עבור לתוכן

האוצר: המכרז של הב.מ.וו 528i גובש תוך שמירה על עקרונות השוויון והתחרות

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

^ הסיטוראן במכרז היתה מעט זולה זולה יותר מהב.מ.וו. 178 אלף לסיטרואן ו 207 אלף לב.מ.וו.

• תגובות 42
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לי אישית מפריעה הבחירה ב-BMW. הבחירה ברכב שמזוהה עם עבריינים (וסתם ערסים) היא לא ראויה.

למה לא ראויה? זו הפואנטה ;)

פורסם
  • מחבר

לפני ההנחה ה528 עולה 403 אלף, וה C5 עולה 201 אלף. מהפרש של 202 אלף, זה ירד להפרש של 29 אלף, לרכב שנמצא כמה ליגות מעל הרכב האחר מכל הבחינות.

מוטו:

שרי מדינת ישראל, או יותר נכון הנהגים שלהם, עומדים לגלות את ההנאה הטמונה בהנעה האחורית. זאת מכיוון שבשנתיים הבאות יוחלפו המכוניות שלהם במכוניות ב.מ.וו סדרה 5. מדובר ב-528 המוכרת שקיבלה לאחרונה את מנוע ה-2.0 ליטר המוגדש שמייצר 245 כ"ס. פגשנו את יחידת הכוח הזו לראשונה אצל ב.מ.וו סדרה 3 החדשה והגרסה החדשה ל-5 אמורה לכן להיות חסכונית למדי. המכונית מאיצה ל-100 קמ"ש ב-6.2 שניות ומגיעה ל-250 קמ"ש מירביים.

זו פעם ראשונה שב.מ.וו יכולה הייתה להתמודד על מכרז השרים וזה קשור באופן הדוק גם למדיניות המחירים החדשה של היצרנית הגרמנית. ברשימת המכוניות שעמדו בתנאי המכרז יכולתם למצוא גם מספר דוגמאות זולות בהרבה מהסדרה 5, כמו למשל ביואיק לה קרוס, וולוו S80, קרייזלר 300 ועוד.

לפי הנהלת ב.מ.וו הזכייה במכרז היא חלק מהמהלך שהחל עם ההשקה מחדש של המותג. זה יראה שב.מ.וו היא יותר נגישה לקהל ויעזור לה להיות יותר לגיטימית בשוק הרכב המקומי. מעניין לציין שעבור ברק כהן, ראש ב.מ.וו בישראל, זו כבר זכייה שנייה במכרז: בתפקידו הקודם כראש חטיבת אודי הוא התמודד וזכה עם ה-A6 במכרז.

פורסם

אל תהיה מגוחך, ה-C5 לא טובה יותר מהבימר בשום פרמטר (חוץ מהמחיר, שבמכרז הספציפי הזה גם הוא היה פחות טוב מהבימר).

אני רוצה לראות אותך בוחר ב-C5 על פני BMW 528 אם אומרים לך ששתיהן באותו מחיר.

על אחת כמה וכמה אם ה-C5 אפילו יקרה יותר.

איפה ראית שהמחיר היה פחות טוב משל הבימר? רשמתי שה C5 עולה קצת פחות מחצי מהבימר. (אני לא יודע מה המחירים שהוצעו במדויק במכרז- מדובר במחירי השוק)

ובטח שה C5 טובה יותר במשהו, ואפילו משהו חשוב בכל הנוגע לנסיעות מרובות/ארוכות- נוחות.

BMW למיניהן מכוילות לביצועים ולאוטובאנים באיכות סלילה מעולה. ה C5 מגהצת כבישים משובשים כמו משי, והמושבים שלה מפנקים יותר.

אם אומרים לי ששתיהן באותו מחיר, אבל אני בתור נוסע במושב האחורי- C5, ללא ספק.

אם אני זה שנוהג רוב הזמן- 528. בשביל למכור אותה ולקנות משהו שונה לחלוטין וכיפי בהרבה 8)

kalen- מאיפה הנתונים על מחירי הרכבים? הם לא פורסמו בשום מקום. ואין סיכוי שהמדינה משלמת 178 אלף על רכב שכולל מס עולה 200 אלף.

פורסם

רק בישראל היא מזוהה כך, בעולם מדובר ברכב יוקרה מכובד. ומאוד יכול להיות שמסיבה זו בדיוק ב.מ.וו. בחרו לתת הנחה כזו גדולה.

וזה שעבריינים נוהגים ברכב כזה, לא הופך את ההחלטה ללא לגיטימית.

התמודדו במכרז גם קרייזלר, ביואיק, סיטרואן ועוד יצרן.

אני מנחש שבמחיר הזה, מדובר היה בבחירה המשתלמת ביותר. גם אני, אם הייתי בשוק לרכב ב 200 אלף שח, במחיר הזה הייתי קונה את הרכב בלי לחשוב פעמים. (ולא על מנת למוכרו מיד אח"כ)

אתה חי בישראל ובישראל BMW מזוהה עם עבריינים. זה מה שיש. מה רע ב-Volvo S60 עם מנוע 2.0 טורבו? הרכב עולה 240 אלף לצרכן. מדובר במכונית יפה, איכותית, נוחה, בטוחה, מכובדת.

אנגל'ה מרקל נהגה בגולף עד שאולצה לעבור לרכב ממוגן. פרנסואה הולנד רכב על קטנוע. עם כל הכבוד לשרי מדינת ישראל הם יכולים להסתפק במכונית קצת יותר פשוטה ועממית. בחירה ברכב מנקר עיניים תוצרת חברה שהעבידה בכפייה 30,000 בני אדם בתקופת מלחמת העולם השנייה זו בחירה עלובה. במדינה שלנו אין יותר ערכים, גבולות, עקרונות. אין כלום. רק שיקולים של פוזה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, אם תקח את כל מכוניות ה BMW שנמכרות בישראל, תגלה ש 90% אחוז נמכרים לא לעבריינים אלא לאנשים עם כסף האוהבים איכות נהיגה, בתנאי סלון. ה 10% הנותרים הם רוב העבריינים שאכן גם אוהבים זאת.

דבר שני, האם משהו שעבריינים קונים הופך לפסול לרכישה נטו בגלל שעבריינים רכשו אותו? לא יודע בכלל איך להגיב לטענה כזו. זה לא צריך להווה שיקול לא לי ובטח לא לממשלתי שמשתמשת במיסים שלי.

בדיחה משנות התשעים:

למה עבריינים אוהבים BMW ?

-כי יש לה הגה קטן, וקל לסובב אותו כשאתה אזוק.

kalen- מאיפה הנתונים על מחירי הרכבים? הם לא פורסמו בשום מקום. ואין סיכוי שהמדינה משלמת 178 אלף על רכב שכולל מס עולה 200 אלף.

מעט טעיתי בסכום. הסיטרואן עולה 205 אלף שח לפני הנחה.

אולי זה כולל מס? המדינה משלמת מס קנייה לעצמה על רכבים?

פורסם

שטויות, למה לנטור טינה על מה שקרה לפני 60 שנה? למה בכלל יש לנו הסכם שלום (מהחזקים והחשובים) עם הגרמנים??

פורסם
  • מחבר

לב, לגבי רכש של רכב גרמני.

דבר ראשון, זה לא פעם ראשונה. בפעם הקודמת זה היה אאודי A6, ולפני זה, סקודה סופרב אשר בבעלות גרמנית.

דבר שני, אם ישראל קונה צוללות מלחמה מיורשי מכונת המלחמה הנאצית, (ומקבלת חלק בחינם) אז להתחיל להיות מוסרי כשמדובר ברכש של רכב גרמני, זו צביעות.

פורסם

איפה ראית שהמחיר היה פחות טוב משל הבימר? רשמתי שה C5 עולה קצת פחות מחצי מהבימר. (אני לא יודע מה המחירים שהוצעו במדויק במכרז- מדובר במחירי השוק)

תגיד אתה מעופף? כל הדיון הזה מדבר על המכרז הספציפי הזה שבו ה-BMW הוצעה בחצי מחיר.

ובטח שה C5 טובה יותר במשהו, ואפילו משהו חשוב בכל הנוגע לנסיעות מרובות/ארוכות- נוחות.

BMW למיניהן מכוילות לביצועים ולאוטובאנים באיכות סלילה מעולה. ה C5 מגהצת כבישים משובשים כמו משי, והמושבים שלה מפנקים יותר.

:lol: :lol: :lol:

סייג לחוכמה - שתיקה.

מה שכתבת פה פשוט מביך ומציג בורות עצומה.

אם זה לא היה עצוב זה היה ממש מצחיק :)

בעצם, זה עדיין ממש מצחיק. :lol: :lol: :lol:

פורסם

עומרי, טופ גיר עשו השוואה בין סיטרואן C6 ו-BMW סדרה 5. מבחינת נוחות C6 קרעה לגזרים את BMW.

C5 משתמשת באותם מתלים הידראולים.

פורסם

לי אישית מפריעה הבחירה ב-BMW. אני לא נכנס להיסטוריה של החברה, אבל הבחירה ברכב שמזוהה עם עבריינים (וסתם ערסים) היא לא ראויה. לא חסר רכבי יוקרה מעולים למשל וולו שיניידו את השרים בנוחות ופינוק.

באותה מידה אפשר לומר שהדורסים של לי זיתוני נהגו בסיטרואן* ולכן צריך לאסור על כל דמות ציבורית לנהוג ברכב זה.

בבקשה!!!!!!!!!!!! תפסיקו לבלבל בביצים :-X

--------------------------------------------------------

*אני לא באמת יודע באיזה רכב הם נסעו ובאותה מידה הייתי יכול לומר כל שם של כל חברת רכב אחרת.

פורסם

לי יצא לנהוג על סדרה 5 ועל C5, אז אני יודע ממקור ראשון על מה אני מדבר. ולך?

תגיד אתה מעופף? כל הדיון הזה מדבר על המכרז הספציפי הזה שבו ה-BMW הוצעה בחצי מחיר.

היא לא "הוצעה בחצי מחיר". המחירים לא פורסמו. זה פשוט שהמדינה לא משלמת מס, אז ב 2 המקרים מדובר בחצי מחיר.

בכתבות אפילו טוענים שהסיטרואן עולות "קצת יותר משליש" מה BMW (למרות שלדעתי זו הגזמה, הן בטח עולות בערך חצי)

סייג לחוכמה - שתיקה.

מה שכתבת פה פשוט מביך ומציג בורות עצומה.

אם זה לא היה עצוב זה היה ממש מצחיק :)

בעצם, זה עדיין ממש מצחיק. :lol: :lol: :lol:

מי שצריך להישמע למשפט "סייג לחוכמה- שתיקה" במקרה הזה הוא אתה

במקרה טופ גיר עשו בדיקה בדיוק בנוגע לזה, BMW סדרה 5 מול סיטרואן C6 (שמשתמשת ב-ד-י-ו-ק באותה מערכת הידרו-פנאומטית שנמצאת ב C5, אותם מתלים, הכל זהה לחלוטין, המערכת נקראת hydractive 3 plus)

http://www.dailymotion.com/video/x3whl5_citroen-c6-bmw-serie-5-top-gear_auto

עכשיו, רוצה לחזור על מה שהרגע אמרת, או שתקשיב לעצה של עצמך?

פורסם

תותח אתה. את הסרטון הזה חיפשתי.

פורסם

קודם כל, אם תקח את כל מכוניות ה BMW שנמכרות בישראל, תגלה ש 90% אחוז נמכרים לא לעבריינים אלא לאנשים עם כסף האוהבים איכות נהיגה, בתנאי סלון. ה 10% הנותרים הם רוב העבריינים שאכן גם אוהבים זאת.

דבר שני, האם משהו שעבריינים קונים הופך לפסול לרכישה נטו בגלל שעבריינים רכשו אותו? לא יודע בכלל איך להגיב לטענה כזו. זה לא צריך להווה שיקול לא לי ובטח לא לממשלתי שמשתמשת במיסים שלי.

זה לא משנה את העובדה שהציבור רואה ב-BMW רכב של עבריינים. זה הכל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים