עבור לתוכן

משמעות של קניית מכשיר אנדרואיד בחו"ל

Featured Replies

פורסם

שלום,

בשעה טובה, אני מתכוון לקנות בקרוב את הסמארטפון הראשון שלי. אני עוד לא סגור על דגם, אבל הוא יהיה אנדרואידי בוודאות. יש לי אפשרות לקנות את המכשיר בארה"ב, אבל מכיוון שעד עכשיו כל המכשירים שלי נקנו מחברת הסלולר, אני רוצה להבין את המשמעויות של קניה עצמאית:

1. האם למכשיר שנקנה בארה"ב יש איזושהי אחריות בארץ? האם הרעיון של אחריות בינלאומית קיים בכלל בתחום הזה?

2. כמה התעסקות נדרשת עבור שדרוג מערכת ההפעלה? האם זה כמו Windows Update, שמתבצע בקלות, או כמו התקנה של ROM על טלפונים ישנים, שבהם תקלה היתה יכולה להשבית את המכשיר?

3. האם כל מכשיר עם אנדרואיד 4 ומעלה תומך באופן מובנה בעברית, כך שכל מה שצריך לעשות הוא לשחק עם הגדרות השפה?

אני לא כל כך חושש מההתעסקות עם מערכת ההפעלה (אני איש מחשבים), אבל אני רואה כמה בעלי אייפונים צריכים לסבול כדי להשתלט על המכשירים שלהם, ואני רוצה לדעת אם זה מה שמחכה גם לי. ובכל מקרה, מה שמדאיג אותי זה בעיקר עלות האחזקה של המכשיר.

פורסם

אני אתחיל מהסוף.. לא הבנתי למה בעלי אייפונים סובלים. קניתי אייפון מארה"ב שהוא גם SIM LOCK וממש לא היה מסובך לפתוח אותו לאורנג' עם טורבו סים (ולא היה לי ניסיון קודם בעניין והמוכר לא ממש ניסה לעזור לי ובכל זאת הסתדרתי). העדכונים ב IOS הרבה יותר פשוטים מאשר באנדרואיד והעברית המובנית עובדת מעולה.

באנדרואיד אתה תלוי ביצרן הטלפון אם בא לו להוציא עדכונים או לא, ואם לא אז צריך לחפש רומים ולקוות שזה יעבוד. במכשירים שלא מגיעים מיצרנים מוכרים, עלולה להיות בעיה בעברית (קרה לי ושלחתי בחזרה את המכשיר לזיכוי).

מעבר לזה רק צריך לשים לב שאתה קונה מכשיר שמתאים ל GSM/UMTS בתדרים שמקובלים בישראל (יש פה באתר סקירה מקיפה של הנושא הזה).

פורסם

שכח מאחריות בינלאומית שתקפה בארץ, תצא מנקודת הנחה שאם יש לך אחריות בינלאומית, היא תהיה תקפה במקום בו רכשת אותה.

אף יבואן לא יטפל בך בארץ במידה והמכשיר לא נקנה ישירות ממנו.

לגבי תמיכה בעברית, כל מכשיר שכיום מגיע או שקיים עבורו שדרוג לגרסת ICS, מהקופסא תומך בעברית, לפעמים עם ממשק בעברית ולפעמים בלי.

לגבי ההתעסקות ... כמו עם כל דבר, את הכל ניתן להרוס אם אתה לא יודע מה אתה עושה או לא עוקב באופן מפורש אחרי ההוראות.

פורסם

1. לHTC יש אחריות בינלאומית (תצטרך לשלוח לתיקון באירופה, יש להם צוות ישראלי שם), לשאר אין. בכל אופן סביר שלא תצטרך בכלל

2. יש להבדיל בין 2 מקרים-

א.עדכון רשמי- מתבצע לבד ואוטומטית (הוא מודיע לך שיש עדכון ועושה הכל לבד)

ב.עדכון לא רשמי- אם בא לך להתקין גרסה לא רשמי ו"משופצת" אז תצטרך לעדכן לבד כשתרצה, אולם גרסאות לא משופצות נותות להיות הרבה יותר טובות מהרשמיות וגם יש הרבה מבחר

3. קריאה כתיבה וישור יש בכל מכשיר. תפריטים- בסוני ובHTC החדשים יש בכולם, אצל סמסונג בS3 יש ובישנים יותר אין אם תקנה מחול.

אבל אפשר תמיד להתקין גרסה "ישראלית" שכוללת תפריטים

בקשר לעלות אחזקה- לרוב מכשירים לא מתקלקלים מעצמם (אם בהתחלה בדקת שהכל תקין), ואם אתה גורם נזק אז לא באחריות

וכמו שאמרתי- מבחינת תוכנה, יש אלפי "רומים" לכל מכשיר עם מגוון רחב של אופציות מעניינות, זה יתרון של מערכת פתוחה, לכל בעיה יבוא המפתח עצמאי וימצא פתרון

פורסם

א. פורום אנדרואיד נועד לדיונים על מערכת ההפעלה מבית גוגל. היות והדיון הזה לא דן במערכת ההפעלה, הוא מועבר לפורום סלולר הכללי.

ב. המכשירים נמכרים עם אחריות בין לאומית, אך היא לא תקפה בארץ. בכל מקרה, זה ממש לא משנה. אם תקנה מחנות טובה תוכל פשוט לשלוח להם ולקבל שירות. תוסיף לזה את העובדה שהסיכויי שתשתמש באחריות שואף ל-0, ולא הפסדת כלום.

ג. כאמור, יש עדכונים OTA, כמו Windows Update, ויש עדכונים עצמאיים. העצמאיים הם פשוטים למדי, תלוי במכשיר. בגדול יש שתי שיטות לעשות את זה (שוב, תלוי במכשיר) - העברת קובץ זיפ למכשיר והתקנתו דרך ה-Recovery (דומה קצת לביוס), או חיבור המכשיר במצב מיוחד למחשב והתקנת כמה קבצים דרך תוכנה. בסך הכל התהליך לא אמור לקחת יותר מחצי שעה במקרה הכי גרוע. עם זאת, לעיתים יש סכנה שהמכשיר ינפח את נשמתו, אם לא פועלים ע"פ המדריך או אם מפשלים איפושהו. לדוגמא אם אתה בוחר להתקין דרך תוכנת המחשב ונגמרת לך הסוללה באמצע, או שהמחשב נכבה, יכול ליהיות שהמכשיר יהפוך ללבנה - Brick.

(אבל אין לך מה לדאוג. אם אתה עוקב אחרי המדריך הכל אמור לעבוד)

ד. כן, כל מכשיר ICS תומך בעברית, ולמען האמת גם מכשירים עם מערכות ישנות יותר. ICS תומכת ברמת הקריאה והכתיבה, לא תמיד יש תפריטים. לפעמים אפשר להוסיף תפריטים בעברית ע"י תוכנה שימוש בתוכנה פשוטה, ולפעמים צריך להתקין רום אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים