עבור לתוכן

מייצב מתח 5V

Featured Replies

פורסם

אם אני מזין את המייצב ב9V או ב-5V הוא יוציא את אותו מתח (גם זרם?) - 5V.השאלה שלי היא במקרה של ה-9V מה קורה ל4V הנותרים? הם מתבזבזים על חימום המייצב או שהם "חוזרים" לסוללה או לא "יוצאים" ממנה בכלל? אם הם סתם מתבזבזים זה אומר שבטריה של 9V ובטריה של 5V (אם היה) היו מתרוקנות בדיוק באותו זמן?

עוד נושא שלא ממש ברור לי שקשור באשכול הקודם , אחרי שאני בונה את הבקר על ה-PREFBOARD איך אני צורב על הבקר החדש? (מלבד הדרך של להוציא את הבקר של הארדואינו, לשים את הבקר החדש, לצרוב עליו ואז להעביר אותו ל-PREFBOARD)

אגב קיבלתי את החלקים שהזמנתי, הכל הגיע ארוז יפה,נקי ומסודר - ובזול ! כמו ש- -Mike- אמר אחלה חנות אני ממליץ בחום:

http://www.taydaelectronics.com

פורסם

יש לי גם שאלה בעניין[מצטער אם אני נדחף]

הפין VIN בארדואינו הוא פין של כניסה של מתח חיצוני או יציאה של מתח חיצוני?

אני יכול לחבר לו סוללה של 9V וGND של הסוללה לGND של הארדואינו?

פורסם
הפין VIN בארדואינו הוא פין של כניסה של מתח חיצוני או יציאה של מתח חיצוני?

גם וגם.

כדי להזין את הארדואינו, אתה יכול להכניס לשם כל מתח שהארדואינו מסוגל לקבל (מומלץ 7-12 וולט) ולחבר אחד מה-Ground של הארדואינו לזה של מקור המתח.

כמו כן, אם הארדואינו מקבל חשמל דרך החיבורים הסטנדרטיים, אתה יכול "לשאוב" משם מתח לצרכים אחרים.

פורסם

אם אני מזין את המייצב ב9V או ב-5V הוא יוציא את אותו מתח (גם זרם?) - 5V.השאלה שלי היא במקרה של ה-9V מה קורה ל4V הנותרים? הם מתבזבזים על חימום המייצב או שהם "חוזרים" לסוללה או לא "יוצאים" ממנה בכלל? אם הם סתם מתבזבזים זה אומר שבטריה של 9V ובטריה של 5V (אם היה) היו מתרוקנות בדיוק באותו זמן?

בדיוק כך ה4v הנותרים יחממו את המייצב ! (זה כשמדובר במייצבים ליניארים כמו 7805 או 317 וכו').

קיימים גם מייצבים ממותגים שלא מבזבזים את הפרש המתח על חום.

פורסם
  • מחבר

אוקי ומה עם-

"

זה אומר שבטריה של 9V ובטריה של 5V (אם היה) היו מתרוקנות בדיוק באותו זמן?"

עוד שאלה פשוטה ואפילו טיפשית - במדריך הקודם, איך הוא חיבר את הקבל? -

מופיע במדויק בתמונה מהמדריך -

arduinobb_04.jpg

http://arduino.cc/en/uploads/Main/arduinobb_04.jpg

לאן הולכת הרגל הארוכה ולאן הקצרה?

ולא הבנתי בדיוק מזה המתח הנכנס ומזה היוצא (היוצא הכוונה יוצא מהמייצב ונכנס למעגל/בקר, נכון?)

איזה מקור מתח הייתם ממליצים? עם 9V סתם "מחמם" אז מה לקחת 4 AA?

פורסם

אם אתה משתמש במייצב לינארי שאמור להוציא 5V ותכניס לו 5V, הוא יוציא במקרה הטוב 4.5V.

לכל מייצב יש את ה-dropout שלו. ל-7805 וחבריו זה סדר גודל של 2.5V, אך יש גם חלופות שהן LDO (low dropout) ובהן מפל המתח הזה קטן יותר.

אתה חייב שהמתח בכניסה למייצב יהיה המתח שאתה רוצה במוצא + מתח ה-dropout של המייצב, או מעל לזה (עד הגבול בו הוא נשרף, בדר"כ 30V ומעלה למייצבי IC בסיסיים).

אם זה משהו שמעניין אותך אני ממליץ לך לעבור לפחות על ההתחלה של המדריך שכתבתי בנושא (ראה בחתימה linear regulators 101).

פורסם

הקבלים יושבים בין מקור המתח המיוצב והלא מיוצב לאדמה.

פורסם
  • מחבר

אנטולי תודה רבה על המידע, אני אקרא את המאמר

מייק - התכוונתי שאיך הרגליים מחוברות? יש ארוכה ויש קצרה. הארוכה לאדום והקצרה לאדמה?

פורסם

http://www.wjoe.com/capacitorinfo.htm

בעמוד הזה למטה יש הסבר על איך מזהים את ה+ וה - של הקבל.

בדרך כלל המינוס מסומן עם איזה פס\סימן של מינוס או משהו כזה והרגל הארוכה יותר היא בדרך כלל ה+.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים