עבור לתוכן

בקשת עזרה בקנית ספק עד 400 ש"ח

Featured Replies

פורסם

קודם כל אני רוצה להתייעץ ולהבין יותר.

איך אני יכולה לדעת איזה ספק סוג ספק יהיה טוב בשבילי? המחשב שלי משמש לי להכל: משחקים, גראפיקה ועיצוב ורוב הזמן פתוחים לי במחשב המון דברים.

על מה כמות הוואט משפיעה?

אם אני קונה ספק אני חייבת להחליף גם מארז?

אני אוכל לחבר את הספק החדש בבית או שיצתרכו לעשות את זה בחנות?

הספק שיש לי כרגע מת אחרי בערך שנה וחצי של שימוש. יש אפשרות להימנע מזה בעתיד?

תודה רבה.

פורסם

ספק כח חשוב שיהיה איכותי ושיעמיד מתחים יציבים לשאר החלקים במחשב.

קיימים ספקים ג'נריים שמספקים מתחים לא יציבים ואף הספק נמוך מהמוצהר. ספקים אלה לא מומלצים כלל והם יכולים לגרום נזק (סביר שזה מה

שהיה לך).

כל רכיב במחשב צורך חשמל. בשיא המאמץ שלו הוא יצרוך יותר חשמל. את צריכה לדעת כמה בסה"כ צורך המחשב שלך במאמץ מלא ועל פי זה

להתאים ספק - כזה שיהיה איכותי ושיספק כל מה שהמחשב צריך.

מה מפרט המחשב שלך?

את הספק תוכלי להרכיב לבד (לא מסובך מדי, יש מדריכים ביוטיוב למקרה הצורך). אין צורך להחליף מארז.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה רבה. אני לא יודעת מה המפרט שלי אבל אני כבר אלך קיי.אס.פי עם הקבלה אני הבנתי שאמור להיות לי אחריות ואם לא הם כבר ימליצו לי על ספק.

יש לי שאלה נוספת, יש איזשהו קשר בין המעבד לספק? איך אני יכולה לראות את כמות המאמץ של הספק? זה משתווה ל CPU?

פורסם

לא הייתי סומך על ההמלצה של KSP.

+1

BananaW/wings

זמן אחריות על ספק ועל שארי חלקי המחשב צריך להיות כתוב בקבלה ושם גם צריך להיות כתוב המפרט.

אנא בידקי זאת, ואם תמה האחריות, מומלץ שתתיעצי כאן לגבי איזה ספק לקנות ולא בחנות.

ליותר מידע בנושא ספקים יש סטיקי שאת מוזמנת לקרוא.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=265292.0

פורסם

למה לא לסמוך על ההמלצה שלהם?

הם יגידו לה: יש לנו ספק ב150 שקל ואחד ב300 שקל. איזה את רוצה

היא תשאל מה ההבדלים ביניהם

והם יסבירו בקיצור

ספק כח חשוב שיהיה איכותי ושיעמיד מתחים יציבים לשאר החלקים במחשב.

קיימים ספקים ג'נריים שמספקים מתחים לא יציבים ואף הספק נמוך מהמוצהר. ספקים אלה לא מומלצים כלל והם יכולים לגרום נזק (סביר שזה מה

שהיה לך).

כל רכיב במחשב צורך חשמל. בשיא המאמץ שלו הוא יצרוך יותר חשמל. את צריכה לדעת כמה בסה"כ צורך המחשב שלך במאמץ מלא ועל פי זה

להתאים ספק - כזה שיהיה איכותי ושיספק כל מה שהמחשב צריך.

מה מפרט המחשב שלך?

את הספק תוכלי להרכיב לבד (לא מסובך מדי, יש מדריכים ביוטיוב למקרה הצורך). אין צורך להחליף מארז.

אני מאוד בטוח שימליצו לה על ספק איכותי ב250 שח ומעלה

את הבחירה היא תעשה

אבל יש מצב שהיא תבקש שימליצו לה על ספק באיזור 150 שקל -- איש מכירות שנתקל בכזה בן אדם מבין שאם הוא לא ימכור ב150 אז יהיה משהו אחר שימכור.

אם זה מה שהיא רוצה אז זה מה שהיא תקבל

אבל אני מניח שמי שבא לפורום לקבל המלצה יקנה משהו יותר טוב

פורסם

יש לך טעות, המחורים בחנויות הגדולות מנסים להרוויח על חשבוננו. נותנים מוצרים גנריים. אל תהייה תמים.

אילו הבדלים יגידו לה? על זה של ה-150 רשום 500W ועל זה של ה-300 רשום 450W מה הם יסבירו לה?

פורסם

מה שאתם אומרים ממש לא נכון. אני הלכתי ל KSP ובקשתי המלצה על ספק כוח זול והמליצו לי על ה ANTEC VP-450 שלמחירו (כ 200 שקל) הוא ספק מצויין. נכון שיש להם ספקים זולים יותר ודפוקים אבל הם ממליצים עליהם רק לאנשים שיש להם מחשבים דפוקים רצח או כאלה שקונים מחשב חדש ב 1200 שקל.

אם תלכו לשם ותבקשו ספק מחברה טובה במחיר זול ימצליצו לכם על VP450 או NEO ECO 400C או CX 430W (כנראה שעל ה VP450 שהכי זול ובעל ההספק הגבוה ביותר, אם רוצים שקט עדיף אחד מהאחרים).

אייבורי אני לא יודע, כשניסיתי שם אמרו לי שאין ANTEC במחירים האלה (חחח) והמליצו על על "סי פאוור", אם הבנתי נכון המוכר דיבר על SEASONIC אבל לא הבין שום דבר מהחיים שלו...מהר רצתי ל KSP וקניתי משם :lol:

פורסם

אם כך, ניראה שKSP סוף סוף משתפרים בנושא המלצת ספקים ומבחר חברות נורמליות. (אבל עדיף שהיו מוכרים FSP ולא GOLDEN TIGER)

לא אופתע אם זה בגלל הפורום.

פורסם

ברור שאי אפשר להכליל אבל עדיין אני נתקל במפרטים גרועים עם ספקים כאלה שנתקבלו מ-KSP.

בכל זאת אני ממליץ להתייעץ ולבדוק ולא לסמוך על בעלי עניין.

פורסם

HuGeMoUtH אל תהיה בטוב בקשר ל Seasonic ו Sea power. יש ספקים של Cooler Master ויש Cool Max (אם סמל זהה חוץ ממה שכתוב בו, בבירור חיקוי) יתכן בהחלט שקיים חיקוי דומה גם לסיסוניק

פורסם
  • מחבר

אוקי, אז לפי מה שאתם כבר יודעים, רוב הזמן במחשב שלי פתוחים המון חלונות ואפליקציות שונות. מכך שמת לי הספק אני אמורה להבין שאני צריכה ספק שיחזיק את כל החלונות כמו שצריך. איך אני בודקת את כמות הכח שהספק משתמש בו? ומה בדיוק מראה על איכות של ספק טוב? אני רק רוצה שתתנו לי כלים שאני אוכל למדוד את איכות הספק שאני אבחר לעצמי. בקושי יש לי ידע בנושא ואני אשמח להבין.

על מה משפיעה כמות הוואט? איזה חברות הכי מומלצות? איזה היבטים נוספים מעבר לוואטים משפיעים על איכות הספק? למה אני צריכה להתייחס שאני רוצה לקנות ספק?

הרבה תודה.

פורסם

מה שלוקח חשמל זה לא החלונות הפתוחים, אלא החומרה שממנה המחשב בנוי. בוחרים את הספק לפי המעבד, הכרטיס מסך וכו, ואם רוים לשדרג אותם כדיי לקחת מקדם ביטחון

ניתן למצוא את הספק על ידי הערכה של כמה כל חלק לוקח וסיכום של זה

יש אתרים שבהם את יכולה לתת את הנתונים של המחשב ולקבל הערכה כמה W צריך - למשל http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

פורסם

אייבורי אני לא יודע, כשניסיתי שם אמרו לי שאין ANTEC במחירים האלה (חחח) והמליצו על על "סי פאוור", אם הבנתי נכון המוכר דיבר על SEASONIC

הוא התכוון Ci Power , מדובר על ספקים של CWT מדגם DSA500S-G ובארץ היבואן(אייבורי כנראה) העניק להם את המיתוג Ci Power.

פורסם

אז כנראה שאייבורי עוד לא למדו על איזה ספקים להמליץ :facepalm:

יכול להיות שאז באמת לא היה להם את ה FSP ו ANTEC הזולים שיש להם היום אבל בכל מקרה לא ממליצים על דבר כזה...

עריכה:

לא ש CWT זה רע אבל בכל זאת לא הייתי קונה מוצר שקיים רק בישראל...במיוחד לא במקום ה ANTEC :screwy:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים