עבור לתוכן

אחרי כל זעקות השמאל לגבי אי השוויון המשווע בגיוס, מי הצביע היום נגד גיוס חרדים?

Featured Replies

פורסם

עוד טרול? :-P

• תגובות 121
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

minimizer צודק בעיקרון.

הדת היא מגפה של תפישת חיים הזויה ומנותקת מהמציאות, שמונעת מאחרים לחיות על פי דרכם וצורכיהם.

יש גבול כמה אפשר לכבד אחרים מבלי לקבל דבר חזרה.

לכל דבר יש תמורה.

פורסם

אוי שיכנעת ממש טענות כבדות ראש.מרבית הפורום נגד כפיה. חוק הוא גם כפיה אז יאלהה אין חוקים.... ניסע באור אדום.

אין איזה שירה לפני השינה לחברי הפורום? :D

פורסם
  • מחבר

להגיד שבמקומות אחרים בעולם (המערבי) היו מכבדים כל גחמה דתית, זו שטות. העולם המערבי נוצרי ברובו (הכוונה מבין המאמינים בלבד, שכן אחוז האתאיסטים עולה בהתמדה) - והרי הנצרות, לפחות כיום, לא מטילה הגבלות כלשהן על אכילה, לא דורשת לבישת פרטי לבוש או מראה מיוחדים, ואף לא דורשת ממאמיניה להיות נוכחים בבית-תפילה כל יום. כתוצאה מכך, מוכנותן של מדינות כאלה לכבד דרישות של דתות אחרות שבהן זה לא המצב, מוגבלת מאוד. לא מזמן יהודי שעבד כשוטר, נדמה לי שבארה"ב, פוטר עקב סירובו להתגלח אחרי התקרבותו לדת, וחדשות לבקרים מתנהלים מאבקים נגד שחיטה כשרה במדינות שונות באירופה.

הבעיה היא, שאם חרדי מברוקלין היה משום מה רוצה להתגייס לצבא ארה"ב, היו פשוט אומרים לו שלא ניתן לספק את דרישותיו ומסרבים לקבלו. בישראל, כשהגיוס הוא חובה, המשוואה היא אחרת.

פורסם

בארה"ב אני מבטיח לך שזה לא קרה ואם כן, אז מסיבה אחרת כלשהי (היי... אפשר לתרץ כל דבר היום)

בארה"ב חופש הדת והחופש מדת הם די מוחלטים פשוט כי הם כתובים בחוקה, בניגוד לארץ שפה אין לנו חופש דת ולא חופש מדת וכל ניסיון להגיד שהם קיימים זה פשוט לנסות ולהיות עיוור למציאות

בצבא של ארה"ב מגייסים הכל, יש גם רבנים צבאיים אצלהם, פשוט אצלהם הם מוגדרים בתור "אנשי דת" מאחר ויש גיוס של דתות שונות

פורסם
  • מחבר

בארה"ב של היום מוכנים (לפחות על הנייר) לכבד כל אמונה, אך לא בהכרח את כל המנהגים הנלווים לאותה אמונה. לדעתי זה צריך להיות המצב גם בישראל: המדינה מוגדרת כ"יהודית", והצבא אכן צריך להיות ערוך לקבלת יהודים דתיים. במה זה אמור להתבטא? בהיעדר פעילות חובה שאינה מבצעית בשבתות ובמועדים, בקיומם של בתי כנסת בבסיסים, בכשרות חדר האוכל הצבאי, באי-איסור לבישה של כיפה וציצית ביחד עם מדים... את כל זה אני מקבל, אף שאיני שותף כלל לאמונה זו. מה שאיני מוכן לקבל הם כל המנהגים מעבר לכך, הכוללים כשרויות מיוחדות, לבוש מיוחד החורג לחלוטין מהקוד הצבאי, תפילות באורך חריג וכולי. האם היהודים המאמינים חובשי הכיפה הסרוגה ששירתו יחד איתי יכלו להגיד שהצבא כופה עליהם "חוסר דת"? לא. אם כך, הרי שהמאמינים בדת היהודית יכולים להרגיש בבית בצה"ל. על חרדי שיתגייס למסגרת רגילה בכל מקרה לא יכפו "חוסר דת" או "המרת דת". לכל היותר יכפו עליו לוותר על אותו חלק במנהגיו הגובל בכפיון.

פורסם

ועל זה אמרתי... אין חופש מדת

למרות ש! אישית בצבא היו איתי חיילים דתיים, יש כאלו שלא "לוקחים קשה" את הדת שלהם לרמה שזה מפריע לפעילות הצבאית אלא היו קמים מוקדם יותר, מתפללים בשעות שמתאימות למצב הקיים מבחינת פעילות (הדת בקטע הזה גמישה יחסית לפי מה שהבנתי אבל לא מוחלט)

בכל אופן, אין לשלול שרות על בסיס העובדה שחייל דתי או לא, העובדה שחיילים מנצלים מדי פעם את הדת בשרות בשביל סיבות כאלו ואחרות זה כבר סיפור אחר

פורסם

מצד המפלגות החרדיות כל מי שיושב בפועל ולמוד רשאי לדחות ועל כך תמיד ילחמו . מי שרק רשום וכדו'... אותם צריך לגייס .

בדברים בסיסים יש בעיות בצבא . עוד לא ראיתי שמבקשים ליבוש חרדי בצבא . יש השגחה אחת שמקובלת על כל החוגים כך שזה לא נכון לציין 10 השגחות.

חרדי שמתגייס בתור חייל ליחידה רגילה לא יכול לאכול כשר אלא רק השגחה גבוה יותר. כל מי שקצת מכיר יודע כמה בעיות יש בהכשר הרגיל.

להמחשה האם מישהו כאן היה קונה מחשב השווה בשוק 5000 שח ב1000 שח מכפר קאסם? בטח היו כמה שיקנו אבל לרוב לא יקנו. לאחד חשוב בחיים מחשב לשני חשוב כשרות.

פורסם

אני עשיתי שירות עם בני"שים. החלוקה הייתה ברורה - כשמקצים זמן למתפללים לתפילות, השאר מקבלים זמן חופשי.

אם כבר, החיילים הלא-מתפללים קיבלו פריוילגיות על מנת "להשוות תנאים".

פורסם

תודה על האישור לעזוב, אני בהחלט מתכוון לעשות את זה בשנים הקרובות. רק שזה לא יהיה למדינה פשיסטית, אלא למדינה שבה יש חופש דת וחופש מדת.

בחברה אזרחית נורמלית אי אפשר שלא להעביר מישהו על דתו בכפיה מהסיבה הפשוטה שהוא ורק הוא מגדיר מהי הדת שלו. אני מצהיר קבל עם ועדה שמבחינה דתית אסור לי לאכול מזון שאינו מכיל פירות ים. להצהרה הזאת אין פחות משקל מאשר להצהרה של חרדי שאסור לו לשמוע אישה שרה, ואני מצפה שלא רק שיכינו עבורי שרימפס במילואים, אלא שאתה תעמוד על זכות זו שלי, כי הרי אסור להעביר אדם על דתו בכפיה.

דת היא פיקציה, היא מחלת נפש גרועה לא פחות מסכיזופרניה. היא מבוססת על בורות מוחלטת בנוגע לעולם ועל אמונות תפלות. היהדות, כדת, לא שונה במאומה מוודו או כל דת "פגאנית" אחרת. סופה של היהדות, כמו של כל הדתות, הוא להכחד - בדיוק כמו כל מגיפה אחרת שהאנושות ידעה. זה יקרה, וזה בלתי נמנע. השאלה היא עד כמה אנחנו מוכנים להקריב את איכות חיינו לטובת אנשים שלוקים במחלה הזאת. אני אישית לא כל כך, ולכן אין לי לא חשק ולא כוונה להמשיך את חיי בישראל לאורך זמן. ושוב, תודה על האישור לעזוב.

אתה זקוק לאשפוז.

פורסם
  • מחבר

הוא זקוק לאשפוז?

פורסם

דת היא באמת פיקציה חולנית, והחרדים חולים בה.

האח הגדול שלי חרדי אדוק שמאמין לדוגמא שאסור לקלף בצל ולהשאיר חציו לשימוש מאוחר יותר כי הטומאה תיכנס בו(כך אמר איזה רייבה גאון בהלכות טימטום).

אבל אין לו בעיה להשאיר חצאי ירקות אחרים(כי על זה לא כתוב כלום) במקרר חודשיים ולדחוף דברים פנימה כמו גורילה ללא אריזה הרמטית שישפכו אחד על השני עד שהמקרר שלו הופך לחממת גידול לבקטריות.

התעלמות מוחלטת מהמציאות המודרנית שמבוססת על התקדמות המדע ב1000 שנה האחרונות.

האם זו לא פיקציה חולנית של תפישת המציאות?

וכמוהו רוב החרדים באופן כזה או אחר, כל אחד בהתאם לגבולות טימטומו.

פורסם

הוא זקוק לאשפוז?

כן. אתה מסכים עם דבריו?

פורסם

Art Tatumאתה הרי אדם חכם. בוא תסביר לנו מה קשור מדע לחרדים? מה קשור מדע לאתאיזם ? אתה בדיוק כמו ראש של ילד בגוף בוגר מFXP אתאיסט ממוצע וטיפש (מודה יש שם גם טיפשים מהצד השני).

...'דת זה למפגרים דת זה לחולים 'וכו'..

מה נגיד? קשה להבין את האימרות הכל כך כבדות ראש .

........

איך אפשר להגיב לאדם הזורק רק אימרות (דן )? לכן Aag43 הגיב חכם .

פורסם

לפני שכולם פה הולכים מכות עם כולם וקוראים לאחים מאברבאנל לטל אחד בשני, שמעתי רעיון מאוד מקורי לאחרונה לפתרון הבעיה (כביכול).

הרעיון הוא לגייס לצבא קבוצת עילית של כ-30-40 תלמידי חכמים ליחידת עילית שתפקידה- לשמור על החיילים ועל עם ישראל. בתפילות כמובן :)

באופן הזה, לא רק שהתירוץ שבתפילותיהם הם מגנים עלינו, יורד מהפרק, אלא גם נותן להם לגיטימציה לעבוד.

ככה שמעתי את זה, ולמרות שזה נשמע מאוד נאיבי ולא פרקטי, זה נראה לי משהו ששווה לנסות :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים