עבור לתוכן

מחשב נייד למתכנתת

Featured Replies

פורסם

מטרות המחשב: גלישה באינטרנט, סביבת לימוד והרצה לשרת PHP, תכנות ב/ל: MATLAB ,C, אנדרואיד ו-IPHONE, כולל הרצת VM.

גודל המסך: 15-19

משקל רצוי: לא משנה

זמן סוללה ארוך: רצוי, בטריות גיבוי הן גם אופציה (ארוך - מעל ל-3 שעות של הרצת VM ושרת במקביל)

יציאות מיוחדות: USB3.0

בלוטות: כן

גודל מינימלי של כונן קשיח: 250G

כונן/צורב CD/DVD: אין צורך

כונן Bluray: אין צורך

זיכרון: 6G, המחשב ישמש לעבודה רבה עם VM

רזולוציה: לא רלבנטית

טווח מחירים: עד כ-5,000 ש"ח

האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא, שתהיה אחריות טובה בארץ

האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא

האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

האם יש עדיפות מבחינת מחיר, נוחות ויעילות לקניית מחשב שולחני עם אותן דרישות והשתלטות מרחוק בעת הצורך (באמצעות packard bell dot s)?

• תגובות 31
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש סיבה שאת רוצה מחשב שגדול מ-15 אינצ'?

מחשב ללימודים, שמתנייד הרבה, נעשה מעיק כשמדובר במחשב כבד יחסית. במיוחד אם הסטודנטים היא בחורה (בלי כוונה לפגוע)

ראית ניידים בגודל 13-14 אינצ'?

פורסם
  • מחבר

אני נוהגת לעבוד עם חלונות רבים במקביל (גם באם מדובר בחלונות של נוטפד, אשר לא נלקחים בחשבון כשמדובר בשיקולי זיכרון), עבודה עם מסך קטן במקרה כזה מעמיסה מאוד בעיניים.

אני מודעת לעובדה שהמשקל עלול להעיק, אך משך הזמן שאשא את המחשב עליי ולא אניח אותו לצידי בנסיעה - לא גדול במיוחד, ולכן שיקול המשקל לא משמעותי בעיניי.

פורסם

זה עניין של רזולוציה בלבד של המסך, שתאפשר לך לפתוח מספר חלונות גדול במקביל.

פורסם
  • מחבר

אפשר לעבוד עם רזולוציה גבוהה גם על מסך של טלפון נייד. אני צריכה מרחב עבודה, בדיוק כמו שכשאעבוד עם דפים לא אשים אותם בערימה אלא אפרוש אותם סביבי. 14 אינץ' זה גבולי, אבל 13 זה כבר קטן מדי. מעדיפה לא לרדת מתחת ל-15, אלא אם מדובר בהפרשי מחירים גבוהים.

פורסם

זה לא עניין של מחירים כלל, אלא דאגה לגב שלך.

את כנראה לא מכירה את המושג רזולוציה, מחשב בגודל 15 אינצ' ברזולוציה סטנדרתית 1366x768 ומחשב בגודל 13 אינצ' עם רזולציה דומה יציגו לך בדיוק את אותו שטח עבודה - כלומר את אותם נתונים בדיוק על המסך.

המסך הגדול יותר יציג אותם פשוט קצת יותר גדולים, אבל מבחינת "מרחב עבודה" הם יהיו זהים לחלוטין.

פורסם

13.3" אכן יהיה קטן מדי בשבילך, אני מסכים.אבל פה מדובר על צפיפות הפיקסלים במרחב תצוגה.

מסך 15.6" סטנדרטי הוא ברזולוציה 1366x768

מסך 15.6 ברזולוציה גבוהה FHD יהיה 1920x1080

האם מדובר באותו "דף"? כן מבחינת גודל פיסי, אבל לא במה שהוא יכול להכיל בתוכו מבחינת הפיקסלים.

יש למסכי 14.1 גם רזולוציה גבוהה שהיא יותר טובה מהבסיסית - 1440x900 , לדוגמא.

מה שאומר שתוכלי לפתוח חלונות במסך במקביל באיכות טובה יותר על פני אותו "שטח" פיסי שאת קוראת לו גודל מסך.

למרות הבעיה במשקל ועצם זה שאם הולכים על מחשב 15.6" אז גם זמן הסוללה ירד, במקרה הזה ולדרישות שלך לא יהיה מנוס מלקחת מחשב כזה. :nixweiss: (מסך 15.6 ברזולוציה גבוהה FHD 1920x1080 )

מצטרף לדאגה לגב.

שימי לב שלרוב מחשב ישקול כ-2.6 ק"ג במקרה הטוב, בנוסף למחשב את צריכה לקחת גם את המטען שלו שזה עוד 300 גרם בערך.

מה שיביא אותך ל-3 ק"ג בקלות ואפילו לא הזכרנו ציוד אישי (מים,קלסר,קלמר או כל דבר אחר שיכנס לתיק).

פורסם
  • מחבר

אני לא רואה צורך ממשי ב-FHD, ולא רוצה מסך של מתחת ל-15 אינץ'. מה בנוגע לשאר הדרישות?

תודה על הסבלנות, אגב.

פורסם

תני לומר לך משהו, ונסי לקבל אותו בהבנה. :)

כשאת אומרת "רזולוציה לא רלוונטית", זה אומר לי שאת לא באמת מבינה מה את צריכה.

כי לאור השימושים שציינת (תכנות, עבודה עם הרבה חלונות במקביל) זה רלוונטי הרבה יותר מכל הדרישות האחרות.

אז תחשבי קצת על הנקודה הזו.

פורסם
  • מחבר

אם הייתי מסתכלת רק מהזווית של "מה אפשר להציג על המסך" - הייתי מסכימה. אבל, וזה אבל גדול, לעין אנושית יותר קל להסתכל על פרטים הפרושים על פני המרחב, והדבר מאמץ פחות את שרירי הקרנית. מאחר ואני הולכת לעבוד לא מעט מול המחשב ואני במרחק נגיעה מהצורך במשקפיים - אני מעדיפה לא לצופף פריטים רבים על שטח תצוגה קטן, ולהמנע ככל האפשר מגלילה.

נ.ב. זו כבר הפעם השניה שמבקשים ממני לא להעלב (בנוסח כזה או אחר). בסוף אני אתחיל לחשוב שיש לי סיבה להעלב.

פורסם

עצם זה שיש פחות פיקסלים לגובה ברזולוציית המסך, יגרום לכך שתגללי יותר על המסך כדי לקרוא את אותן שורות הטקסט.

בואי נעשה ניסוי ותאמרי לנו מה עדיף לך:

את עובדת על מחשב שולחני הרי, איזה מסך מחובר לך? אם זה 22" בערך ואת עובדת ברזולוציה הרגילה שלו 1680*1050.

כנסי להגדרות הרזולוציה של מע' ההפעלה ותורידי את הרזולוציה לכ-1024*768 ואני מגזים בכוונה.

עכשיו יותר נוח לך לגלוש באינטרנט ולפתוח חלונות ?

כנראה שלא, זה בדיוק ההבדל המשמעותי בין מסך בעל רזולוציה סטנדרטית שהצגנו לך לבין מסך עם רזולוציה גבוהה FHD.

פורסם

אני מעדיפה לא לצופף פריטים רבים על שטח תצוגה קטן, ולהמנע ככל האפשר מגלילה.

המשפט הזה תפס את עיניי. כנראה שאין לך מושג מה "שטח עבודה" אומר.

אני מציע לך ללכת למקום עם תצוגה של ניידים ולחפש נייד 14 עם רזולוצייה של 1440X900 לעומת 1366X768 ב-15.

פורסם

גשי לחנות הבאה:

http://www.notebookclub.co.il

יש להם חלל תצוגה גדול של מחשבים שונים עם רזולוציות שונות - מצטרף להמלצה וללכת לראות בעיניים את ההבדלים בין מסכים ורזולוציות מסך שונות.

פורסם
  • מחבר

יש חנויות בסגנון גם באזור חיפה?

פורסם

אני לא מכיר.

ניסית לעשות את ה"ניסוי" של הרזולוציה על המחשב שלך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים