עבור לתוכן

2 שאלות למתחילים- בנושא קנייה ותכנות

Featured Replies

פורסם

אוקי, החלטתי שמעניין אותי לנסות להיכנס לזה.

עכשיו יש לי 2 שאלות קטנות-

קודם כל, אני יודעת לתכנת בC אבל תהיתי אם יש שפות תכנות נוספות שניתן לתכנת בעזרתן חומרת קוד פתוח באותו האופן?

דבר נוסף, אם אני לא מעוניינת להזמין לוח מחו"ל, איפה ניתן לקנות בארץ לוח מתאים, וכמה פחות או יותר הוא עשוי לעלות?

תודה מראש לכל העוזרים.:]

פורסם

א. אפשר לתכנת ב .NET עם כרטיס פיתוח שנקרא Netduino.

ב. כרטיסים ניתן לקנות בארץ ב 4Project, Dan Electronics Ltd, Electrofun.

פורסם

יש הרבה פתרונות לתכנות מיקרו-בקרים, אם כי השפות הנפוצות ביותר למטרה זו הן C ו-C++, ורוב הכלים הסטנדרדטיים מותאמים להן. אם את כבר יודעת C, אני לא רואה סיבה להתעסק עם כלים מוגבלים/מגבילים יותר.

בקשר למחיר, בקישורים (הטובים) ש-LosNir נתן לאתרים ישראליים, לוח ארדואינו בסיסי עולה בסביבות 120-130 ש"ח, ועוד טיפה למשלוח.

בהצלחה!

פורסם

וכמובן שלמזוכיסטים/פרפקציונסטים יש את אסמבלי.

פורסם
וכמובן שלמזוכיסטים/פרפקציונסטים יש את אסמבלי.

הזכיר לי...

רגע, ההטמעה לא עובדת טוב - כדי להגיע לקטע הרלוונטי, העתיקו-הדביקו את הקישור

http://www.youtube.com/watch?v=iHFm-kVTXW8&feature=player_detailpage#t=772s

:-)

פורסם
  • מחבר

האמת שעבדתי בעבר עם אסמבלי (שפת התכנות הראשונה שלמדתי), אבל לא, אני לא מספיק מזוכיסטית בשביל זה.

פשוט חשבתי שאולי יש שפות שמאפשרות יותר גמישות מבחינת הדברים שניתן לעשות בתחום. אני לא מפחדת מתכנות מורכב יותר, כל זמן שהוא מניב יותר תוצאות.

אבל ממה שהבנתי מכם, אין שום דבר כמעט שאי אפשר לעשות בתחום הזה עם שפת C?

ואני מודה לכם מאוד על כל הקישורים והעזרה.:)

פורסם

אל תשכחי שבארדואינו יש מעבד 8 ביט קטן עם כמה עשרות K זכרון תוכנה ו1-2K זכרון נתונים, בנוסף לכך המהירות שלו יכולה להגיע עד 20MHz כאשר הוא צריך מחזור אחד להוראה (לפחות רוב ההוראות).

השפה הכי פרקטית לביצועים כאלה היא C.

הNetduino מבוסס על מעבד ARM שהוא הרבה יותר מהיר מהמעבד בארדואינו.

פורסם

ה Netduino מבוסס מיקרובקר 32 ביט של אטמל (שהוא מבוסס ארכיטקטורת ARM, טעות שלי :)).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים