עבור לתוכן

אולמרט זוכה חלקית- ׳יום אבל לפרקליטות המדינה׳

Featured Replies

פורסם

אני לא קונה את הזיכוי של אולמרט בדיוק כמו שאני לא קונה את ההרשעה של קצב (ולמען הסר הספק, לדעתי הוא היה חרא של נשיא).

פורסם

אני מאמין גדול במשפט אין עשן בלי אש

קשה לי להאמין שאולמרט זכאי כמו שקשה לי להאמין שקצב לא אשם :)

פורסם
  • מחבר

אתם יכולים לכתוב מה שתרצו ועדיין, מבחינה חוקית- קצב אשם ואולמרט אשם רק באחד מני פשעים רבים שיוחסו לו.

אם יש לכם בעייה עם מערכת המשפט וחוק של מדינת ישראל- זה כבר דבר אחר לגמרי .

:jump:

פורסם

שוב אולמרט לא ידע לא שמע ואין לו שום עסק עם מה שהמזכירה שלו עושה.

מישהו באמת מאמין שלאולמרט לא היה מושג מה שולה זקן עושה או לא עושה?

היא נשכבה על הגדר בשבילו, הוא ידע לבחור את אנשי אמונו.

ע"פ החוק הוא זכאי כי לא הוכח שהוא ידע על כול הדברים שקרו סביבו ולטובתו, בפועל זה עדיין נראה מסריח.

בכול מקרה שיהיה לו בהצלחה ושיהיה בריא.

פורסם
  • מחבר

שוב אולמרט לא ידע לא שמע ואין לו שום עסק עם מה שהמזכירה שלו עושה.

מישהו באמת מאמין שלאולמרט לא היה מושג מה שולה זקן עושה או לא עושה?

כן, השופטים.... ;)

פורסם

השופטים לא מאמינים לאף אחד, השופטים מסתכלים על הראיות שהציבו מולם ושוקלים אותם בהתאם.

אין לי שום טענות לשופטים ואין לי שום טענות לאולמרט, מי שאשם פה הוא הפרקליטות שלא הצליחה להוכיח את הטענות שהיא הטיחה.

בכול זאת אני לא מאמין שאולמרט לא ידע מה קורה סביבו ולא ידע מה המזכירה שלו עושה, יכול להיות שגם השופטים לא מאמינים אבל חומר הראיות שהוצג להם לא הוכיח מעל לכול ספק שהוא ידע, ולכן הם פסקו כפי שהחוק קבע שהם צריכים לפסוק וזה אולי הדבר היחיד שנשאר כאן במדינה ועוד לא הושחת, בתי משפט.

נערך, תודה על התיקון!

פורסם

אני יודע שזה נראה קטנוני, אבל בחייאת - מושחת זה עם ת', לא עם ט'. עם ט' זה שוחט, כמו קצב ששוחט בהמות. כמו "בעיר ההריגה" של ביאליק.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שזה נראה קטנוני, אבל בחייאת - מושחת זה עם ת', לא עם ט'. עם ט' זה שוחט, כמו קצב ששוחט בהמות. כמו "בעיר ההריגה" של ביאליק.

אתה לא צריך להתנצל, זה טוב מאד ליידע אנשים בטעויות שלהם ולדעתי זה לא קטנוני בכלל.

השופטים לא מאמינים לאף אחד, השופטים מסתכלים על הראיות שהציבו מולם ושוקלים אותם בהתאם.

אין לי שום טענות לשופטים ואין לי שום טענות לאולמרט, מי שאשם פה הוא הפרקליטות שלא הצליחה להוכיח את הטענות שהיא הטיחה.

בכול זאת אני לא מאמין שאולמרט לא ידע מה קורה סביבו ולא ידע מה המזכירה שלו עושה, יכול להיות שגם השופטים לא מאמינים אבל חומר הראיות שהוצג להם לא הוכיח מעל לכול ספק שהוא ידע, ולכן הם פסקו כפי שהחוק קבע שהם צריכים לפסוק וזה אולי הדבר היחיד שנשאר כאן במדינה ועוד לא הושחת, בתי משפט.

נערך, תודה על התיקון!

אם היית רואה את ההבעה על הפנים שלי בזמן שכתבתי את זה-

כן, השופטים.... ;)

היית מבין שזה נכתב לגמרי בצחוק ( למרות שהשופטים הם גם בני אדם עם דעות, ולפעמים קשה לשפוט לפי העובדות בלבד ולא לשלב בכך קצת רגש ואמון בצד מסויים).

פורסם

אין לי כוח לצטט את כל מי שאמר כאן שאנשי הפרקליטות צריכים לעוף בגלל שלא הצליחו להרשיע את אולמרט, אבל אני מגיב לכם.

דבר ראשון, אותם פוליטיקאים הם (ברוב המקרים) אנשים מוכשרים שיודעים גם לבצע פשעים כך שיהיה קשה עד בלתי אפשרי להוכיח אותם.

דבר שני, יש להם את מיטב עורכי הדין בארץ שמתמחים בזיכוי הלקוחות שלהם.

דבר שלישי, הפרקליטות עושה עבודה מעולה - הנה ציטוט המסטאטוס של שלי יחימוביץ על הרשעות הפרקליטות של פוליטיקאים בכירים

"

הפרקליטות. הרשעות. פרופורציות:

2012: אהוד אולמרט, ראש ממשלה, הורשע (הפרת אמונים).

2012: משה קצב, נשיא המדינה, הורשע (שתי עבירות אונס והטרדה מינית) ונכלא.

2010: צחי הנגבי, חבר כנסת, הורשע (עדות שקר) וספג קנס של 10,000 שקל קנס וקלון.

2009: אברהם הירשזון, שר האוצר, הורשע (גניבה) ונכלא.

2009: שלמה בניזרי, שר העבודה והרווחה, הורשע (לקיחת שוחד, הפרת אמונים, שיבוש מהלכי משפט וקשירת קשר לביצוע פשע) נכלא.

2008: שלמה דיין, חבר כנסת, הורשע (קבלת דבר במרמה) וספג עבודות שירות.

2007: חיים רמון, שר המשפטים והמשנה לרוה"מ, הורשע (מעשה מגונה).

2006: עמרי שרון, חבר כנסת, הורשע (רישום כוזב במסמכי תאגיד, עדות שקר והפרת חוק מימון מפלגות) ונכלא.

2006: סלאח טריף, שר לענייני מיעוטים, הורשע (מתן שוחד, מרמה והפרת אמונים) וספג עבודות שירות ומאסר על תנאי.

2006: עופר חוגי, חבר כנסת, הורשע (קבלת דבר מרמה בנסיבות מחמירות, שימוש במסמך מזויף ורישום כוזב במסמכי תאגיד) ונכלא.

2006: נעמי בלומנטל, סגנית שר התשתיות, הורשעה (מתן שוחד בחירות, שיבוש הליכי משפט והדחה בחקירה) וריצתה עבודות שירות.

2006: יחיאל חזן, חבר כנסת, הורשע (זיוף ומרמה בפרשת "ההצבעות הכפולות" בכנסת) וספג עבודות שירות ומאסר על תנאי.

2005: יאיר פרץ, חבר כנסת, הורשע בעסקת טיעון (קבלת דבר במרמה) וספג עבודות שירות.

2003, 2004: גונן שגב, שר התשתיות, הורשע (2003 - ניסיון לקבל דבר מרמה והונאה בכרטיס חיוב; . 2004 - ניסיון להבריח לישראל כדורי אקסטזי וזיוף דרכון דיפלומטי) ונכלא .

2003: מיכאל גורלובסקי, חבר כנסת, הורשע (הפרת אמונים בפרשת "ההצבעות הכפולות") וספג עבודות שירות ומאסר על תנאי.

2001: יצחק מרדכי, שר התחבורה, הורשע (ביצוע מעשים מגונים בנסיבות מחמירות ובעבירה של מעשים מגונים) וספג מאסר על תנאי.

1999: אריה דרעי, שר הפנים ומנהיג מפלגה, הורשע (שוחד, מרמה והפרת אמונים וקבלת דבר מרמה בנסיבות מחמירות) ונכלא."

אז חברים יקרים, עם רשימת הרשעות כזאת אני לא חושב שהפרקליטות שלנו כ"כ גרועה.

פורסם
  • מחבר

קשה לי להבין מה אתה מנסה להראות פה...

זה מה שאני חושב שיהיה הכי הולם להגיב לך (אחד שיודע): כל הכבוד על שהצלחת להוכיח שהפרקליטות עושים את העבודה שלהם ולא משחקים טטריס ומגרבצים בביצים כל היום במשרדים שלהם. לדעתי אתה צריך גם להודות לתלמידים על זה שהם באים לבתי הספר, לרופאים שהם מרפאים אנשים ולבנאים על זה שהם בונים דברים.

עכשיו יותר ברצינות- הם לא צריכים לעוף בגלל שהם תבעו את אולמרט, הם צריכים לעוף בגלל שהם גרמו לאולמרט לעוף והשפיעו על כל תושבי מדינת ישראל על סמך טענות שכנראה אין להם מספיק בסיס.

כמו שכתבתי בהתחלה- קח את סרקוזי כדוגמה- לא נגעו בו (משפטית) עד שהוא לא סיים את הכהונה שלו.

נ.ב.

מבחינתי אתה יכול להפנות את הגברת שלי יחימוביץ לחלק הראשון בתגובה שלי...

פורסם

^ לא סובל את אולמרט, ואני שמח שהוא לא ראש ממשלה.

אבל אני מסכים איתך. מערכת המשפט בישראל חורגת מסמכותה יותר מדי פעמים, ויותר מדי בקיצוניות.

כיום, אדם אחד או 2 יכולים להדיח ממשלה בישראל, מבלי להוכיח דבר אלא רק ע"י חשדות.

וזה ממש לא בחוק בישראל, אלא עוד אחריות שנלקח ע"י העליון בפסיקותיו. במספר מקרים ראשי ממשלה הוכרחו לפטר שרים שהוגשו נגדם כתבי אישום. חוק יסוד הממשלה בישראל קובע שלא יכהן שר מי שהורשע בעבירה שיש בה קלון. לא מי שהואשם.

בארה"ב לדוגמה, יש צורך במשפט בסנאט כדי להדיח נשיא וכל נבחר ציבור אחר. (ברמה הפדרלית. באופן דומה יש גם ברמה של המדינות, ע"י בתי הנבחרים שלהם)

אני לא אומר שבישראל צריך להיות אותו הדבר, אבל כן צריך להיות גבול למה שהפרקליטות והעליון יכולים לעשות לנבחרי ציבור שלא הורשעו.

אני מחכה ליום שבו ראש ממשלה בישראל יגיד לעליון:

"לא, אני לא מפטר שר עקב האשמתו בפלילים. (לפני הרשעתו) זה לא מסמכותכם לקבוע לי לפטר שר. החוק לא נתן לכם סמכות כזו".

רק טוב יצא מהבלאגן שדבר כזה יגרום. ויכוח אמיתי על סמכויות הממשלה VS בתי המשפט VS הכנסת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים