עבור לתוכן

מחשב נייד למתכנתת

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

כן, הבעיה היא שאני לא רוצה להגיע למצב שבו הצגה של פריטים מרובים תגרור טקסט קטן/צפוף מדי לצורך הנוחות.

• תגובות 31
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

את תמיד יכולה להגדיל מעט את התצוגה והפונטים כך שיתאימו לך, פשוט איכות המסך תהיה טובה יותר.

ניתן לקבוע DPI "מוגדל" במערכת ההפעלה ולהנות מכל היתרונות במקביל של מסך בעל רזולוציה גבוהה.

אני יכול לומר לך אישית שלי לא מספיק מסך בעל רזולוציה בסיסית במחשב נייד כי יש לתוכנות שאני עובד איתן (פוטושופ/אוטוקד) תפריטים ותפריטי-פקודות בתוכנה שבגלל הכמות שלהם הן מורידות לי משטח העבודה הנטו שלי ולפעמים זה מגיע למצב אבסורדי שאני אפילו לא רואה מספר פקודות במסך בגלל הרזולוציה הנמוכה ואני לא יכול לעשות דבר בעניין.

פורסם
  • מחבר

השאלה היא אם מסך גדול יכול להוות פתרון חלופי לבעיה פחות קיצונית מאשר הבעיה שלך.

כבר קרו לא מעט מקרים שהעדפתי לחבר מחשב נייד של 10.1'' למסך גדול יותר עם רזולוציה נמוכה יחסית, פשוט כי יותר נוח לי להפריד מנטאלית בין חלונות שונים ע"י הסטת המבט. אם הייתה לי האופציה לעבוד עם שני מסכים או לעבוד עם מסך אחד שאני יכולה להציג עליו את אותם הדברים באופן האופן - הייתי מעדיפה שני מסכים - פשוט בשביל הפוקוס. אני יכולה עקרונית לעבוד עם רזולוציה גבוהה וטקסט גדול - אבל אז אצטרך לגלול לא מעט. אני מעדיפה להחליף חלונות קצת יותר אבל שאוכל להתפקס במה שנמצא מולי.

פורסם

אין ספק כי מדובר בהעדפה אישית אך לרוב רזולוצייה גבוהה יותר תהיה יעילה יותר, בייחוד כשאפשר להתקרב למסך ולפצות על גודל המסך.

לכן הכי טוב שתראי בעצמך. אני בטוח כי תוכלי למצוא חברים\משפחה עם לפטופ 15" עם רזולוצייה סטנדרטית, כך תוכלי להתרשם בעצמך.

פורסם
  • מחבר

אני חושבת שהיה אפשר להסיק זאת קודם - אני לא בעד להתקרב למסך יותר מדי. ולא - אין אף אדם שאני מכירה שעובד עם לפטופ של מעל ל-11'' ואוכל לראות בזמן הקרוב (בטווח של כמה חודשים).

פורסם

המסך אצלי הוא 15.6" סטנדרטי, רק ברזולוציה רגילה.

את חייבת לראות מחשב-לצד-מחשב כך שתביני שברגע שתעברי ותשתמשי במסך עם רזולוציה גבוהה לא תרצי לעבוד על מחשב עם מסך "רגיל/פשוט". זה כמו המעבר הטכנולוגי בטלויזיה ממסכים רגילים ללראות סרטים בהפרדה גבוהה.

אני באמת לא יודע מה עוד לומר לך, אנחנו פה 3 חבר'ה שכל אחד בנפרד (ובלי תיאום ביננו :smile1: ), בעלי ניסיון בתחומו, יודעים להמליץ - שכן יש יתרון במסך בעל רזולוציית FHD, במיוחד כשמדובר בתכנות וריבוי חלונות.

הגדלת גודל המסך לא תתרום לא יותר מדי מלבד כאב גב עצום.

ואין שום בעיה בלחבר מחשב נייד למסך מחשב חיצוני ולעבוד עליו במקביל, אני ממליץ את זה להרבה אנשים שבמקרה שלהם צריכים מצד אחד ניידות ולכן קנו מחשב קטן של 13-14 אך בבית רוצים להנות ממסך גדול והמשך עבודה על אותו המחשב או לחילופין כשהם מחברים אותו לטלויזיה גדולה או מקרן לראות סרט.

בכל אופן, לעניינו.

אם את לא מתפשרת על גודל 14 והולכת על 15.6" אז זו ההמלצה :

http://www.notebookclub.co.il/products/notebooks_by_model/DELL%20Vostro%203560/vostro-3560-a3612qm.htm

פורסם
  • מחבר

ואם חוסר ההתפשרות שלי הוא על 15.6'' ללא FHD?

פורסם

מניסיון אישי אני ממליץ בחום על רזולוצייה גבוהה לתכנות.

פורסם

האופציה הכי זולה, עם מעבד I7 כיוון שציינת שתעבדי עם VM.

http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=1256165165

עם מסך מבריק בסיסי :P :-\

אפשרות לשדרג עצמאית את הזיכרון הפנימי ל-8GB, יעלה כ-140 ש"ח.

שימי לב שאיכות הבנייה של המחשב רגילה, מסך מבריק ברזולוציה בסיסית, ללא מקלדת מוארת (נחמד שיהיה :) )

במחשב שהמלצתי יש גם כונן SSD קטן למע' ההפעלה (מהיר) בנוסף לכונן 500GB ל"שאר" המערכת לצורכי אכסון, המקלדת אמורה להיות גם טובה יותר להקלדה, אפשרות לקנות סוללה גדולה יותר כיוון שזה מחשב עסקי, המעבד הוא מהסדרה החדשה שבה יש שיפור של כ-15-20 אחוז.

שאלה כללית- לצרכים של תכנות ניתן להסתפק ב-I5? אני לא עוסק במקצוע אז אם מישהו יוכל לומר מניסיונו :) :s05:

אני יודע שלפעולת התיכנות עצמה מספיק מחשב בסיסי ביותר ורק פעם ב... כשמעבירים קומפילציה רק אז המעבד באמת עובד

פורסם

לתכנות אין צורך במעבד חזק כ"כ (אלא אם כן מדובר בקומפילציות של שעות כל יום). חוץ מזה זה תלוי גם בשימוש ב-matlab שעשוי להיות

תובעני למדי מבחינת כח עיבוד.

פורסם
  • מחבר

אני מבינה שההמלצה היא רזולוציה גבוהה, אך אני מעדיפה לקבל המלצה גם בנוגע למחשב עם רזולוציה 'רגילה' ולהשוות בין השניים מבחינות נוספות - שלא אפרט בפורום הזה. ככלל - אשמח לקבל עוד המלצות.

פורסם

ואם חוסר ההתפשרות שלי הוא על 15.6'' ללא FHD?

יש גם הרבה מסכי "15.6 עם מה שנקרא +HD - שזה 1600x900. לדעתי זו פשרה טובה בין שטח עבודה מספיק גדול לבין גודל פיזי מספיק גדול של האלמנטים (כדי לא להיתקע עם טקסט קטן וקשה לקריאה).

פורסם

אני גם חושב שרזולוציית ביניים עדיפה, אבל זה משהו לא נפוץ מאוד.

אם את לא מתכוונת ללכת על רזולוציה מעל הסטנדרתית, אני מבטיח לך מניסיון של 3 שנים בתכנות על נייד בגודל 14 אינצ',

שאין הבדל מורגש בין מסך בגודל 14 למסך בגודל 15.6 אינצ'. ואם זו ההחלטה שלך, הגיוני יותר ללכת על נייד בגודל 14 אינצ' ששוקל הרבה פחות מ-15.6

המלצה טובה תהיה להכנס לבאג ולהשוות מחשב בגודל 14 אינצ' למחשב בגודל 15 מבחינת תצוגת המסך - כשלשניהם רזולוציה זהה.

לבאג יש כ-4 דגמים של מחשבים בגודל 14 אינצ' (Samsung NP530U4C, Dell Inspiron 5423, Dell Inspiron N411Z, Dell Inspiron N4050)

והרבה מאוד דגמים בגודל 15.6 להשוות איתם.

זו יכולה להיות התחלה טובה לפני שאתה קונה את המחשב.

בהצלחה

פורסם

אני חושב שעדיף לחכות שהדגם החדש יותר, ה-E5430 יגיע לארץ עם מפרט המכיל מסך כזה.

אפשרות אחרת תהיה להזמין אותו מארה"ב במידה ואת יכולה. (זה אפילו יחסוך לך קצת כסף)

היתרון שלו שהוא מרגיש כמו 15 אינצ' וזה באמת מניסיון על המחשב הזה, ושוקל כ-2 ק"ג בלבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים