עבור לתוכן

פרוייקט שאני רוצה לעשות

Featured Replies

פורסם

Introduction

The SRF05 is an evolutionary step from the SRF04, and has been designed to increase flexibility, increase range, and to reduce costs still further. As such, the SRF05 is fully compatible with the SRF04. Range is increased from 3 meters to 4 meters. A new operating mode (tying the mode pin to ground) allows the SRF05 to use a single pin for both trigger and echo, thereby saving valuable pins on your controller. When the mode pin is left unconnected, the SRF05 operates with separate trigger and echo pins, like the SRF04. The SRF05 includes a small delay before the echo pulse to give slower controllers such as the Basic Stamp and Picaxe time to execute their pulse in commands.

אם תחבר את הטרנזיסטור לA/D תוכל לקרוא את עוצמת קריאת האור האינפרא אדום שהוא רואה ומזה להסיק מה המרחק. הבעיה שהקליטה הזאת תלויה מאוד בסוג החומר שהשולחן עשוי ותנאי תאורה ככה שזה לא פרקטי.

אתה יכול להשתמש בו בתור גלאי רצפה, האם יש רצפה מולו או אין. בשביל להגדיר את "המיקום של הרצפה" תצתרך לכוון את החיישן פיזית לכיוון הרצפה בזווית מסויימת. יהיה צריך לשחק בזה קצת בשביל למצוא את המיקום הנכון.

• תגובות 38
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר
אם תחבר את הטרנזיסטור לA/D תוכל לקרוא את עוצמת קריאת האור האינפרא אדום שהוא רואה ומזה להסיק מה המרחק. הבעיה שהקליטה הזאת תלויה מאוד בסוג החומר שהשולחן עשוי ותנאי תאורה ככה שזה לא פרקטי.

אתה יכול להשתמש בו בתור גלאי רצפה, האם יש רצפה מולו או אין. בשביל להגדיר את "המיקום של הרצפה" תצתרך לכוון את החיישן פיזית לכיוון הרצפה בזווית מסויימת. יהיה צריך לשחק בזה קצת בשביל למצוא את המיקום הנכון.

מה שאמרת זה בדיוק מה שאני רוצה לעשות חחחח (זה:"אתה יכול להשתמש בו בתור גלאי רצפה, האם יש רצפה מולו או אין. בשביל להגדיר את "המיקום של הרצפה" תצתרך לכוון את החיישן פיזית לכיוון הרצפה בזווית מסויימת. יהיה צריך לשחק בזה קצת בשביל למצוא את המיקום הנכון.")

ולא הבנתי אם החיישן אוטרה סוני הזה טוב או לא

פורסם

ההבדל המשמעותי זה שיש לו טווח ארוך יותר במטר ואפשר לחבר אותו בעזרת פחות רגליים על הבקר.

כשאני יכוון את הלד IR על הרצפה ושהטרנזיסטור יקלוט אז אז אני פשוט מגדיר בתוכנית שאני יכתוב את המרחק שאני רוצה שהוא יזהה תהום?

כניראה לא הבנתי אותך, חשבתי שרצית אפשרות לדעת מה המרחק בין החיישן לתהום. ז"א קריאה אנלוגית של המרחק.

פורסם
  • מחבר

ההבדל המשמעותי זה שיש לו טווח ארוך יותר במטר ואפשר לחבר אותו בעזרת פחות רגליים על הבקר.

כניראה לא הבנתי אותך, חשבתי שרצית אפשרות לדעת מה המרחק בין החיישן לתהום. ז"א קריאה אנלוגית של המרחק.

אוקיי (:

עוד שאלה (סליחה אם אני חופר לך), אמרת שיש פלטפורמות יותר זולות, אני לא מוצא :(

וצריך קוטר של 25ס"מ כי רק הכרטיס הוא 20ס"מ (זה לא גדול?), חיפשתי באייבי ולא מצאתי

פורסם
  • מחבר

20 ס"מ הכרטיס ? למה כזה גדול ?

חיפוש באיביי לפלטפורמה.

כי זה הגודל של הכרטיס פיתוח (10X20) :nixweiss:

עוד 5 שאלות (:

1. אני צריך 2 רכיבי L293 לא? (לכל רכיב יכולים להתחבר 2 מנועים)

2. אמרת להשתמש בפוטנציומטר קטן בשביל המעגל של החיישן LDR (להפעלת הלדים כשיש חושך), כמה קטן? (10K זה טוב או שזה גדול/קטן מידיי?)

3. איזה נגדים להשתמש בשביל הלדים האלו: http://www.dan-e.co.il/index.php?route=product/product&path=133_375_377&product_id=13757

(צריך לחשב את R ככה? R=V/I=3.4/0.08=42.5, זה הנגד הכי קטן שאפשר לשים בשביל שהלד לא ישרף?)

אהה וחיפשתי בדפי נתונים בנוגע למה שאמרת על P0 ולא מצאתי כמה A הוא יכול להוציא, אתה בטוח שהוא לא מוציא 2mA כמו כל שאר הפורטים?

4. לחיישן אוטרה סוני אני צריך לחבר גביש של 12MHZ? או שפשוט לחבר אותו אל הגביש של המעבד (שזה 12MHZ) או שבכלל לא צריך?

5. עשיתי שרטוט של המעגל של החיישן LDR ושל הלדים, עשיתי טוב? http://www .fastup .co .il/v.php?file=71362880.jpg (להוריד רווחים), רק משהו אחד לא ידעתי, איפה שיש סימן שאלה מה אנין מחבר שם? (דרך אגב ה+ וה- צריכים להיות הפוכים התבלבלתי).

פורסם

1. תלוי כמה מנועים יש לך בפלטפורמה, אם יש לך רק 2 מנועים (לא כולל הסרוו) אז מספיק אחד. לסרוו יש דחיפה פנימית ואתה יכול לחבר אותו ישירות לפורט 0.

2. הרעיון שלי היה לחבר את הLDR בטור לנגד קבוע כך שייוצר מחלק מתח. את נקודת חילוק המתח תקח למשווה. את רגל ההשוואה השנייה של המשווה תחבר לרגל האמצעית של הפוטנציומטר (10K יספיק) ורגליו האחרים יתחברו לVcc ואדמה.

לרוב המשווים שנתקלתי בהם יש יציאת Open Collector ולכן אי אפשר לחבר להם את הלדים בצורה שחיברת (תריץ חיפוש על המושג).

3. לפי דפי הנתונים מומלץ להפעיל אותם ב65-75mA מקסימום. החישוב הנכון הוא: (מקור המתח - מתח שנופל על הלד)/ זרם

שים לב שהבקר שלך אמור לעבוד מ3.6v מקסימום, אין לך הרבה מרווח בבחירת הנגד.

לד כזה לא תוכל לדחוף ישירות מהמשווה, תצטרך להשתמש בטרנזיסטור כדי לדחוף אותם.

בדפי הנתונים של הבקר בטבלה בע"מ 155 ניתן לראות את מתח המוצא בתלות בכמה זרמים, ניתן לראות שאם מושכים 3.5mA מפין מסויים בפורט 0 המתח של הפורט יכול לרדת עד כדי Vcc-1.5.

בנוסף בעמוד הבא בהערות כתובות ההגבלות הבאות (ראה קובץ מצורף, PDF ארור לא מאפשר להעתיק ממנו את הטקסט).

4. על החיישן כבר יש גביש, צריך רק לחבר אותו לבקר ולהשתמש בו.

חלק גדול מהשאלות האלה יכולת לענות לעצמך אם היית מחפש טוב בגוגל, אני בטוח שיש הרבה מאוד מעגלים והסברים לחיבור LDR וLED.

פורסם
  • מחבר

1. תלוי כמה מנועים יש לך בפלטפורמה, אם יש לך רק 2 מנועים (לא כולל הסרוו) אז מספיק אחד. לסרוו יש דחיפה פנימית ואתה יכול לחבר אותו ישירות לפורט 0.

2. הרעיון שלי היה לחבר את הLDR בטור לנגד קבוע כך שייוצר מחלק מתח. את נקודת חילוק המתח תקח למשווה. את רגל ההשוואה השנייה של המשווה תחבר לרגל האמצעית של הפוטנציומטר (10K יספיק) ורגליו האחרים יתחברו לVcc ואדמה.

לרוב המשווים שנתקלתי בהם יש יציאת Open Collector ולכן אי אפשר לחבר להם את הלדים בצורה שחיברת (תריץ חיפוש על המושג).

3. לפי דפי הנתונים מומלץ להפעיל אותם ב65-75mA מקסימום. החישוב הנכון הוא: (מקור המתח - מתח שנופל על הלד)/ זרם

שים לב שהבקר שלך אמור לעבוד מ3.6v מקסימום, אין לך הרבה מרווח בבחירת הנגד.

לד כזה לא תוכל לדחוף ישירות מהמשווה, תצטרך להשתמש בטרנזיסטור כדי לדחוף אותם.

בדפי הנתונים של הבקר בטבלה בע"מ 155 ניתן לראות את מתח המוצא בתלות בכמה זרמים, ניתן לראות שאם מושכים 3.5mA מפין מסויים בפורט 0 המתח של הפורט יכול לרדת עד כדי Vcc-1.5.

בנוסף בעמוד הבא בהערות כתובות ההגבלות הבאות (ראה קובץ מצורף, PDF ארור לא מאפשר להעתיק ממנו את הטקסט).

4. על החיישן כבר יש גביש, צריך רק לחבר אותו לבקר ולהשתמש בו.

חלק גדול מהשאלות האלה יכולת לענות לעצמך אם היית מחפש טוב בגוגל, אני בטוח שיש הרבה מאוד מעגלים והסברים לחיבור LDR וLED.

סיימתי לעשות את השרטוט של הפרוייקט, אתה יכול בבקשה לעזור לי להוסיף שליטה מרחוק? הבנתי שכל כפתור=ערוץ, זה אומר שכל כפתור צריך סיביתאחת משלו מהפורט? (לדוגמא קדימה זה 3.2, אחורה זה 3.3 וכו')

הינה השרטוט: http://www .siz .co .il/view/qyj5afzyzjgm.jpg.htm (להוריד רווחים)

איזה עוד דברים אני יכול להוסיף??? (אחרי השליטה מרחוק ישאר לי את כל פורט 2 פנוי וחצי מפורט 0, יש גם את פורט 4 ו3 אני לא יודע אם ישאר ממנו אחרי השליטה מרחוק)

זה יספיק לי כמקור כוח חיצוני או שצריך יותר? http://www.dealextreme.com/p/6v-4-x-aaa-battery-holder-case-box-with-leads-103860?item=12

פורסם

בשביל לחבר סרוו אתה לא צריך L293 נוסף.

אין לך דרך לכוון את הרגישות של החיישן אור.

מה מקור המתח VCC ?

יש לך שם מייצב מתח ?

אתה מתכוון לחבר את 4 הסוללות ישירות לVCC ? (אל תשכח שהמקסימום שהבקר שלך עומד בו זה 3.6v).

אם VCC הוא 3.6v והלדים של הפנסים הם אלו שרשמת בלינק הקודם הם בכלל לא ידלקו.

פורסם
  • מחבר

בשביל לחבר סרוו אתה לא צריך L293 נוסף.

אין לך דרך לכוון את הרגישות של החיישן אור.

מה מקור המתח VCC ?

יש לך שם מייצב מתח ?

אתה מתכוון לחבר את 4 הסוללות ישירות לVCC ? (אל תשכח שהמקסימום שהבקר שלך עומד בו זה 3.6v).

אם VCC הוא 3.6v והלדים של הפנסים הם אלו שרשמת בלינק הקודם הם בכלל לא ידלקו.

יש לי בפרוייקט מייצב מתח של 12V

פורסם

אז מה מתח הVCC ?

פורסם
  • מחבר

אז מה מתח הVCC ?

5V מיוצב, 12V לא מיוצב אם אני לא טועה

פורסם
  • מחבר

אז מה מתח הVCC ?

ככה הכרטיס פיתוח נראה (החלק של המיקרו): http://www .siz .co .il/view/nqmzmmjwhymd.jpg.htm

פורסם

Mike-, דבר ראשון תודה על התגובה! יש לי כמה שאלות. אבל אני חושב שלזה אני אפתח שישור חדש.

לגבי זה:

PDF ארור לא מאפשר להעתיק ממנו את הטקסט

תבדוק את:

http://qpdf.sourceforge.net

עזר לי בעבר.

פורסם

ניראה קצת מוזר שהמתח המקסימלי שהבקר מיועד לעבוד איתו הוא 3.6v ובלוח פיתוח נותנים לו 5v.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים