עבור לתוכן

בעיה בהתקנת קירור ac accelero xtreme plus 2 על 460

Featured Replies

פורסם

שלום

היום קניתי את הקירור הנל אחרי שבדקתי שהוא תומך בכרטיס שלי כמובן 460gtx

אבל עכשיו שאני בא להתקין אותו אני מגלה שהפלטה שהולכת על הליבה לא ממוקמת לי במקום הנכון כהילו שהכרטיס קצר מדי...

משהו ידוע מה לעשות כי היצרן טוען שהוא תומך בכרטיס שלי!

תודה מראש

פורסם

הכרטיס שלך הוא REF ? איזה דגם/חברה הוא בדיוק ?

פורסם
  • מחבר

gtx 460 768m ddr5 192b crt

של palit

פורסם

לצערך זה לא הPCB הרגיל/REF ולכן הקירור לא מתאים לך, הPCB הזה קצר יותר ויוצר על ידי PALIT עצמה לכרטיסים שלה..

לינק שימחיש לך את ההבדל בגודל:

http://www.techspot.com/review/299-palit-inno3d-geforce-gtx-460/

זה לא משהו רע כן ! :xyxthumbs: ואני לא רואה צורך להתקין קירור על כרטיס כזה שכבר מגיע עם קירור יעודי וכו..

פורסם
  • מחבר

הוא מגיע לי ל75 עד 80 מעלות וכול החום הזה יוצא על הרגליים שלי זה משגע אותי במשחקים...

אז מה סתם בזבזתי 300 שקל בגלל שהחברה הדפוקה הזאת יצרה את הכרטיס בצורה שונה????

פורסם

75-80 מעלות זה סביר בהחלט במאמץ ובהתחשב בטמפ' שבארצנו..

ו"בזבזת" 300 שקל כי לדעתי הייתה יהיר...יכולת לשאול לפני הקניה בפורום כאן אני בטוח שהיו עונים לך והיה חוסך לך את הכל..בכל מקרה תמיד אפשר למכור אותו בTZ באתר.

מעבר לקירור של הכרטיס עצמו..איזה מארז וכו יש לך ? אולי אפשרי לשפר שמה את הדברים ואז הטמפ' ירדו עוד יותר..

כמו כן תבדוק את האפשרות להוריד RPM דרך תוכנה ולשלוט על הכרטיס..רק שים לב לטמפ'..

פורסם
  • מחבר

^

ברגע שאני ראה שרשום באתר של היצרן תאימות לכרטיס מסך שלי אני לא ראה סיבה לשאול אם הוא יתאים לי(פעם ראשונה שאני שומע שחברות עורכות שינויים בלוחות של הכרטיס מבחינת גודל)

המארז שלי הוא cm advanced 690 כאשר יש לי מאוורר 120 מקדימה מכניס ומאחורה מוציא ו140 מהצד מכניס ומלמעלה מוציא.

הבעיה שלי שכול החום יוצא עלי בזמן משחק וקשה לשחק ככה יותר מחצי שעה(בגלל זה חשבתי על קירור שיוריד משמעותית את המעלות).

אממ בקשר למכירה כבר הכנסתי אותו למוד באתר לבקש עליו 250 שקל זה סביר מהתחשב שהוא ממש חדש ורק חסר משכה טרמית...

תודה על העזרה

פורסם

הפירסום של היצרנית עצמה במקרה הזה AC נוגע אך ורק לREF PCB..והכרטיסים המוצלחים והחזקים יותר (רובם כן) הם בעלי PCB לא REF...

אז שוב אמרתי זה משהו חיובי לרוב :xyxthumbs:

ואני לא מבין את החום שאתה מתאר..המארז יפלו את אותו החום גם עם קירור לכרטיס מסך..הרגל שלך נמצאת מול פתחי האויורור האחורים במארז ? או שבצד המארז ליד המאוורר של הדלת ?

פורסם
  • מחבר

המחשב מתחת לשולחן ככה שהאוויר החם שיוצא מהגג ומאחורה "נקלעים" לחלל של בין הרגליים בשולחן.

פורסם

:-X :-\ במקרה הזה גם קירור של הכרטיס לא יעזור..להפך הקירור נועד לפזר ולקחת את החום כמה שיותר מהר מהכרטיס מסך..

זה אומר שהוא יפזר אותו יותר מהר לבחוץ..מבחינת חום..אתה תמשיך לסבול מזה עד שלא תאוורר את החלל הזה..

פורסם

היי קעקוע אני לא בטוח שאתה צודק לגבי מה שאתה אומר מהסיבה הפשוטה שכאשר פותח הת'רד יתקין קירור חזק הטמםרטורות יירדו והאוויר שייצא מהמארז יהיה פחות חם ופחות מורגש ברגליים.

אגב פותח התר'ד, עם החום שאתה מתאר הייתי ממליץ להיזהר על הביצים .. יום טוב ;)

פורסם

פיזיקה פשוטה...

הכרטיס מייצר (לדוגמא כן) 100W של חום..את ה100W האלה מפזר קירור X והכרטיס עומד על טמפ' של 50 מעלות..

עכשיו אני מתקין קירור טוב יותר..ה100W חום האלה משתנים ? לא ! הקירור מפזר את החום מהר יותר וטוב יותר מה שגורם לכרטיס לעמדו על טמפ' של 40 מעלות..אבל כמות החום זהה..

מה שאומר שכמות החום שתיפלט החוצה זהה וכמות החום שהוא ירגיש\מרגיש זהה..

ההבדל היחידי הוא שפשוט הכרטיס יהיה בטמפ' נמוכה יורת כי הקירור חזק יותר ולוקח את אותו החום רק מפזר אותו מהר יותר..

פורסם

אני בטוח שהאנרגיה מומרת לחום על זה אין ויכוח, השאלה אם אחרי שהצלחנו להוריד את חום המעבד, האוויר שייצא לא יהיה קר יותר ?

דוגמא:

מעבד צורך 100W בטמפרטורה 60 פולט אוויר חם עם קירור X .

אותו מעבד אותה צריכה עם קירור Y (קירור טוב יותר) עומד על 40 מעלות מה שאומר שהאוויר שייצא יהיה פחות חם, אני טועה ?נלך צעד קדימה - נניח שאני משתמש בקירור גז כן .. אותה כמות חום תיפלט מכרטיס מסך שצורך 100W ?

עריכה:

כדי לא סתם להמשיך לדבר על משו שאני לא בטוח בו אם אני טועה ודרכי עוד ארוכה אז נוותר על הדיון הזה .. ;)

פורסם

אין מה לוותר כאן, להפך אני אשמח להסביר ולדעת שהבנת ככה בפעם הבאה תוכל אתה לענות בהתאם :xyxthumbs:

פליטת החום (TDP) של רכיבים היא קבועה, פליטת החום של רכיב לא משתנה, היא נקבעת בעת הייצור זה משהו "פיזי".

שאתה בוחר קירור, הקירור מתאפיין ביכולת לסלק כמות חום מסוימת בזמן מסוים, פליטת החום של הרכיב לא משתנה אלה היכולת של הקירור לפזר את אותו החום בזמן מהיר יותר, היא שקובעת כאן.

אם תיקח דלי של ליטר ותביא בן אדם אחד שיוציא את המים, יקח לאותו בן אדם שעה, אם תביא 3 אנשים יקח להם רבע שעה, הקיבולת של הדלי לא השתנתה אבל הוא כן התרוקן יותר מהר.

בדומה לקירור, פליטת החום שלו לא השתנתה אבל הפיזור חום יעיל ומהיר יותר.

פורסם

בוא ניתן לך אנלוגיה.

קיץ, חם בבית, חם בחוץ. אתה עומד בגינה וחם לך נורא - אתה מציע להדליק את המזגן, הידד! בתוך הבית קריר יותר. אבל על חשבון מה זה בא?

המדחס של המזגן תלוי מאחוריך ועכשיו הוא יפעל במרץ וירעיף עליך כמויות אדירות של אוויר חם מאוד! אוויר מתוך הבית שלך!

רגע, אבל בבית קר... איך הוא לא מוציא אוויר קר יותר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים