עבור לתוכן

אחרי כל זעקות השמאל לגבי אי השוויון המשווע בגיוס, מי הצביע היום נגד גיוס חרדים?

Featured Replies

פורסם

חבל שאינך חכם כמשה ;) . אז שמעת על זה אולי תנסה ללמוד על זה?

בכל עניין רוחני חייב להיות משלוב עניין גם גשמי. תורה/תפילה = צבא/הגנה פיזית . לא למדת על מלחמות ישראל.

• תגובות 121
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חבל שאינך חכם כמשה ;) . בכל עניין רוחני חייב להיות משלוב עניין גם גשמי. תורה/תפילה = צבא/הגנה פיזית . לא למדת על מלחמות ישראל.

אני חושב שלא הבנת את הרעיון עד הסוף...

אם הם מתגייסים, הטובים מבניהם, זה הופך את הגיוס להרבה יותר אטרקטיבי עבורם. נותן להם להרגיש שבאמת יש משמעות לתפילה (מה שהיום רבים מהם לא כל כך מרגישים, ביחוד האינטיליגנטים יותר, שרואים שהם כבולים לגחמות הרבנים), וגם פותח קהל שלם לשוק העבודה.

האם הם פרקטיים לצבא? מובן שלא! זהו תימרון פוליטי נטו, אבל אחד טוב ומקורי.

וזה אגב, לא תמרון של משה, אלא של שלמה ;)

פורסם

Art Tatumאתה הרי אדם חכם. בוא תסביר לנו מה קשור מדע לחרדים? מה קשור מדע לאתאיזם ? אתה בדיוק כמו ראש של ילד בגוף בוגר מFXP אתאיסט ממוצע וטיפש (מודה יש שם גם טיפשים מהצד השני).

...'דת זה למפגרים דת זה לחולים 'וכו'..

מה נגיד? קשה להבין את האימרות הכל כך כבדות ראש .

........

איך אפשר להגיב לאדם הזורק רק אימרות (דן )? לכן Aag43 הגיב חכם .

רוני, הרי כבר נאמר "אל תען כסיל כאיוולתו פן תשוה לו גם אתה".

פורסם

הדוד משה.

כל הודעה היית בשביל לזלזל ולראות הנה תפילה אינה עוזרת ציטוט

באופן הזה, לא רק שהתירוץ שבתפילותיהם הם מגנים עלינו, יורד מהפרק, אלא גם נותן להם לגיטימציה לעבוד

. הטובים (לא רק עניין של מוח אלא גם התמדה ) נשארים בלימוד- הרי הם הטובים האם נשים ממקומם את החלשים :nixweiss: .

אכן גם שלמה המלך לא היה מבין את הרעיון העצום הזה ;) .

אותם אלה שרק רשומים או אינם יכולים לשבת רוב היום בלימוד.. הם אלה שצריך לעזור להשתלב בעבודה. אתה לא מבין שהחוקים הנוכחים לא טובים? כל עוד אתה מוגדר אברך אתה לא יכול לעבוד. אני תומך בחוקים חדשים אבל חכמים.. משום מה אין כרגע. שילוב בעבודה אינו וחייב גם צבא. וברו שהעדפה כלכלית וכם לציבור זה -יצאיה ועזרה להשתלבות בעבודה.

...........

אכן יאיר. רצוי לא להגיב במיוחד על ידי טענות מבוססות.. אני למשל הגבתי כאילו שהוא יפרט יותר בהמשך אבל אתה תראה בהודעה הבאה את הבדיחה.

בכל אופן אני לא רוצה לעשות את הדיון קשה.. אני מכבד אותו ואת דן וכו'... לא צריך לכעוס אלא לקחת קליל.

פורסם

אני נאלצתי לשקר לאמא שלי שדיברתי עם רב שקרכלשהו, בכדי שיתאפשר לנו לנסוע למשפחה בפסח האחרון (מה לעשות, יש שם אחלה אוכל וצחוקים, ופסח נפל על סופ"ש). פשוט אמרתי לה שבמקרים של Family reunion בחגים, זה "כשר". הרגשתי כ"כ רע עם עצמי לאחר-מכן, אשכרה ראיתי את הזיק בעיניים שלה כשהיא שמעה אותי אומר "רב אמר ש...".

זהו. כעת אני יכול להישרף בנחת בלהבות הגיהנום (ליטרלי, פשוט מספיק לצאת מהבית).

אתם יודעים מה באמת עצוב? שאם באמת הייתי מחפש אחד ובמקרה הייתי נופל על רב חפשן, הוא היה אומר בדיוק את זה(!).

פורסם

נו אז תחפש.. לא מובן מה רצית כאן.

פורסם

אה, זה לא ברור? סתם לחזק את הנקודה שדת זה חרטא.

פורסם

אולי לא הבנתי. אתה עבדת על אימך שאמרת שרב אמר לך מותר לנוסע בפסח למשפחה. ואתה אומר הכי עצוב שבאמת יש רב כזה אם היית מחפש.

אז אני אומר- נו תחפש.

פורסם

זה אפילו כתוב ביחזקאל 25:17.

פורסם

אולי לינק למקור?

שאתה אומר רב אז הכוונה צריכה להיות אורתודוקסי ... ולא צדוקים קראים וכדו'...

פורסם

ררוונניי

הם ימשיכו ללמוד, פשוט בצבא.

הרי השאיפה במגזר החרדי (ותקנו אותיאם אני טועה) היא להיות תלמיד חכם. לשם שואפים להגיע.

אז אם הם הולכים לצבא (בשביל ללמוד ולהתפלל, כמובן), אז אולי זה בסדר וגם להם כדאי. וזה השלב הראשון בכניסה למעגל העבודה.

וכל מי שתלמיד אבל אינו עילוי בתורה לא יצטרך עוד לשמור על עם ישראל בתפילותיו, ויוכל להתחיל להשתלב במעגל העבודה הישראלי.

שוב, זה רעיון לא פרקטי במיוחד, אבל אין ספק שהצעתו תלכוד את המתנגדים לגיוס חרדים לפינה.

פורסם

חרטא, לא חרטא, לא רלוונטי לדיון.

כי מה שבעינך לא חרטא, בעיני אחרים זה חרטא.

זה מהותו של חופש דת, וחופש בכלל.

לויק, בארה"ב אין גיוס חובה. אם וכאשר תהיה מלחמת עולם שלישית, ובארה"ב יהיה גיוס חובה, ויחיבו גם את החרדים להתגייס, אז כן הצבא האמריקאי יתאים את עצמו אליהם. - זה חלק בלתי נפרד מהחוק האמריקאי.

אין שום מדינה דמוקרטית שמחייבת בגיוס חובה, בלי לענות על דרישות הדת של כל קבוצה.

רק בישראל מסתבר, יש כאלו שדורשים את זה. בדיוק כמו שהיה ברוסיה הצארית, שבכוונה גיסו ילדים יהודים, בין השאר כדי להעבירם על דתם.

זו המדינה שכמה רוצים שתהיה כאן. (או כמו בברה"מ שאסרו את הדת לחלוטין) רק שכך זה מתחיל. ובמדינה כזו בסופו של דבר, יעשו חוקים שיאסרו גם את האמונות שלכם. (גם לרוסים לא היה "כיף" ברוסיה הצארית והסוביטית)

פורסם

בחייאת, תנו להספים בשקט!

פורסם

הדוד משה.

אתה חושב שרוב היום בכולל מתפללים? אתה יודע יש הבדל בין תפילה ללימוד תורה :P . בסך הכל יש 3 תפילות ביום .

אכן כל חרדי שאיפתו לפחות בתחילה להיות חכם בתורה... אבל כמובן שרבים לא יכולים מכל מיני סיבות של קושי.

כפי שציינתי יש אדם שהוא לא כל כך חכם אבל הוא מתמיד בלימוד גם הוא נשאר .

ללימוד ותפילה יש ערך עצום גם אם אתה אדם פשוט.

אז אתה אומר הם מתפללים ולומדים אז רק נשים את המבנה של הכוייייילללל בתחום צבאי? ::) .

אם רוצים להרוויח מעגל עבודה אז זה לא חייב להיות כפוף בצבא. בפולטיקה משחקים באברכים כל אחד בשביל קידומו... שימשיכו לעבוד עליכם.

פורסם

אז אתה אומר הם מתפללים ולומדים אז רק נשים את המבנה של הכוייייילללל בתחום צבאי? ::) .

כן. אבל רק הטובים ביותר. כמו שיש מיונים מיוחדים לטייס, יהיו מיונים מיוחדים ליחידת העילויים הצבאית.

שווה ניסוי, לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים