עבור לתוכן

אחרי כל זעקות השמאל לגבי אי השוויון המשווע בגיוס, מי הצביע היום נגד גיוס חרדים?

Featured Replies

פורסם

הם יעלו הרבה יותר מכל חייל אחר. צריך להכשירם הרבה יותר מחייל אחר, וצריך להתאים את הצבא עבורם.

לא רוצה? תתכונן להקים מחנות מעצר ל 100,000 איש, (או חצי מליון, אם מחשיבים גם את הערבים) שיעלו מאות מונים יותר מהתועלת באותם "חיילים", ולא יועילו בדבר, חוץ משיביאו למלחמת אזרחים קשה, ולפשיטת רגל של המדינה.

מי שלא חושב כך, אין לא שום מושג מיהו הציבור החרדי.

אני בהחלט מעדיף שהתקציבים שמיועדים כרגע לאוכלוסיה החרדית יופנו לצורך הקמת מתקני כליאה עבורם (ללא שום תנאים מיוחדים כלשהם). אין פתרונות קסם למגיפה שנקראת חרדים, אבל צריך להתחיל איפשהו. אולי אם במשך 15-20 שנה כל צעיר חרדי שלא יתגייס לצבא וישרת כחייל רגיל ילך לכלא ל-3 שנים (שגם בו מן הסתם לא יקבל מזון כשר למהדרין וכל החרטאבונה הנלווה), נראה שינוי באוכלוסיה הזאת.

אבל כל עוד לא מטפלים בבעיה מהשורש, כלומר מפסיקים לתת יחס מועדף לחרדים על פני חילונים (על כל המשתמע מכך, ומתמודדים עם ההשלכות), כל פתרון אחר הוא כמעט מיותר לטעמי.

• תגובות 121
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

וכמה הוא היה עולה למדינה בתור אזרח?

פורסם
  • מחבר

לא תומכים בחוק פופיליסטי רק בשביל להגיד שאנחנו בעד רעיון. עושים עבודה רצינית ומביאים חוק מבושל להצבעה.

אם כך, אני מבין שלא שמעת על "חוק-יסוד: ירושלים בירת ישראל", למשל? גם שם עיקר המשמעות היא הצהרתית שכן רוב התקנות הרלוונטיות נוספו אח"כ (או הושאלו מחוקים אחרים שכבר היו קיימים נכון לאותו רגע). מדובר בחוק יסוד (!) שנוסחו המקורי תופס בקושי חצי עמוד. הנה, בבקשה:

http://www.knesset.gov.il/laws/special/heb/yesod2.pdf

אגב, איפה הביקורת על ביבי? ההוא שבגללו כל הנושא הזה נפל אחרי שפירק את הועדה שהקים לנושא בשביל לא לעצבן את הפרטנרים שהוא יצטרך אחרי הבחירות הבאות.

מעניין שאתה מזכיר את זה - הוא פירק אותה אחרי שפלסנר התעקש להתעלם לא רק מעמדתם של החברים המקצועיים בוועדה, אלא אף מהעמדה של עצמו מלפני זמן לא רב, ודרש הכל ועכשיו - אבל רק מהחרדים, בלי ערבים. אני מתעב את ההשקפה החרדית ואת התנהלותם בפוליטיקה הישראלית, אבל גם אני שמחתי שהוועדה שהוקמה תחת דגל השוויון בנטל ובפועל עסקה בניגוח החרדים בלבד - פורקה.

פורסם

אני לא יודע אם כל מתקני הכליאה האלה הם רעיון טוב- זה לא יתן לנו כלום, רק יעלה יותר.

אני מציע-

א. הפסקת הסיוע הממשלתי לחרדים לאלתר.

ב. מי שלא עושה שירות לאומי או שירות צבאי, יאבד זכויות אזרחיות נוספות, כמו הצבעה בבחירות, ביטוח לאומי וכו'

ג. רק מי שעושה שירות צבאי (לא ש"ש) ומילואים, יזכה לקצבה מסויימת מהמדינה.

פייר אינאף?

פורסם

אני בהחלט מעדיף שהתקציבים שמיועדים כרגע לאוכלוסיה החרדית יופנו לצורך הקמת מתקני כליאה עבורם (ללא שום תנאים מיוחדים כלשהם).

אתה מתחיל להישמע כמו הצארים מלפני 200-300 שנים.

יש לך מושג כמה עולה להחזיק אסיר?

הדרך שלך היא הדרך המהירה לפשיטת רגל של המדינה.

שלא לדבר שכל מה שתעשה, זה תחזק את התנגדותם. זו המצוה הכי גדולה עבורם להתנגד למי שמנסה להעביר אותם על דתם.

הנה כרזת הגיוס הראשונה מהמשרד... (והנה האורגינל)

פורסם
  • מחבר

אם אי אפשר להכניס להם לראש את התובנה שכאזרחים במדינה יש גם חובות, אני יכול לחשוב על כמה דברים (גשמיים בהרבה מתובנות) שאפשר.

פורסם

אני לא יודע אם כל מתקני הכליאה האלה הם רעיון טוב- זה לא יתן לנו כלום, רק יעלה יותר.

אני מציע-

א. הפסקת הסיוע הממשלתי לחרדים לאלתר.

ב. מי שלא עושה שירות לאומי או שירות צבאי, יאבד זכויות אזרחיות נוספות, כמו הצבעה בבחירות, ביטוח לאומי וכו'

ג. רק מי שעושה שירות צבאי (לא ש"ש) ומילואים, יזכה לקצבה מסויימת מהמדינה.

אי אפשר רק חרדים. חייב להיות שוויון לפני החוק.

כל חוק, צריך שיהיה רלוונטי לכל קבוצות האוכלוסיה. זאת אומרת, גם לערבים וגם לסתם משתמטים.

ולקחת זכויות אזרח כגון זכות הצבעה בבחירות, אי אפשר. כל חוקי מדינת ישראל צריכים להשתנות מהקצה אל הקצה לפני שזה יקרה.

פורסם

התחלתי מחרדים בגלל שלהם יש קיצבאות מיוחדות.

כמובן שגם ערבים יצטרכו לעשות שירות לאומי, או שיגידו שלום לתקציבי הביטוח הלאומי.

בקשר למניעת זכויות אזרח, למה לא? חובות אזרח לא נחשב, אבל זכויות כן?!

פורסם

אני בהחלט מעדיף שהתקציבים שמיועדים כרגע לאוכלוסיה החרדית יופנו לצורך הקמת מתקני כליאה עבורם (ללא שום תנאים מיוחדים כלשהם). אין פתרונות קסם למגיפה שנקראת חרדים, אבל צריך להתחיל איפשהו. אולי אם במשך 15-20 שנה כל צעיר חרדי שלא יתגייס לצבא וישרת כחייל רגיל ילך לכלא ל-3 שנים (שגם בו מן הסתם לא יקבל מזון כשר למהדרין וכל החרטאבונה הנלווה), נראה שינוי באוכלוסיה הזאת.

אבל כל עוד לא מטפלים בבעיה מהשורש, כלומר מפסיקים לתת יחס מועדף לחרדים על פני חילונים (על כל המשתמע מכך, ומתמודדים עם ההשלכות), פתרון סופי הוא לטעמי.

יש לך הצעות לשמות לאותם מתקני כליאה?

בוכנוואלד נשמע לך טוב?

ואיך מצלצל לך אאושוויץ?

השם סוביבור עושה לך טוב? אולי מיידאנק?

ואיך אתה מציע לחסל אותם? קודם לתת להם לאכול חזיר לפני שאתה מכניס גזים לחדר?

בסך הכל אני מבין אותך-- אם הם מגיפה אז אתה הנשא!

אבל זאת מחלה שאי אפשר להפטר ממנה, היא עוברת בגנים. כדי להפטר ממנה צריך להשמיד גם אותך(אם אתה יהודי) ועד האחרון שבנו.

אתה רוצה להרים את הכפפה?

מעניין מאוד שאתה מדבר כך רק על החרדים ולא מזכיר במאום את הערבים כאשר אתה מדבר על תוכנית ההשמדה שלך

אני רואה שבזמן שכתבתי אתה מציע רק לשלול להם ביטוח לאומי

אויי סליחה זה לא הצעה שלך בערבים אתה אפילו לא מציע לגעת

תגיד מי אתה דן?

פורסם

גם ככה כולם משתינים על כולם.

מנפנפים בערכים ואידיאלים ובסוף היום סופרים את הכסף.

פורסם

אם כך, אני מבין שלא שמעת על "חוק-יסוד: ירושלים בירת ישראל", למשל? גם שם עיקר המשמעות היא הצהרתית שכן רוב התקנות הרלוונטיות נוספו אח"כ (או הושאלו מחוקים אחרים שכבר היו קיימים נכון לאותו רגע). מדובר בחוק יסוד (!) שנוסחו המקורי תופס בקושי חצי עמוד. הנה, בבקשה:

http://www.knesset.gov.il/laws/special/heb/yesod2.pdf

החוק של ליברמן הוא פופוליסטי, לא הצהרתי

הוא כולל דברים שלא ניתן ליישם (לגייס לאלתר כל מי שבגיל 18)

יוביל לבלאגן במקום לפתרון

מעניין שאתה מזכיר את זה - הוא פירק אותה אחרי שפלסנר התעקש להתעלם לא רק מעמדתם של החברים המקצועיים בוועדה, אלא אף מהעמדה של עצמו מלפני זמן לא רב, ודרש הכל ועכשיו - אבל רק מהחרדים, בלי ערבים. אני מתעב את ההשקפה החרדית ואת התנהלותם בפוליטיקה הישראלית, אבל גם אני שמחתי שהוועדה שהוקמה תחת דגל השוויון בנטל ובפועל עסקה בניגוח החרדים בלבד - פורקה.

אתה משכתב את ההיסטוריה כדי שתתאים לתפיסת עולמך

הוא לא פירק את הועדה בגלל המגזר הערבי

בנוסף, הדוח דיבר על פתרונות גם למגזר הזה עד סוף 2013

פורסם

ברוס לי כפרע,

אתה חושב שאתה הראשון שמשתמש בשואה לצורך טיעונים פוליטיים ומונע משיקולים ציניים (או שלא?)

אין בנאדם אחד בעולם כולו שלא השתמש בשואה בשביל לחזק טיעון כלשהו, דבילי ולא חשוב ככל שיהיה.

זה כבר לא עושה רושם על אף אחד. החרדים קוראים לחיילים נאצים והפוליטיקאים קוראים לחרדים סרטן בגב האומה או משהו כזה, וכו' וכו'.

לאף אחד זה כבר לא מזיז.

בכל אופן, יש כאן קרב מוחות פוליטי נטו. כדאי שנפנים את זה לפני שאנחנו מעלים פה אסטרטגיות ודרכים שונות שבהם הפוליטיקאים יפעלו לטובת הציבור שבחר בהם, כשידוע שהם פועלים לטובת עצמם בלבד. וחבל.

פורסם

יש לך הצעות לשמות לאותם מתקני כליאה?

בוכנוואלד נשמע לך טוב?

ואיך מצלצל לך אאושוויץ?

השם סוביבור עושה לך טוב? אולי מיידאנק?

ואיך אתה מציע לחסל אותם? קודם לתת להם לאכול חזיר לפני שאתה מכניס גזים לחדר?

בסך הכל אני מבין אותך-- אם הם מגיפה אז אתה הנשא!

אבל זאת מחלה שאי אפשר להפטר ממנה, היא עוברת בגנים. כדי להפטר ממנה צריך להשמיד גם אותך(אם אתה יהודי) ועד האחרון שבנו.

אתה רוצה להרים את הכפפה?

מעניין מאוד שאתה מדבר כך רק על החרדים ולא מזכיר במאום את הערבים כאשר אתה מדבר על תוכנית ההשמדה שלך

אני רואה שבזמן שכתבתי אתה מציע רק לשלול להם ביטוח לאומי

אויי סליחה זה לא הצעה שלך בערבים אתה אפילו לא מציע לגעת

תגיד מי אתה דן?

אתה יודע מה אדמינים כמוני עושים לטרולים כמוך?

פורסם

מכניסים אותם למחנה השמדה?

פורסם

נכון מאוד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים