עבור לתוכן

רוצה להתחיל להיכנס לעולם הארדואינו - ויש לי מספר שאלות

Featured Replies

פורסם

אהלן!

כבר תקופה ארוכה שאני מאוד מתעניין בתחום האלקטרוניקה (ואכן יש לי סוג של רקע בסיסי בנושא), ולא מזמן התחלתי לקרוא על הארדואינו.

עכשיו, עלו לי מספר שאלות -

1) ראשית, מאיפה מומלץ לקנות? האם עדיף לקנות מחו"ל?

2) האם הדגם אונו (ארדואינו אונו) הוא מתאים למתחילים?

3) כמו כן, האם הדגם שהזכרתי קודם מתאים גם לבניית פרוייקטים יותר גדולים? למשל בנייה של QuadCopter? למעשה האם ניתן לשלב מספר מנועים וכן אפשרות לתת הוראות מרחוק באמצעות משדר ומקלט FM?

4)אני התחלתי לראות סרטונים ביוטיוב ולקרוא מאמרים באינטרנט, וראיתי שהרבה מאוד אנשים עובדים עם BreadBoard - ולא ממש הצלחתי להבין את כל הרעיון שעומד מאחורי זה. כלומר, יש לי לא מעט מידע בראש ויכול להיות שאני מערבב חומר לא קשור. בפיסיקה שלמדתי בתיכון (כרגע סיימתי י"ב), למדנו על חיבור במקביל ובטור למשל. איך זה בא לידי ביטוי בלוח הזה?

תודה רבה מראש!

פורסם

שלום וברוך הבא לארדואינו :-)

1. תלוי בסדרי העדיפויות שלך. אם המחיר קריטי, בהחלט ללכת על אופציית חו"ל - יש לוחות תואמים שיעשו את העבודה כמעט בחצי מחיר מהמקוריים, ורובם באיכות מספקת לגמרי. באתרים הישראליים לעומת זאת המשלוח יהיה הרבה יותר מהיר, והלוח יהיה מקורי.

2. מתאים ואפילו מומלץ.

3. כן, אם כי פרויקטים כאלה יחייבו רכיבים נוספים, כגון בקרי מנועים.

4. Breadboard ("מטריצה" בלשון העם) זו פשוט דרך לחבר רכיבים וחוטים באופן זמני, לצורך בדיקות וניסויים, בלי להתעסק בהלחמות וכאלה. אתה יכול להכין בה כל סוג מעגל שתרצה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המפורטת!

אני אקנה את אונו בימים הקרובים ואתחיל לעבוד עליו :) תודה רבה!

פורסם

נצל"ש

יש איזה ספר ללמוד C בשביל ארדאוינו?

או ספר לC שיכול לעזור להתקדם לארדואינו?

(אין לי ידע בתיכנות)

פורסם

אנגלית טובה ונראה ספר טוב תודה :)

אם יש משהו אחר שאתה יכול לכוון אותי בנוסף לזה אני אשמח

פורסם

אני חושב שבמקביל ללמידה על ארדואינו, כדאי ללמוד C "קלאסית" כי הספרים האלה נותנים מידע יותר מפורט, אפילו אם לא כולו רלוונטי לארדואינו.

אני לא יודע איזה מקור טוב ואיזה לא, אז גש לגוגל, חפש c programming online book ויאללה...

באתר ideone.com אפשר להתנסות בכתיבה והרצה של תוכניות קטנות ב-C בלי להתקין שום דבר על המחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים