עבור לתוכן

האוצר: המכרז של הב.מ.וו 528i גובש תוך שמירה על עקרונות השוויון והתחרות

Featured Replies

פורסם

האוצר: המכרז של הב.מ.וו 528i גובש תוך שמירה על עקרונות השוויון והתחרות; מקורב לשטייניץ ל"גלובס": "שוקלים לבטל המכרז - 50% הנחה לא נראים טוב"

אני באמת לא מבין את הביקורת על העסקה הזו. תראו תגובות למטה בכתבה, אנשים מדברים שם על שוחד.

את המחיר לרכב השרים אנו משלמים, לא השרים. אז על איזה שוחד אנשים מדברים? האם הם היו מעדיפים שהמדינה תשלם מחיר מלא, ובמתקציב המדינה ירד פי 2 כסף?

אני יכול להבין את הביקורת על עצם רכישת רכב חדש, לא עבור הנחה ענקית שיבואן זה או אחר נותן מסיבותיו שלו. במקרה זה כנראה BMW רוצים לשתפר את התדמית של הרכב בישראל הידוע כרכב של עבריינים, ע"י כך ששרים ישתמשו בו. (אירוני משהו, שאלו עבריינים וגם אלו עבריינים לפעמים, אבל זה לא רלוונטי)

מדוע אנשים לא מסוגלים להסתכל עניינית על כל מקרה לגופו, ולא לצעוק שוחד אוטומטית על כל מקרה, כשאת ב"שוחד" במקרה זה בעצם כולנו מקבלים.

• תגובות 42
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

:imwithstupid:

במקרה זה כנראה BMW רוצים לשתפר את התדמית של הרכב בישראל הידוע כרכב של עבריינים, ע"י כך ששרים ישתמשו בו.

מאיפה לעזאזל הבאת את הבולשיט הזה?!?!?! :kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

:bash::kopfpatsch::screwy:

רואה, גם אני יכול להגיב עניינית.

פורסם

הנה כמה משלי - :jump::silly: :2girls:

פורסם

יצא אחלה מכרז, אנשים סתם מחפשים איפה להתלונן

זה כאילו לקחו מכוניות יוקרה בחינם -

אם המחיר הרשמי הוא 400 והם קונים ב200 ויסעו בה שנתיים, הם ימכרו אותה ברווח!! במחיר הזה שיקנו כמה אלפים של כאלה וימכרו אותם מיד...

אם הם היו קונים לכל שר סוזוקי אלטו זה היה עולה יותר כסף... :lol:

גם מבחינת בזבוז דלק, זה מנוע 2.0, ממש קטן לכזה אוטו גדול. זה כמעט כמו ה1600 שיש לכולם בליסינג, רק עם טורבו, שלא מוסיף לצריכת דלק ומשפר את הביצועים.

פורסם

הנה כמה משלי - :jump::silly: :2girls:

אני הכי אוהב את זה :jump:

פורסם

אין לי בעיה עם עלות הרכישה. שר זה תפקיד ציבורי בכיר ומן הראוי שאדם בתפקיד בכיר יתנייד ברכב יוקרה. מי שמתנגד הוא פשוט ישראלי קטן וצר עין. בחו"ל חברי פרלמנט מקבלים רכבים הרבה יותר יקרים. לי אישית מפריעה הבחירה ב-BMW. אני לא נכנס להיסטוריה של החברה, אבל הבחירה ברכב שמזוהה עם עבריינים (וסתם ערסים) היא לא ראויה. לא חסר רכבי יוקרה מעולים למשל וולו שיניידו את השרים בנוחות ופינוק.

פורסם
  • מחבר

רק בישראל היא מזוהה כך, בעולם מדובר ברכב יוקרה מכובד. ומאוד יכול להיות שמסיבה זו בדיוק ב.מ.וו. בחרו לתת הנחה כזו גדולה.

וזה שעבריינים נוהגים ברכב כזה, לא הופך את ההחלטה ללא לגיטימית.

התמודדו במכרז גם קרייזלר, ביואיק, סיטרואן ועוד יצרן.

אני מנחש שבמחיר הזה, מדובר היה בבחירה המשתלמת ביותר. גם אני, אם הייתי בשוק לרכב ב 200 אלף שח, במחיר הזה הייתי קונה את הרכב בלי לחשוב פעמים. (ולא על מנת למוכרו מיד אח"כ)

פורסם

סתם, כנקודה נוספת - אם נתייחס לעצם העובדה שהמנוע של הב.מ.וו, בהינתן בכך שלשרים מותר לדהור לפחות ב 160 קמ"ש את כביש מס' 1, או לחלופין, כשהנהג ברכב ממתין שעתיים לכבוד השר שייצא בביתו, עם מזגן ומנוע ב Idle - צריכת/ניצולת הדלק של הרכבים האלה יותר מקוממת אותי מהברנד עצמו.

ד.א, הם יכלו להסתדר עם מאזדה 3 מאובזרת ב 40-50 אש"ח, שזה בסדר גמור.

פורסם
  • מחבר

סבבה, וזה נושא בפני עצמו. אבל לא על זה התלוננו, אלא על עצם ההנחה.

גם המתחרים האחרים במכרז היו רכבי יוקרה עם צריכת דלק תואמת, ושעלותם הרבה מעל מזדה 3.

פורסם

אם זה המחיר שקמור הציעו למדינה בשביל ה-528, אז אני מצדיק את הבחירה הזאת ב-100% וכולם היו עושים בדיוק אותו דבר.

ברור לחלוטין שקמור מפסידה פה כסף והמטרה שלה היא פשוט להשתמש בזה שמנוף שיווקי/פרסומי. אז מה? זכותם.

פורסם

זה כבר לא קמור, זה דלק מוטורס.

פורסם

נכון, אבל אתה חייב להודות שזה מנקר עיניים.

מבחינתי, בעל תפקיד ממשלתי בכיר כמו שר צריך להתנייד ברכב יצוגי, הרכב צריך להיות גדול מספיק כדי לנהל דיונים במושב האחורי, צריך להיות חזק מספיק, לתמרן בצורה טובה, ולהתאים לנסיעות ארוכות.

אבל יודע משהו? הסיטרואן C5 שזכתה במקום השני במכרז עונה על כל הדרישות האלו, והיא גם יותר נוחה מה BMW. הגרסה שהגיעה למקום השני במכרז היא מנוע ה 1.6 טורבו, עם כל האיבזור והפינוקים האפשריים. היא גם עולה טיפה פחות מחצי מה BMW.

כמובן שהמכרז הזה עורר הדים לפני שבכלל הכל נסגר- אנחנו לא יודעים באיזה רכב בחר כל שר, אנחנו רק יודעים שעומדים לקנות 50 מכוניות, ושאחת האופציות העומדות בפני השרים הן BMW.

מנקודת מבט מעשית, בתור רכב שמסיעים אותך בו ולא רכב שאתה נוהג בו, ה C5 זו האופציה העדיפה. בפועל, סביר להניח שהרוב היו בוחרים BMW- כי זה BMW.

פורסם
  • מחבר

הם צריכים לקחת בחשבון גם את אמינות הרכב ובכמה הרכב יכול להימכר אח"כ.

ואחרי הכל, סיטרואן גרועה באמינות, ומאוד קשה למכירה למרות שמאבדת המון מערכה.

ראו מחירים ביד2 לסיטרואן C5.

ה 528 נמכרת אגב ב 370 אלף שח ביבוא אישי. בקיצור, עסקה מאוד משתלמת למדינה.

פורסם

אבל יודע משהו? הסיטרואן C5 שזכתה במקום השני במכרז עונה על כל הדרישות האלו, והיא גם יותר נוחה מה BMW. הגרסה שהגיעה למקום השני במכרז היא מנוע ה 1.6 טורבו, עם כל האיבזור והפינוקים האפשריים. היא גם עולה טיפה פחות מחצי מה BMW.

אל תהיה מגוחך, ה-C5 לא טובה יותר מהבימר בשום פרמטר (חוץ מהמחיר, שבמכרז הספציפי הזה גם הוא היה פחות טוב מהבימר).

אני רוצה לראות אותך בוחר ב-C5 על פני BMW 528 אם אומרים לך ששתיהן באותו מחיר.

על אחת כמה וכמה אם ה-C5 אפילו יקרה יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים