עבור לתוכן

מתכנן לשדרג מחשב שמתנהג מוזר, מבקש עזרה בלהבין מה קורה

Featured Replies

פורסם

שלום

לפני כשנה וחצי שדרגתי את המחשב, למפרט הבא:

Psu - Enermax 350w

Gpu - 250gtx

Mobo- M4N78PRO

new RAM..

והרכיבים הישנים שנשארו הם:

HDD- some old 140gb HDD..

Processor - Athlon 4800+

יש שתי טעויות שאני עכשיו יודע עליהן, שהן א. הספק לא מתאים בשיט למחשב (אין שום אחוזי בטחון. גם הבנתי שהספק הספק יורד עם השנים - על-כן, הוא כבר בכלל לא מתאים?) ב. הייתי צריך להחליף את ההארד דרייב, הוא כבר שחוק לגמרי.

הבעיה הייתה שהייתי לחוץ מהלימודים, ולא היה לי זמן להחליף את ההארד דרייב. היו לי כלמיני קריסות מוזרות, ובסופו של דבר יצא שעבדתי בEEE PC שיש לנו.. (תנסו להריץ MATLAB על EEEPC ותדעו מה זה תסכול).

עכשיו יש זמן ואני רוצה לתקן את המחשב.

יש לי שתי שאלות מרכזיות:

1. הMOBO לא מגיב לUSB STICK של UBUNTU. יכול להיות שקריסות של המחשב הרסו את לוח האם? כמו שכתבתי, הוא היה אחד מהחלקים שהחלפתי. שמתי לב שההרכבה בחנות הייתה לא משהו, והפאנל לא כ"כ במקום, אבל המחשב עצמו רואה את הUSB בלי שום בעיה, פשוט לא עושה ממנו BOOT. (החלפתי את הDEVICE PRIORITIES).

2. לגבי המעבד, המעבד כבר ממש ישן ((4 שנים). האם יש התיישנות מסויימת שצריך לטפל בה (אם כן, איך?)? האם צריך להחליף גם מעבד?

עוד שאלה:

2. יש עילה לדרוש מהמוכר ספק יותר טוב? יצא שהקנייה הייתה די בלחץ, ועשיתי בדיקה פשוטה של לסכום את ההספקים של הרכיבים שיהיו, וראיתי שיוצא קצת פחות מ350 וואט, אז חשבתי שיהיה בסדר. אחרי זה, כשלמדתי על איך לבחור ספק, ראיתי שזו הייתה טעות. לספק יש אחריות של 3 שנים.

פורסם

Yesh li sheela meod doma, misheu yodea?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים