאיסט. אגב, דת (כל דת) לא יכולה לשלול או לאשר עובדתית שום דבר, כי אין בדת שום מרכיב עובדתי. דת היא מכלול של חוקים שנועדו לבסס צייתנות כלפי המעמד השולט בה (הכנסיה בנצרות, הרבנות ביהדות, הוואקף באיסלם וכן הלאה), באמצעות הרתעה ואיומים.

פורסם

הראה לי מדינה אחת עם גיוס חובה ובלי כשרות שמגייסים חרדים לצבא. אחת.

פורסם

מה עשו עם החרדים בארה"ב במלחמת ויאטנם למשל?

פורסם

למה? הראתי לך 12 מדינות בהן יש גיוס חובה לצבא, שחל על בני כל הדתות שחיים במדינה. זה שאין חרדים במדינות אחרות (ומסיבות מובנות - שום מדינה לא תאפשר להם להתקיים כפרזיטים על חשבונה, כמו שקורה בישראל) לא אומר שבמדינה שבה יש חרדים הם צריכים לקבל איזשהם זכויות מיוחדות. הם בני אדם בשר ודם, בדיוק כמוני, לא יותר ולא פחות.

אגב, אם כבר אתה בא בגישה של "תראה לי XYZ" כאילו שאני עובד אצלך, אז בבקשה תסביר לי איך רוסיה, שבה יש גיוס חובה, "עונה על דרישות הדת של כל קבוצה". או אוסטריה. או שוויץ.

(רמז: הן לא)

פורסם

כן יש חרדים במדינות אלו, ולא מגייסים אותם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים